Ускорение на голф3 1.6ГТ 101кс(АЕК)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Re: Ускорение на голф3 1.6ГТ 101кс(АЕК)

Мнениеот webdude » Нед 25 яну 2009 9:32

На различни места съм гледал 10,9 или 11,2

tzon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tzon » Нед 25 яну 2009 17:41

а така колега кажи им го и ти да не се надлагват толкота 215 с 1.6 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
аз с 1.8 250

Потребителски аватар
danielfilth88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danielfilth88 » Нед 25 яну 2009 19:23

Така, нека споделя и аз моето мнение, колегата tzon и някои др колеги очевидно не са карали такъв двг или поне не са притежавали и не са се пригодили да му стъпват на врата както тряабва. За да пиша това очевидно карам АЕК. Имам GPS и мога да кажа че на равен междуградски път закова 200 и нито километър повече но закова 200. Не знам как някои колеги не им върви в ниските обороти, в момента в който му се стъпи на врата тръгва мн стабилно. Не е 150 или 200 коня кола за това чудеса няма тук но за конете си върви достатъчно добре. Имам приятел с Фиат Браво 1.6 103 коня и деиствително фиата тръгва след 4000 оборота. Лично той ми каза, като му дадох за сефте да пробва колата "баси тва тръгва веднага като му стъпиш, не е като бравото". Също така за довода "абе с каталога пише 185 км/ч макс скорост ти си ми бил вдигнал повече". Колега, това е макс скорост на стабилност дадена от производител, не макс скорост на двг-то. А що се отнася до разхода, 11,5-12 ми гори, бях на диагностика и на всички хави казаха ми че мотора е перфектен но уви толкова гори, дори след корекцията ми в шофирането.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Re:

Мнениеот webdude » Нед 25 яну 2009 22:49

danielfilth88 написа:Така, нека споделя и аз моето мнение, колегата tzon и някои др колеги очевидно не са карали такъв двг или поне не са притежавали и не са се пригодили да му стъпват на врата както тряабва. За да пиша това очевидно карам АЕК. Имам GPS и мога да кажа че на равен междуградски път закова 200 и нито километър повече но закова 200. Не знам как някои колеги не им върви в ниските обороти, в момента в който му се стъпи на врата тръгва мн стабилно. Не е 150 или 200 коня кола за това чудеса няма тук но за конете си върви достатъчно добре. Имам приятел с Фиат Браво 1.6 103 коня и деиствително фиата тръгва след 4000 оборота. Лично той ми каза, като му дадох за сефте да пробва колата "баси тва тръгва веднага като му стъпиш, не е като бравото". Също така за довода "абе с каталога пише 185 км/ч макс скорост ти си ми бил вдигнал повече". Колега, това е макс скорост на стабилност дадена от производител, не макс скорост на двг-то. А що се отнася до разхода, 11,5-12 ми гори, бях на диагностика и на всички хави казаха ми че мотора е перфектен но уви толкова гори, дори след корекцията ми в шофирането.

Лятно време в София съм го докарвал до около 9,3 на бензин (разбира се не цялото каране беше в пиковите часове). Зимно време ми е стигал на бензин и на газ до 14 на 100 в Ямбол на къси разтояния (по 2-3 км) в големите студове (колата стои навън и при температури от -17 градуса не е особено весело).
Аз лично съм вдигал между Пловдив и Пазарджик (пътувайки към София) 200 по километраж (което ще е около 190 предполагам по GPS).

Вървенето не е нищо особено (адевкатно за автомобил с това тегло). За някой това може и да е голям вървеж, но на мен и Mitsubishi EVO X (което карах преди няколко месеца) ми се искаше да върви повече (не, че не ми хареса) :)

Потребителски аватар
parabadabal
Автомобил: VW Golf 3 GT
Двигател: AEK
Контакти:

Мнениеот parabadabal » Пон 26 яну 2009 10:04

разликата в скоростта по GPS ми я дава с около 5 км по малко от тази на километража. 210 км/ч по GPS Garmin Navi !!!

Потребителски аватар
vladikk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikk » Вто 27 яну 2009 2:07

parabadabal написа:този двигател е някакъв баланс между разход на гориво и динамика на движение. Само да попитам - четворките и те ли са така шумни ( тези с двигател 1.6 ) ???

Доста е шумен мотора! Определено не е от най-тихите. Смея да твърдя това след като имам преки впечатления и от двата автомобила.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”