...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 30 юли 2008 10:00

jagler написа:може колекторите да имат шупла...там където лягат или са изметнати леко :roll:

и е много по-вероятно да е така!Ама като искат да го отръскат по-здраво....аз лично бих шлайфал първо колекторите....ама ако ДВГ е над 250 000 не е зле да се направи пълен сервиз на главата...от това рано или късно, не може да се избяга....и остави умората ......за умора на метала може да се говори при новите коли след 2002 г ,където металът използван като заготовка, по характеристики е близо до кашкавал "Витоша" :wink:

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 30 юли 2008 10:15

нищо лично, обаче не съм склонна да повярвам, че кола на 17 години е на 200к

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 30 юли 2008 10:58

Gal написа:нищо лично, обаче не съм склонна да повярвам, че кола на 17 години е на 200к

А твоята като е на 11 години на колко километра е ?!
Галке мила това което си склонна да повярвяш или не е едно на ръка ... Това, че си купила (или там какъвто е бил случая) колата нова и знаеш със сигурност на колко километра не означава, че не съществуват такива коли ...

Има голяма вероятност да е на много повече от 200 хиляди км., но не е задължително !
В момента карам служебна кола която е произведена през 2000 година и е на 55 хиляди километра (купена е нова тогава). Ти си направи сметката тази кола дали с този темп на каране на 20 години на колко километра ще е ....
Това, че джамбазите ни лъжат най безочливо не означава, че всичко е скрап ...

Има коли на 30 години които са на 20 хиляди километра.

Потребителски аватар
aitapeapea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aitapeapea » Сря 30 юли 2008 11:37

Май темата отиде в канала.

Не четете ли за какво става въпрос. Колата е на 11 години и е на 164 000 км. Това е 100% сигурно. Но не за това е темата.

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Сря 30 юли 2008 18:34

Не бъди чак 100% сигурен.

Скоро гледах едно клипче в http://www.youtube.com- за Г-3 , след навъртане на 300 хил. км. дисплея на километража автоматично се нулира на 000000 км и отчитането започва на на ново+ още 160 хил.км.-колата спокойно може да е на 460 хил. км. без да се превърта нищо по нея.Чичото, дето е 39 набор, спокойно може да е врътнал 460 хил км на голфетката за 11 год.Ония в Германия без проблем си ги връткат по 40 хил. км на година.

http://www.youtube.com/watch?v=eqBqg2nW ... 20golf%203

Последна промяна от dokros на Сря 30 юли 2008 19:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Сря 30 юли 2008 18:54

joker написа:...и остави умората ......за умора на метала може да се говори при новите коли след 2002 г ,където металът използван като заготовка, по характеристики е близо до кашкавал "Витоша" :wink:

Преди 18 години карах една Жигула , на която главата на двигателя, карбуратора, бензинова помпа и всичко, що е от алуминиева сплав бе деформирано от умора на метала , не ми говори какво било след 2002 г.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Сря 30 юли 2008 19:50

малко :офф

dokros написа:...

При този тип "превъртане" на километража изчезва надписа total, така че лесно се хваща дали е на 160 или на 460х.км. Друг е въпроса дали километража не е върнат с комп или таблото не е от някоя блъсната кола на малко километри....ама така или иначе не това е целта на темата...

Потребителски аватар
aitapeapea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aitapeapea » Сря 30 юли 2008 23:41

Е няма отказване. Сигурен съм в киломерите и имам документи показващи точно всяка година на колко е била колата. Ся ще кажете, че и тези документи са фалшифицирани. За да не продължаваме безсмисления спор, нека приемем , че колата е на 164000 теоретично и от там насетне да расъждаваме.

Сега продължението. Направих преход този уикенд от около 1000км. Колата върви много и съответно харчи доста(около 12.5 газ) Сега я карам в града на бензин. Държи стабилни 1100об, с климатик - 900 и не мърдат. Разхода в града (Варна) около 9 бензин. Днес отново пръсках със спрея около моното и колекторите и промяна нямаше.Оборотите не мръднаха.
Въпреки това все още чакам за диагностика на двг , където се надявам да поразбулят проблема.

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Чет 31 юли 2008 7:42

Не можеш да знаеш километрите, ако не си я купил нова от магазина ;)

Само малко информация и си помисли дали да вярваш на километражи и документи. На зет ми колата, когато се обслужва пича от сервиза ни дава печата и ние си пишеме каквото си поискаме, че е сменяно и печата отгоре и готово. Така се продава по-лесно после. Километрите вече са връщани няколко пъти, но това бъдещият куповач не го знае. Въртенето на километражите е по евтино от колкото по-скъпа застраховка, която се определя и от километрите изминати за една година. Това беше за личната кола.
За служебната: на година и половина е почти на 200 000км.

После в България джамбазите омотават с нов внос от Германия на 100 000 км и 10 години.... пълни глупости...
;)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 31 юли 2008 7:53

dokros написа:
joker написа:...и остави умората ......за умора на метала може да се говори при новите коли след 2002 г ,където металът използван като заготовка, по характеристики е близо до кашкавал "Витоша" :wink:

Преди 18 години карах една Жигула , на която главата на двигателя, карбуратора, бензинова помпа и всичко, що е от алуминиева сплав бе деформирано от умора на метала , [color=red]не ми говори какво било след 2002 г.
[/color][size=9]Категоричносттa и безапелативността (да не говорим за отказ от изслушване на другите)в даден диспут не говори за особено ниво на познания....И не вярвам на сериозно да сравняваш кола правена в несъществуваща вече държава без никакви контроли по стандарта(освен партийния!) от инженери и работници на 5 бутилки водка с кола произведена от концерн с вековна традиция и с непклатима позиция на светония пазар......Шофьор съм от 1980 г и сигурно се досещаш,че опитът ми със соцвозилата(включтелно и двутактови :wink: ) никак не е малък...ама никъде не съм и помислял точно този опит механично да го прилагам за VW :lol:[/size]

Последна промяна от joker на Чет 31 юли 2008 10:45, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
aitapeapea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aitapeapea » Чет 31 юли 2008 9:58

Айде някой вече да затваря темата. Някой хора или не могат или не искат да четат , а само да пишат,поне колкото могат.
На всички които помогнаха- Благодаря!
На тези дето още ще ме убеждават на колко км е моята кола - наздраве.

Последна промяна от aitapeapea на Чет 31 юли 2008 11:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 31 юли 2008 10:13

aitapeapea написа:Айде някой вече да затваря темата. Някой хора или не могат или не искат да четат , а само да пишат,поне колкото могат.
На всички които се опитоха да помогнат - Благодаря!
На тези дето още ще ме убеждават на колко км е моята кола - наздраве.

ти на ощипана, малка и лигава госпожичка ли взе да се правиш? айде малко по мъжкарската моля :!:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”