може ли да се изключи абс-а ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 27 дек 2008 19:11

tzon написа:е на мен гумите не са ми добри и от там ми е проблема с недоспирането с абс ,трябва да го оправя ,абс без гуми нестава спиране :! на снега

Ми ти първо искаш да го махаш след това сам си казваш,че причината не е в АBS-а.Май ще е по-добре да си смениш гумите.Ти какво мислиш по въпроса?

tzon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tzon » Съб 27 дек 2008 19:15

е именно досега четах мненията на колегите,казах че предната ми кола нямаше и без добри гуми спираше по добре ,но тук казвам на сняг не лед и за без гуми просто сега ми най лекото натискане и се влючва, и разбрах че с тея гуми няма как да изкарам ефекта на тая екстра

Последна промяна от tzon на Съб 27 дек 2008 19:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 27 дек 2008 19:18

Именно.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 27 дек 2008 19:33

tzon написа:е именно досега четах мненията на колегите,казах че предната ми кола нямаше и без добри гуми спираше по добре ,но тук казвам на сняг не лед и за без гуми просто сега ми най лекото натискане и се влючва, и разбрах че с тея гуми няма как да изкарам ефекта на тая екстра

И въпреки това смятам че без рискуваш много повече...... пробвай.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 27 дек 2008 20:04

Haralampi написа:
kiko946 написа:
жокер това дето сега пишеш каква връзка има с АБС и не разбра ли ти си единствен против техническия прогрес ...ти знаеш ли че в началото колите са спирали механично с жила ....

Що се абиш? Това са именно гордите собственици на Жигула. Чудя се въобще за какво си е взел по-"модерна" кола от руската, където нищо не е в повече и така търговците и автопроизводителите не го манипулират ;)))) пери си там с едно жигуле - ни ламбда сонди, ни абс-и, ни ESPта, ни сервота ни ел стъкла..... гадните западняци с техните глупости и рекламни трикове... аааамахааа

Не е съвсем така момчета.....за прогреса в България имам личен принос с над 100 научни публикации.....ама за истинския прогрес,а не за онзи дето ежедневно го включват в телевизионните реклами и единствената му цел е с евтини нововъведения да изтърсва джобовете на будалите....занаята ми е такъв да не робувам на шаблони и идеологеми,а съм свикнал да търся доказателства за всяка теза ..... .Не съм против АБС-а.....просто за нашите коли 2-ра ръка и над 10 години "стаж" нещата са доста противоречиви..... само ръзсъждавам практично.....А моят ФВ няма ни елстъкла,ни АБС,ни климатик....но е корава и надеждна машина за която съм сигурен,че никога няма да ме остави на път .....Толкоз!!!!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 27 дек 2008 20:25

Vladko написа:
andro_ написа:На МК3 може ли с ВагКом-чо?

Не съм пробвал.На Голф 4 и т.н. става,но аз имам предвит не самия АБС да не работи а да не свети лампата на таблото :idea:

Ето включи се човека който знае правилния отговор на въпроса и не започна да философства по темата а просто отговори,всички останали понеже не знаеха /вкл. и аз/ просто ги сърбяха пръстите да напишат нещо по въпроса. Мисля че е време за заключване/ !

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Съб 27 дек 2008 20:51

Тая тема още ли стои отключена? Колега, извинявай, че така се нахвърлям, обаче хората ти казаха, че да изключваш ABS-a не е добра идея. Той си е сложен там с причина. Просто трябва да смениш гумите щом не са наред!
Пък и ми се струва, че темата се превърна в нападки между колеги от форума. Затова по-добре:lock:

kraskgb
Автомобил:
Двигател:

Re: може ли да се изключи абс-а ?

Мнениеот kraskgb » Пет 08 апр 2011 10:20

Колега,мисля че можеш да го изключиш бързо и лесно,като намериш неговият предпазител и го изключиш!Мисля,че АБС-а е със самостоятелен предпазител.Успех! :beer

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 08 апр 2011 11:09

Правилно мислиш...ама я виж темата от коя година ее mhihi mhihi

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Пет 08 апр 2011 17:18

Глупав спор и излишни нерви.Да си махнат ABS и износените гуми.Да карат по джанти ако искат.А эащо не и мотора за да не им харчи бензин?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 08 апр 2011 18:16

Не искам да се меся в работата на мод-овете, ама темата е отпреди 3 години. Мисля, че няма смисъл да започваме същия глупав спор... :lock:

Потребителски аватар
Iv0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0 » Пет 08 апр 2011 19:26

На мен пък ми е интересно след като колегата Жокер вече кара кола с Ей Би Ес (голф 4) дали е на същото мнение за системета и си го е изключил по примера на полицая?!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 08 апр 2011 19:47

Гледах по телевизията интервю с един лекар, който разкаваше, как той е имал случаи, в които едвам е спасил хора с тежки травми, причинени от предпазния колан. Има удари, при които се оказва, че без колан ще се нанесат по-леки травми, само че те са някакъв минимален процент, затова всички караме с колани. Според мен същото е и с ABS-a. Опитен шофьор със състезателен стаж се справя по-добре от кола с ABS и водач, който при всяка опасност скача на спирачката. Само че не всички водачи имат такъв опит и рефлекс. Затова ABS-ът за общия случай е полезна екстра. На мокро или слъзгаво намалява спирачния път. На сухо го удължава, за сметка на управляемостта на колата. Кое ще е по-ценно в конкретния случай? Никой не знае. Затова всеки си преценява.

На опитния шофьор, който не демонстрира състезателните си умения по обикновените пътища, ABS-ът така или иначе рядко му се включва :012:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 09 апр 2011 22:05

icefire написа:
На опитния шофьор, който не демонстрира състезателните си умения по обикновените пътища, ABS-ът така или иначе рядко му се включва :012:

Другата ми кола е с ABS и тази зима не се е включвал нито един път....сиреч не ми е бил нужен...не съм го изключил(още!) защото не ми се ровичка безсмислено!
Колкото за прогреса и шофьорските умения....знаете ли как хамериканците се възхищават на хора,които умеят да карат кола с ръчна скоростна кутия! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 09 апр 2011 22:10

joker написа:Колкото за прогреса и шофьорските умения....знаете ли как хамериканците се възхищават на хора,които умеят да карат кола с ръчна скоростна кутия! :Mr Green Fun

Сори за офф-а амаа ти виждал ли си хАмериканец да кара кола с ръчна ск.кутия... death Човека се качи в колата...видя само лоста и слезе :screwy mhihi mhihi друг пък..се мъчеше на една Лада 5-ца... 2 пресечки и я зае*а mhihi Толкова клипчета бях гледал ама не вярвах,че са толкова зле докато не го видях :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”