Кой е най-добрия бензинов мотор за Голф 4 ?
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кой е най-добрия мотор за Голф 4 ?
чистоновия мотор е наи добър според мен 

- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
И тук е станало така: каква п*шка е най-добре да имаш?
Естествено, че топ версията е за предпочитане - не случайно е била най-скъпа като нова! Представете си че някой иска да ви подари 4-ка да речем. Коя бихте избрали, при положение, че са еднакво запазени и на приблизително равни километри? 1.6 AKL?! Съмнявам се.
Естествено, че топ версията е за предпочитане - не случайно е била най-скъпа като нова! Представете си че някой иска да ви подари 4-ка да речем. Коя бихте избрали, при положение, че са еднакво запазени и на приблизително равни километри? 1.6 AKL?! Съмнявам се.
1. Проблемът е, че "добър" не е показател за каквото и да е. Кой е най-евтиният и лесен за поддръжка с приличен разход и динамика мотор може да доведе до различни отговори.
2. Може да съм поостарял, но предимно ми се струва, че пишат колеги, които още си спомнят, че като малки не са имали детски колички за играчка, и все още ги кефи да чупят.
Двигателят, за който авторът е поставил критерии, не носи на коментари от рода на "не мога да пиля гумите с него" или "дразни като караш". Пределно ясно е, че темата е направена, за да може човек с ограничен бюджет и афинитет към бензините да си купи мотор, с който има най-малка вероятност да има грижи. За хората, които си мислят да купят 2.8, едва ли стои толкова остро въпроса за преценка, винаги могат да продадат и купят по-малък мотор. 
П. С. Грешиш, ще избера АКЛ, защото ще мога да го подържам! А не да ми скъсат д-то от данъци и такси, да бутам до бензиностанцията, да дебна зелени вълни и инерции, и да спъвам цялото градско движение, а разни скутероподобни автомобилчета да ме изпреварват с включен клаксон. И накрая поради лоша поддръжка да блокирам мотора и да кихам и за пътна помощ..
И по тези причини след 1.6 карбураторна Джета сега си взех Г4 1.6 AKL. А някой да е виждал какво прави Хвърковатата Джета с бензин 98 на трета? 
2. Може да съм поостарял, но предимно ми се струва, че пишат колеги, които още си спомнят, че като малки не са имали детски колички за играчка, и все още ги кефи да чупят.

П. С. Грешиш, ще избера АКЛ, защото ще мога да го подържам! А не да ми скъсат д-то от данъци и такси, да бутам до бензиностанцията, да дебна зелени вълни и инерции, и да спъвам цялото градско движение, а разни скутероподобни автомобилчета да ме изпреварват с включен клаксон. И накрая поради лоша поддръжка да блокирам мотора и да кихам и за пътна помощ..

- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки според чергата си, брат! Въпроса е: "Кой е най-добрия мотор за Г4", а не "С кой двигател Четворката ще е достъпна за селското момче, болно от амбиции"
Какви амбиции момче, обмислях да си слагам климатик на Джетата. Просто офертата беше добра. Можеше да прочетеш и първата половина от поста.
Познавам доста хора, които могат да си позволят да карат тройно по-големи кубатури на същия модел. Егати комплексарите. Ето това ни е проблема на нас, първо се чудим как да купим най-големия мотор на пазара, после мислим защо ни е точно, пък на екологията * й. Същото и с телефоните между другото, Някакви апарати за по 1000 лв на лизинг с Прима или договор на 20-30 лв абонамент. 

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
qNkOo написа:Всеки според чергата си, брат! Въпроса е: "Кой е най-добрия мотор за Г4", а не "С кой двигател Четворката ще е достъпна за селското момче, болно от амбиции"
доста лекомислени изказвания
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
qNkOo написа:И тук е станало така: каква п*шка е най-добре да имаш?
Представи си че ти подарят S класа с условието-никакво продаване, ще си я караш.Айде да видим поддръжката.Същата работа е и с двигатели 3.2, 2.8
И кво значение има колко по-висока била цената като нова? Ти ще я караш ли, или само в гаража ще и пазиш стойността?
Да сметнем нещо извън поддръжката-1.6 с разход 10/100, 3.2 с разход 15/100 примерно-100хил км. с двете коли.Кво излиза петцифрена разлика.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Последните няколко мнения не са по темата...
Това е въпросът...не кой какво кара или какво би карал...Ако няма какво да кажете,замълчете...

Кой е най-добрия мотор за Голф 4 ?
Това е въпросът...не кой какво кара или какво би карал...Ако няма какво да кажете,замълчете...

Има какво да се каже, но някои хора не искат да паднат по гръб.
"Добър" е нещо много обобщено и събирателно. Този проблем се изучава доста разширено в една дисциплина, Качествен анализ или Котнрол на качеството или нещо такова, където се казва именно, че трябва да се разбие на показатели, позволяващи качествена/количествена оценка по приета и утвърдена скала/стандарт. Невъзможно е, защото физиката и всички науки учат, че едно е за сметка на друго. Тоест изборът на двигател зависи главно от предназначението му и от възможностите на собственика. По поставените от автора критерии за лесно и евтино обслужване се предполага, че възможностите на собственика не са големи. Тогава слизаме на по-универсален мотор, аз примерно твърдя, че 1.6 е разумната долна граница, под която двигателят също е неефективен, и по-чуплив, кодът АКЛ защото нещо го запощихме, иначе каквото кажете, 1.8 до 2.0. Моят опит с АКЛ е едно 300 км, не съм го похвалил, дадох му един глас, защото съм с него и да, казах че съм с него. Ама разсъжденията ни стават много икономическо-маркетингови, а разделът е технически. До тук ми се струва разумният баланс техника/икономика.

"Добър" е нещо много обобщено и събирателно. Този проблем се изучава доста разширено в една дисциплина, Качествен анализ или Котнрол на качеството или нещо такова, където се казва именно, че трябва да се разбие на показатели, позволяващи качествена/количествена оценка по приета и утвърдена скала/стандарт. Невъзможно е, защото физиката и всички науки учат, че едно е за сметка на друго. Тоест изборът на двигател зависи главно от предназначението му и от възможностите на собственика. По поставените от автора критерии за лесно и евтино обслужване се предполага, че възможностите на собственика не са големи. Тогава слизаме на по-универсален мотор, аз примерно твърдя, че 1.6 е разумната долна граница, под която двигателят също е неефективен, и по-чуплив, кодът АКЛ защото нещо го запощихме, иначе каквото кажете, 1.8 до 2.0. Моят опит с АКЛ е едно 300 км, не съм го похвалил, дадох му един глас, защото съм с него и да, казах че съм с него. Ама разсъжденията ни стават много икономическо-маркетингови, а разделът е технически. До тук ми се струва разумният баланс техника/икономика.

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кой е най-добрия бензинов мотор за Голф 4 ?
Създадох темата с цел новобранците да придобият представа при "покупка на нов" автомобил. Моля да се намесят модовете и да изтрият - спама, и мненията не носещи полезна информация...
Тук не си ги мерете, и не случайно няма VR6 и т.н глупости... Колко от вас са виждали, да не кажа карли вр6-ца в 4ка ?

"1. Проблемът е, че "добър" не е показател за каквото и да е. Кой е най-евтиният и лесен за поддръжка с приличен разход и динамика мотор може да доведе до различни отговори.
Двигателят, за който авторът е поставил критерии, не носи на коментари от рода на "не мога да пиля гумите с него" или "дразни като караш". Пределно ясно е, че темата е направена, за да може човек с ограничен бюджет и афинитет към бензините да си купи мотор, с който има най-малка вероятност да има грижи. За хората, които си мислят да купят 2.8, едва ли стои толкова остро въпроса за преценка, винаги могат да продадат и купят по-малък мотор. 
И по тези причини след 1.6 карбураторна Джета сега си взех Г4 1.6 AKL. А някой да е виждал какво прави Хвърковатата Джета с бензин 98 на трета?
"
Това мнение е достатъчно да се подразбере какво е искал автора...
Тук не си ги мерете, и не случайно няма VR6 и т.н глупости... Колко от вас са виждали, да не кажа карли вр6-ца в 4ка ?

"1. Проблемът е, че "добър" не е показател за каквото и да е. Кой е най-евтиният и лесен за поддръжка с приличен разход и динамика мотор може да доведе до различни отговори.

Това мнение е достатъчно да се подразбере какво е искал автора...
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Сега: 1.Най-доброто е ВИНАГИ топ моделът.
2.Най-надеждното е ВИНАГИ по-простичкото (сравнително) като конструкция - то е и най-евтино,
но не непременно най-икономично.
3.Най-икономичен е дизелът (в случая).
1. R32 (не знам какъв е кода на мотора)
2. 1.8 20v 125 к.с.
3. 1.9 SDI
Това е МОЕТО МНЕНИЕ! Не съм се опитвал да го налагам на някого! Усещам присъствие на силно ограничени хора, които трябва да се усетят кога да спрат...
2.Най-надеждното е ВИНАГИ по-простичкото (сравнително) като конструкция - то е и най-евтино,
но не непременно най-икономично.
3.Най-икономичен е дизелът (в случая).
1. R32 (не знам какъв е кода на мотора)
2. 1.8 20v 125 к.с.
3. 1.9 SDI
Това е МОЕТО МНЕНИЕ! Не съм се опитвал да го налагам на някого! Усещам присъствие на силно ограничени хора, които трябва да се усетят кога да спрат...
-
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: asz 2002
Здравейте, бая четох и ми стана любопитно какви са раликите в AGU 1.8 150hp
ARZ 1.8 150hp AUM 1.8 150hp ? Също и дали някой от тях е с 6 степена кутия или AUQ 1.8 180hp е с такава ?
ARZ 1.8 150hp AUM 1.8 150hp ? Също и дали някой от тях е с 6 степена кутия или AUQ 1.8 180hp е с такава ?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
nofearbg написа:Здравейте, бая четох и ми стана любопитно какви са раликите в AGU 1.8 150hp
И аз тва се чудих

Освен това аз ли не виждам дизелите ,или съм кйорав?
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Освен това аз ли не виждам дизелите ,или съм кйорав?
Виж заглавието на темата!
И гледам в темата всеки си гласува за своето!
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте 
Аз също съм с АКЛ 1.6 и съм доволен.
Имам я от 1 година а от 6 м. съм с газова,нямам проблеми е не е Фъркотевица но ми върши перфектна работа:)
За мен това е Най-добрият мотор.
Поздрави.

Аз също съм с АКЛ 1.6 и съм доволен.
Имам я от 1 година а от 6 м. съм с газова,нямам проблеми е не е Фъркотевица но ми върши перфектна работа:)
За мен това е Най-добрият мотор.
Поздрави.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”