Пукане при пълен десен волан?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Re: Пукане при пълен десен волан?

Мнениеот Speedy86 » Съб 05 дек 2009 21:58

съгласен съм със колегата overapac аз на моито Голфе като му сложих червените пружинки хем че падна с повече от очакваното цели 6см. но и започна от време на време да припуква на пълен десен или ляв,оказа се че червените пружини са малко по-широки в горната част при тампона и излизат от капачките.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Нед 06 дек 2009 21:02

Я и аз да споделя,при ляв волан (при потеглене винаги се чува,в движение не винаги)обаче не на завъртян пълен волан а на средноположение се чува едно"тънккк" или "дзънк" това е единичен звук!И като че ли нещо се намества...точно на пружина ми прилича.Та си мисля,че по принцип пружината на амортисиора си е направила място в чашката където си ляга,и като завъртиш волана тя е заяла в това леголо....и със завиването се натяга и изведнъж освобождава с това "тънккк..".като връщам после волана пак го прави на същото положение!Сега обаче се появи и като завивам на дясно.Та възможно ли е питам аз пружината да се върти отделно от амортисьора или по точно амортисьора от пружината?Щото ако е така да взема да гресирам чашката!?!
Като го пробвам това с греста,ще пиша резултат... (колата е Г4 тди)

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Пон 07 дек 2009 0:09

mhihi mhihi mhihi

boko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boko » Пон 07 дек 2009 16:51

Братлета, тва пукане го имаше и при мене и се оказа лагера на тампона на макферсона...ходих къде ли не и на колко майстори, но само във форума на ауди получих точна диагноза..колата ми е ауди 80

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”