Кога загрява голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 08 яну 2006 18:23

На някой е с два датчика и затова има място за два.При тебе е 2 в 1 и е само един датчик с 4 извода.Смяната става като извадиш скобичката и после датчика се издърпва и си готов.Като слагаш новия датчик смени и уплатнението, защото после може да тече антифриз.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Нед 08 яну 2006 18:24

Дърпаш скобата настрани и датчика излиза нагоре.Като преди тва махаш буксата.Другата е свободна пробка.
Като свалиш датчика ако на него няма уплатнение значи е вътре в отвора. На мене дачика ми го дадоха с уплатнение и скоба само че аз си сложих старата скоба щото новата беше пластмасова и и нямах доверие.Уплатнението си го смених.Нормално е като го сваляш да изтече малко антифриз. Добре е колата да не е загряла щото вътре ще има налягане и ще изтече повече антифриз.

Бобчо ме испревари но все пак оставям поста!!!

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Нед 08 яну 2006 18:27

ми освен bowdown и на двамата друго нема ,ще видя да отида до доси да взема датчик и така ,само не ми стана ясно диагностика би трябвало ли да хване тоталнопрецакан датчик(термостат) ?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 11

Мнениеот wili98 » Нед 08 яну 2006 18:54

landwarrior написа:ми освен bowdown и на двамата друго нема ,ще видя да отида до доси да взема датчик и така ,само не ми стана ясно диагностика би трябвало ли да хване тоталнопрецакан датчик(термостат) ?

Аз лично не мисля че ще хване термостат.. Виж ако може Online да гледаш данните от датчиците на диагностиката, може да се види за странно поведение.
Но датчика е относитъелно без пари...

За този термостат смени ли го най-накрая, или още му се маеш? сртува 15 лв, и се сменя за 15-20 мин...
Е проблема, е че цялата течност изтича, ама това не значи, че не можеш да вземеш леген...

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Нед 08 яну 2006 18:58

Гадно е ако имаш хидравлика, че има мн за разкачване

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Нед 08 яну 2006 19:11

bobcho написа:Гадно е ако имаш хидравлика, че има мн за разкачване
имам хидравлика !

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: 11

Мнениеот landwarrior » Нед 08 яну 2006 19:12

wili98 написа:
landwarrior написа:ми освен bowdown и на двамата друго нема ,ще видя да отида до доси да взема датчик и така ,само не ми стана ясно диагностика би трябвало ли да хване тоталнопрецакан датчик(термостат) ?

Аз лично не мисля че ще хване термостат.. Виж ако може Online да гледаш данните от датчиците на диагностиката, може да се види за странно поведение.
Но датчика е относитъелно без пари...

За този термостат смени ли го най-накрая, или още му се маеш? сртува 15 лв, и се сменя за 15-20 мин...
Е проблема, е че цялата течност изтича, ама това не значи, че не можеш да вземеш леген...
не става въпрос за парите ами да не некъв ментелив новия и да е по зле затова ,иначе къв е тоя леген с вода нали уж изтичало малко :roll:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Нед 08 яну 2006 19:16

Уоууууууу мале ако има хидравликаааааа!!! Не ми се мисли.Иначе ако няма и не се закучи, както стана при брат ми (скъсахме единия болт, да не дава господ), става са макс половин час. Тва за термостата де.Аз моя затова го проследих как работи и не ми се пипа че даже и незнам какво точно трябва да свалям.Но като гледам къде е хидравликата направо се плаша.
Изтича малко ако сменяш датчика за температурата.
Истича всичко ако сменях термостата.
Подопбре я загрей да отвори термостата и сложи одоло леген под маркуча излизащ от радятора и от там изцеди всичко.
Иначе става филма голямото къпане :)

Последна промяна от ANNIHILATOR на Нед 08 яну 2006 19:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Нед 08 яну 2006 19:18

нещо пак се обърках онова отгоре със стрелката е датчика така ли ? дека е тоя термостат ся ,направо ме зашеметихте с тия датчици и термостати :D :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 08 яну 2006 19:21

Ако ще сменяш термостата, хич не тече малко... а направо си изтича почти цялата течност..
За датчика да почти не тече...

Термостата... ами аз съм доволен с Behr или там както се пише... сложих го и работи от 1 месец без грижи..
Преди това турнах един ама за 1 месец го смених...
Иначе за си сигурен работи или не:
Палиш, караш си спокойно, и някъде 0.5 см по стрелката, преди да влезе в 90 градуса, слизаш отваряш капака и пипаш долният маркуч към радиатора ТРЯБВА да е студен ама леден... и чакаш и гледаш...
И пипаш... в момента в който усетиш леееееко затопляне гледаш колко градуса е.....
Ако е < 80 сменяш.. ако е 85-87 .. не се занимавай..
Има и друг вариант да не отваря, ама ти не си от него...
Има и трети да не затваря след като е отворил, ама доколкото четох описанието и там не си...

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Нед 08 яну 2006 19:22

Термостата е на гъза на водната помпа!!! Както е помпата гледана отдругата страна на ремъчната шайба, там влизат два маркуча точно между тези два маркуча е.Има едно Бакелитово Коляно. то се сваля вътре е термостата!!!

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Нед 08 яну 2006 19:23

wili98 написа: си...
още утре сутрин ще направя теста след това ще пиша :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 08 яну 2006 19:23

МАй по-добре за термостата да отидеш на сервиз, да свършат тази работа, да не стане някакъв по-кофти сакатлък....

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Нед 08 яну 2006 19:45

Аз моя мисля да го сменям защото вчера карах извънградско и не можа и 70 град да направи а и парното едвам духаше топлина.Наистина с таа хидравлика е малко гадно, но ако имаш канал и свободно мисля че не е проблем да си го смениш и сам :roll: .
Навън какъвто е студ не ми се почва ама хич :(

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Нед 08 яну 2006 19:49

bobcho написа:Аз моя мисля да го сменям защото вчера карах извънградско и не можа и 70 град да направи а и парното едвам духаше топлина.Наистина с таа хидравлика е малко гадно, но ако имаш канал и свободно мисля че не е проблем да си го смениш и сам :roll: .
Навън какъвто е студ не ми се почва ама хич :(
ми аз съм същия сега го тествах както каза wili и малко преди 70 беше вече отворил долната тръба вече бешв леко затоплена ,утре ще ходя да взимам и ще го сменяват някаде -не вервам да е повече от 10-15 лв смяната при кварталния
къв да взема сега Валтер или другия -Behr

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”