Проблем с обезвъздушаване на спирачки и скъсан щуцер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Re: Проблем с обезвъздушаване на спирачки и скъсан щуцер

Мнениеот genov1 » Пон 03 юни 2013 14:29

И аз го ядох тва със скъсания щуцер. Вчера сменях челюсти, и без да искам закачих леко едното буталце на цилиндъра и изтече малко течност. Долях, ама Ц, педала пропада до долу и няма никакви списачки. Обезвъздуших от нея страна но пак няма спирачки. Пробвах и от другото задно колело и като напънах и се скъса щуцера ..
Предните поне се развиха, обезвъздуших от там, но пак няма спирачки. Викам ще се сменя цилиндъра, няма как, пробвах да развия тръбичката ама не поддава грам и заоблих гайката. Но бащата днес я е развил, незнам как. Ще търся нов цилиндър и да го сменям, той върви със щуцера. Тия спирачки глътнат ли малко въздух, става мазало. Бащата беше много прав като казваше 'въздуха е много лошо нещо'
Няма смисъл да се разпробива, нови резби и т.н, цял ден работа ..
един цилиндър е 10 лв, поне за моята талига

Jack Krauser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jack Krauser » Пон 03 юни 2013 16:13

Ако имате проблем със скъсан щуцер(тръбичка за обезвъздушаване), но спирачните апарати са здрави, не е необходимо да ги сменяте само заради това. Ремонта е елементарен.

Просто вземате бургия с размер един номер по-малък от диаметъра на щуцера. Пробивате с нея точно в центъра на скъсаното парче останало в апарата, като внимавате да не засегнете оригиналната резба. След като го разпробиете почти до края, остатъчните люспи сами си падат и се развиват лесно.

Дори, ако не паднат сами, трябва само да ги изчегъртате отвътре с някое тънко шило, или отвертка и пак излизат лесно, защото са меки.
По този начин оригиналната резба си остава непокътната и не се налага да се навиват нови резби.
После слагате само нов щуцер и обезвъздушавате. Това е. Въобще не е трудно. Работа за 10 минути.

Хубаво е, преди да се сложи новия щуцер, старата резба на апарата да се мине с метчик със същия номер резба, за да се почисти корозията и да се освежи. Така при следващото развиване няма да се късат щуцерите.

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 04 юни 2013 15:33

Аз мисля направо нов да взема, защото е 10 лв, а стария така или иначе съм го прежалил, може да го пробвам това което казваш
А я дай акъл как да оправя гайката на тръбичката, че я заоблих като се пробвах да я развивам. Ако я мина леко с флекса, от 11 да падне на 10, и с 10 ключе да я затегна, дали ще стане

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Вто 04 юни 2013 15:43

Що да не стане :icon_lol но при следващото развиване ще се заобли отново

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Чет 13 юни 2013 8:18

Тва с разпробиването го пробвах, но нищо не стана, цилиндъра отива в кофата за боклук. Истината е със заварка. Корпуса на самото цилиндърче е от алуминий, така че с СО-то ако се прикапе и се завари една гайка, няма къде да отиде, ще не ще ще поддаде.
П.П гайката на тръбичката я завих със френски ключ, който затегнах със гарги, така много яко може да се стегне. Той бащата така и я е развил. Старото си е старо, има много да учим от тях

П.П 2 със нови челюсти отзад сега пасата спира доста по-добре

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Пон 15 юли 2013 10:48

Сега пък ново 20. След като смених нещата за които писах по-горе (челюсти и едно задно цилиндърче) колата почна да спира по-добре, и педала се вдигна. Само че лека полека с времето, педала взе да става по-мек и пропада почти до долу и колата спира много зле, имам чуството че само предно ляво колело държи. Помислих да не е глътнала въздух от някъде, огледах за течове но не видях, но ако има въздух аз си мисля че въобще няма да може да спира. Долях малко течност, 20-30 мл, но промяна няма. Другото което установих е, че като напомпя педала 4-5 пъти се оправя и спира много стабилно. Което ме навежда на мисълта че помпата е заминала .. Но дали е така .. Дали защото предния път налях една много стара течност, бащата я изрови от някъде, поне е на 4-5 години, и тя да е прецакала помпата. И ако е помпата, дали цялата се сменя, или само гумичките ..

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 26 юли 2013 20:08

На стария голф съм сменял гумичките на помпата, не е много работа, струваха 20лв. После го карах няколко години без проблеми, и го продадох на части, включително и помпата.

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Пон 29 юли 2013 8:08

Оказа се че има въздух, обезвъздуших и се оправи. Само че за 2-3 дни, сега пак е така. Сигурно някъде има теч, трябва да разбера от къде е

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 29 юли 2013 10:11

помпа- износена на елипса. Като държиш педала продължително време натиснат-потъва ли надолу?? не се занимавай със смяна на гумички -само нова помпа.

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 30 юли 2013 9:00

Добре защо тогава след като обезвъздуших се оправи .. а и с очите си видях как излизат балончета, имаше въздух
има от някъде теч, за да влиза въздух .. според мен

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Пет 24 яну 2014 8:50

Проблема при мен се реши като смених спирачното цилиндърче
Съмнявам се че на старото, нещо е било застанало на щуцера, нещо като стружка, защото течността беше много стара, направо черна, и от там при натискане на спирачки да е просълзявало, а при връщане на педала да е дръпвало по малко въздух. Така си го обяснявам
Ако е така е можело да мина само със нов щуцер, даже и само със почистване, ама карай, той цилиндъра на пасата е 9 лв + ключ за спирачни тръбички 1.5 лв, че веднъж бях заоблил една гайка и е неприятно ..

Потребителски аватар
GOGO_1986
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASV 2002

Мнениеот GOGO_1986 » Съб 08 ное 2014 18:27

Колеги скъса ми се едната тръба за задните спирачки взех си нова и мисля да я сменявам сам имам въпросване само за обезвъздушаването има ли някакъв редпредни задни или по мое умосмотрение и ако сменя само задните тръби самозадните ли да обезвъздуша или да си пробвам и предните малко благодаря предвартелно

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Пон 10 ное 2014 9:46

Всички се обезвъздушават. Реда е: задна дясна - задна лява - предна дясна - предна лява

Потребителски аватар
GOGO_1986
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASV 2002

Мнениеот GOGO_1986 » Пон 10 ное 2014 17:24

Благодаря колега

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”