Колата се заключи и ключа остана вътре

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Нед 18 май 2008 23:53

blondeskiller написа:
nadasdi написа:
blondeskiller написа:Здравей, колега - ако имаш каско направи следното :
- чупиш си предния джам(не е добре да има мн хора наоколо) , вадиш си ключа като пич .. викаш кат да ти съставят протокол за кражба (взели са ти нещо от вътре .. квото си избереш ;) съставят ти протокол и колата при застрахователите за ново стъкло! НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СИ ИЗВАДИ ПОСЛЕ ДРУГ КЛЮЧ, щото е нова кола тва. . и освен всичко друго при кражба забрави за изплащане на квото и да е без ключ ;)

Вярно това ще да е най евтиното изпълнение, ама при толкова стъклария как пък точно предния джам избра :twisted:

Е щото крадците да ти разбият задния джам за да крадат е странно ;-) Честа практитка е , колега - разбива се или шофьорският или този до него 8)
НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗВИКАЙ СЛЕД ТВА ПОЛИЦИЯ ЗА ПРОТОКОЛ!!! (и не се шашкай - ако се опънат за 10 кинта пишат квото поискаш в протокола - личен опит ) :lol:

Да бе странно кажи го на тъпите олигофрени в Овча купел дето за 2 месеца 2 пъти ми разбиха точно прозореца на задната врата. А и поне при моя застраховател минава и без протокол. Отивам си снимат ме и си плащат пичовете. До сега имам 3 щети на паркинга пред нас и полиция не съм викал.

Потребителски аватар
KiZZo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KiZZo » Пон 19 май 2008 13:27

Това за застраховката за кражба важи ли и за дистанционното към колата? Защото моята е малко екзотична и не мога да си намеря второ (евентуално трябва да сложа нова аларма). Т.е., ако си имам 2-ри ключ без дистанционно, ще имам ли проблеми ?

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Пон 19 май 2008 13:34

KiZZo написа:Това за застраховката за кражба важи ли и за дистанционното към колата? Защото моята е малко екзотична и не мога да си намеря второ (евентуално трябва да сложа нова аларма). Т.е., ако си имам 2-ри ключ без дистанционно, ще имам ли проблеми ?

Не би трябвало. Но все пак се осведоми при застрахователя.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 19 май 2008 13:48

Значи.. като стане така се влиза през най-евтиния прозорец

П.П. аз имам ключове за всякакви коли ама после много духа през ключалката...

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот gadniqt » Пон 19 май 2008 14:30

edisonov написа:
blondeskiller написа:
nadasdi написа:
blondeskiller написа:Здравей, колега - ако имаш каско направи следното :
- чупиш си предния джам(не е добре да има мн хора наоколо) , вадиш си ключа като пич .. викаш кат да ти съставят протокол за кражба (взели са ти нещо от вътре .. квото си избереш ;) съставят ти протокол и колата при застрахователите за ново стъкло! НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СИ ИЗВАДИ ПОСЛЕ ДРУГ КЛЮЧ, щото е нова кола тва. . и освен всичко друго при кражба забрави за изплащане на квото и да е без ключ ;)

Вярно това ще да е най евтиното изпълнение, ама при толкова стъклария как пък точно предния джам избра :twisted:

Е щото крадците да ти разбият задния джам за да крадат е странно ;-) Честа практитка е , колега - разбива се или шофьорският или този до него 8)
НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗВИКАЙ СЛЕД ТВА ПОЛИЦИЯ ЗА ПРОТОКОЛ!!! (и не се шашкай - ако се опънат за 10 кинта пишат квото поискаш в протокола - личен опит ) :lol:

Да бе странно кажи го на тъпите олигофрени в Овча купел дето за 2 месеца 2 пъти ми разбиха точно прозореца на задната врата. А и поне при моя застраховател минава и без протокол. Отивам си снимат ме и си плащат пичовете. До сега имам 3 щети на паркинга пред нас и полиция не съм викал.

Разбиват ти задното защото алармата е най-малко чувствителна там.По-принцип разбиват задното-не това зад шофьора,а от другата страна.

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Пон 19 май 2008 15:06

gadniqt написа:
edisonov написа:
blondeskiller написа:
nadasdi написа:
blondeskiller написа:

Разбиват ти задното защото алармата е най-малко чувствителна там.По-принцип разбиват задното-не това зад шофьора,а от другата страна.

Сигурно си прав втория път даже не беше се включвала алармата. Но тогава само бяха счупили прозореца и изчезнали без да крадат. Първо ми разбиха малкото прозорче на задна лява врата, а онзи ден и големия прозорец на същата врата. А иначе като цена малкия ми излезна по скъпо 33лева срещу 32 лева за големия. Странна работа ма така ги платих.

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

:P

Мнениеот Pencheva » Пон 19 май 2008 15:08

еее като има желание всичко се постига.Според мен най добре да си извика ключар и да му отвори вратата,а ако иска да опита да се правй на майсторка по добре да опита тва дето го каза пича по горе поне го е изпробвал вече...мисля,че в краен случай може да опита да си чупи прозореца :wink: Айди успех

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 19 май 2008 18:02

Нищо не се разбива , нищо не се троши.
Трябва стоманена тел 2,5 - 3мм и клещи .

вариант 1. - прави се U от телта - къса част около 12-15 см и дълга 60 см.Накрая дългата част е огъната под прав ъгъл за удобно издърпване на горе. Телта се промушва покрай стъклото, като се надигне уплътнението на стъклото .Дългата част трябва да е в предния край на дръжката за вратата , а късия към задния край. Цели се с късия край точно в мястото на бутона. Надига се нагоре.

Вариант 2 -пак от тази тел се прави V огъвка около 3 см .Това Vтрябва да се огъне на 90 градуса и да е хоризонтално. Телта продължва нагоре. Края на телта се огъва за удобство на 10-12 см за рамо и сила.
Издърпва се вратата за дръжката навън и през малкия процеп се промушва телта покрай гуменото уплътнение намиращо се в горния край на вратата като се цели бутона Целта на V огъвка е да се заклини в бутона . като се заклини се дърпа телта нагоре с бутона и се отключва.Удобно е , ако са двама - единия да дърпа вратата навън , а другия да работи с телта. Има и вариант да се постави дървено клинче за да стои напъната навън вратата.

Вариант 2 съм го практикувал на 2 пъти защото от заплес и аз си заключих сл.Комбо. При него вариант 1 не става - има някаква ламарина и не се стига до бутона.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 19 май 2008 18:12

За Варианта ти 2 нестава щото при Голф 4 бутона не се вижда и не можеш да го повдигнеш,а за Вариант 1 ако е заключила на двойно никакъв шанс-същото взжи и при вариант 2 :idea: (който при Голф 4 се явява дърпане на дръжката-вътрешната)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 19 май 2008 22:01

Вариант 1 съм го видял в руски сборка озаглавена : "CrackAuto" - 4,7МБ нагледно с картинки . Сборката е за много марки. Същият вариант е и за Комбо 2006 но не става -там се работи по вариант 2, който е доста по- приемлив и за Голфа
Абе има и 3 ти вариант с отварачка за Консерви / пардон - Кайен/ :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 19 май 2008 22:46

Vladko написа: за Вариант 1 ако е заключила на двойно никакъв шанс-

не се заключва никога двойно ако ключа е дори само на стартера-камо ли да работи колата. :wink:
освен ако контролера не се е самоубил ритуално... :wink:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 19 май 2008 23:03

Знам обаче никаде не е споменато къде са ключовете+ това никой не знае какъв БГ гений е свързвал алармата :wink:

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Пон 19 май 2008 23:04

OFF - нека е приятелКО ;)

ААААА,ми що пък се е заключила сама колата ? ............

Потребителски аватар
ivo_sn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_sn » Вто 20 май 2008 14:09

Може да се пробва по този начин http://zazz.bg/play:8890c2ed :D Не знам дали става не съм го пробвал, но ми се вижда тарикатско :twisted:

Потребителски аватар
Разузнавач
Автомобил:
Двигател:

з

Мнениеот Разузнавач » Сря 21 май 2008 8:09

хахаха ключарите земат по 20 лв. недей чупи нищо!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”