Проблем с токовете-все още ме мъчи :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Съб 27 дек 2008 22:13

направи една профилактика на стартера(четки,втулки)-ако няма полза няма и вреда

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Съб 27 дек 2008 23:25

Благодаря на колегата stoqn_g60 :wink:

Утре и аз ще свалям стартера, да му видя дереджето какво е и в понеделник ще действам, че за нова година колата трябва да е "огън и жупел" :twisted:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пон 29 дек 2008 15:18

не че съм си решил проблема, но да кажа....значи до стартера така и не стигнах да го разглобявам, значи ходих днес да ми замерват акумулатора и динамото, всичко си беше ок, докато не почнаха да проверяват за скрит консуматор, и опаааа....намериха нещо, утечка май му казват, нещо което направо ми изсмуква акумулатора, казаха че е нещо много голямо, щом мултицета им не го отчете като стойност, но немогат да разберат от къде и какво консумира толкова енергия, посъветваха ме да откачам клемите на акумулатора когато гася колата, щото има опасност да се запали, та утре съм си уговорил час при един уж кадърен еликтричар, да видим той какво ще ме излъже... :roll:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Re: Проблем с токовете-все още ме мъчи :(

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 14 фев 2009 15:08

Сега пак се прееба...Спярх за малко пред нас и след 2 минути се качвам да паля.Пак същата история,възможно ли да не е от стартера,щото аз го носех на сервиз и го оправиха.Някакви други предположения :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Последна промяна от stoqn_g60 на Пон 30 ное 2009 12:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 14 фев 2009 19:56

А втулката в кутията(в скоростната кутия е предната втулка на стартера)смени ли я ? Тя може да е виновника. Макар че щом си със монтански акумулатор и той не е стока тях още в завода попа ги опява :bishop

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 14 фев 2009 22:19

Хмм да ти кажа за нея не се бях сетил.Аз като ходих да си правя стартера,понеже тази част от автомобилите ми е тъмна Индия,майстора ми даде нова влутка обаче,аз после като сложих стартера в плик видях,че влутката е паднала.Като я сложих на стартера ,в острата част ,която влиза в ск.кутия ,забелязах,че тя свободно се движи.Не трябва ли да е закрепена добре за да не играе или аз съм в грешка :roll: А как да сваля влутката в кутията.Извинявам се за малоумните въпроси,обаче си нямам идея :oops:

Потребителски аватар
HeMaM_CTpaX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeMaM_CTpaX » Съб 14 фев 2009 22:23

Утечка има някъде според мен... щом са ти отремонтирали стартера... а за монтанските аку-та само да кажа че съм доволен в съотношението цена/давност

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Съб 14 фев 2009 22:35

stoqn_g60 написа: А как да сваля влутката в кутията :oops:

Маха се стартера и със метчик ама колко беше не помня. Като гледаш парчетата да не падат в кутията :idea: Сигурно е тънка като вестник. Новата се набива със дорник който се прави по нея :deal

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 14 фев 2009 22:40

Това сам най-вероятно няма да мога да направя,предполагам?Как да проверя за утечка(ки)

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Съб 14 фев 2009 22:44

Със уред (дори и тези от по 5лв вършат работа)на 10А обхват откачаш едната клема едната палка на уреда на клемата а другата на акумулатора :idea: НЕ трябва да е повече от 0.03А или 30мА при всичко изключено. При включена аларма пасата има консумация 0.01А или 10мА

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 14 фев 2009 22:50

чудя се ,дали алармата може да прави мизерии.не я отхвърлям като вариянт,но и аз по пътя на логиката клоня към тази вътрешната влутка :banghead:

Потребителски аватар
HeMaM_CTpaX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeMaM_CTpaX » Съб 14 фев 2009 23:58

Отиваш сменяш я караш постваш :)

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 16 фев 2009 23:13

Извинявам се ,че темата придоби вид на чат,обаче ...Днес като реших да пробвам дали ще завърти,след като дадох на контакт ,MP3 player-а ,както и парното спряха да работят след като завъртях да паля.Естествено не завъртя.Пробвах друг номер,пуснах чистачките на максимален режим( все едно ги бях пуснал на 1 позиция)едвам се мърдаха.След това пуснах и фаровете , MP3 то,парното ,аварийните и с 2 думи нищо .Прави ми впечатление,че като дам на контакт има ток ,а как тръгна да въртя и всичко умира.Клоня към акумулатора ,щото днеска едва светеха късите,камо ли дългите ако бях пуснал.Вече тотално съм объркан.Всеки ден изникват хиляди възможности от какво може да е,ама който си не разбира е така :banghead:

Последна промяна от stoqn_g60 на Пон 30 ное 2009 12:08, променено общо 1 път.

todor4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todor4o » Вто 17 фев 2009 0:46

stoqn_g60 написа:Извинявам се ,че темата придоби вид на чат,обаче ...Днес като реших да пробвам дали ще завърти,след като дадох на контакт ,MP3 player-а ,както и парното спряха да работят след като завъртях да паля.Естествено не завъртя.Пробвах друг номер,пуснах чистачките на максимален режим( все едно ги бях пуснал на 1 позиция)едвам се мърдаха.След това пуснах и фаровете , MP3 то,парното ,аварийните и с 2 думи си е** дроба.Прави ми впечатление,че като дам на контакт има ток ,а как тръгна да въртя и всичко умира.Клоня към акумулатора ,щото днеска едва светеха късите,камо ли дългите ако бях пуснал.Вече тотално съм объркан.Всеки ден изникват хиляди възможности от какво може да е,ама който си не разбира е така :banghead:

todor4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todor4o » Вто 17 фев 2009 0:55

Провери захранващият кабел към бушоните.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”