Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Re: Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??
Не виждам с какво може да е бъдеще дизела,това,че просто има какво още да се доработва по него.....
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
И на годината като дръпниш чертата колко пари си дал за обслужване на бензина и на дизела.... Може да ти стане лошо... Какво е скъпото на подръжката на 1z ? Свещи ? Дюзи ? ГНП ? Единствено свещите са консуматив на 1-2 години а ако помпа или дюзи ти направят проблем няма да излези повече от 100-200-300 лева и ще забравиш за тях...Как така дизела не пали в студа... Моя 1z на -20 градуса пали на зъб... останаха в пантивека предкамерните дизели ,които палят малко по - трудно... Въпреки ,че съм имал и 1Y мотор зимата като му опъвах авансатора си палеше пак без проблем... Дизела ,пали много по - лесно от бензина стига нафтата да не е желе , да ти работят свещите и да има компресия да не е сдухан мотора...
1z мотора развива максимален въртящ момент на 1 900 оборота 202 nma...Което е фантазия за бензиновите коли... 1z мотора e 90 коня... Но със лекота бие 1,6 101 коня... Аз лично това го правя с вентото... Не стига ,че върви повече , а и по малко гори...и да развиват дизеловите коли да има на къде още да се развиват... Но лично за мен най - добрия дизел правен някога е 1z... За да не звуча като сектант на този мотор съм имал преди това доста коли и доста коли само дизели са минали през ръцете ми... е няма такова нещо като 1z... И разбира се че няма спор за това че като говорим за спорт вече е бензина , но при всекидневно шофиране 1z е идеален
1z мотора развива максимален въртящ момент на 1 900 оборота 202 nma...Което е фантазия за бензиновите коли... 1z мотора e 90 коня... Но със лекота бие 1,6 101 коня... Аз лично това го правя с вентото... Не стига ,че върви повече , а и по малко гори...и да развиват дизеловите коли да има на къде още да се развиват... Но лично за мен най - добрия дизел правен някога е 1z... За да не звуча като сектант на този мотор съм имал преди това доста коли и доста коли само дизели са минали през ръцете ми... е няма такова нещо като 1z... И разбира се че няма спор за това че като говорим за спорт вече е бензина , но при всекидневно шофиране 1z е идеален

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За мене пък най-добрият е 1.6 ABU, ама не какъв да е, ами с карбуратор 2е3. Такъв карам щото, не за друго

- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Няма да споря с теб и с който и да е дизелджия,но ти сам постави доста условия дизела да запали в студа,а поддръжката си е по-скъпа знаеш го,колко икономия от гориво имаш,зада я вложиш в поддръжка,а колко поддръжка имам аз за година?Карам на газ,всичките ми коли са били на газ и ще бъдат!Колега се опитва да ме убори с разход от 5/100 дизел на 9/100 газ.....,но при изчислението нещо не му се получи от към пари,а при разлика най-малко 1,50-до 2 кинта на 100 километра за мен си е безсмислено да карам печка,минавайки по 18-20 000 км годишно!И само да спомена-има успешно сложени газови уредби на дизели,защо,нали са достатъчно икономични?Но както и да е,за мен бензина винаги ще си е идея по-добре от нафтата!
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Пак се заформят раЦерски спорове май
Най-добрия мотор е поддържания мотор - всеки си взема колата според нужди и предпочитанията. Всеки мотор си е с предимствата пред предчествениците му, и недостатъците пред по-новите. Колегата вземащ 1.6-цата - то май само конете му са повече пред TDI-то
Без да броим турбини, нютони итн - това не е причина за гордост и сравнение. Поддържайте си колите и не се занимавайте с глупости ала кой е по по-най 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
само се чудя защо в Швецария "прекрасния " ви дизел е ненавиждан и с солени данъци ??
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
И само турбото му струва колкото моя двигател...Де пак сравнявате коли с турбини с такива без.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Тая тема няма никакъв смисъл. Има различни двигатели, които удовлетворяват различни изисквания. Самият факт, че голфът, както и всички модели на ФВ, се предлагат с богата гама двигатели, говори че ФВ е силна марка 

- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
Аве нз.кой матор е най-добър ма тук мойте авери монтюри се ми хвалят кат моя мотор 1з 1.9тди.
НО ПО-ДОБРЕ ТЕМАТА ДА БЕШЕ АНКЕТА.
НО ПО-ДОБРЕ ТЕМАТА ДА БЕШЕ АНКЕТА.
- Iezekil
Щото всеки хвали неговото/без мен/.
Най-простото изпълнение е най-добро и най-евтино за поддръжка.
Най-простото изпълнение е най-добро и най-евтино за поддръжка.
- belia_85
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1.6 mn
Незнам аз съм с 1,6 75 коня на газ вървене спрямо разхода супер основно извън градско карам дава невероятен разход на газ 5,8/100
- Iezekil
Така си и знаех за 1,6.
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Имам Golf 2 GTI 16V KR на газ и Seat Ibiza 1.9 TDI 110+чип. Дизела върви повече, все пак е над 100 нютона повече от бензина, но излиза 2-3 лева по скъпо на 100 км. Но си мисля, че мотора на Голфа е по здрав. В това последното дето го написах не съм убеден, но времето ще покаже
Разхода при дизела е 5-5,5 в Пловдив а бензина на газ 10-11 пак там.
П.П. Малко не съм по темата и се извинявам предварително

Разхода при дизела е 5-5,5 в Пловдив а бензина на газ 10-11 пак там.
П.П. Малко не съм по темата и се извинявам предварително

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
То май си е като болест!Аз съм карал и бензинови и дизелови мотори и клоня повече за дизела .Ако е читав дизела върви ,пали и не създава проблеми.Специално Голф има страшно здрави дизелови мотори!Друг е въпроса ,че някой случил на убит от каране екземпляр и е недоволен.
- dimitar ahch
- Автомобил:
- Двигател:
моя Голф 3 е 1.8 ABS 90 кс...карам го вече 3 години предимнно на газ.с него си пътувам за работа,минавам общо 260 км.през два дена
не ме е оставял,не го галя а си настъпвам доволно,ускорява си в баирите нямам проблеми,поддържа си скорост
следя както по часовник всичко-смяна на масло,филтри газов и въздушен и т.н.т разхода лятото ми пада до 7.8 а зимата 8.5 със 120км в ч.а от 130км в ч.на горе вдига разхода от 9.0 до 10.0,ходовата част е здрава и издържа на препятствията на нашите пътища... ОТ ТОЗИ АВТОМОБИЛ СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”