Който има възможност да ползва канал да иде да види точно откъде му трака колата! Всички си мислим че са повдигачи, но отвън тракането залъгва, може да се окаже всичко. Пожелавам ви успех с колите и най-вече безаварийно каране! Утре ще пиша какво е станало след доливането на масло.
Тракане при студен мотор!
- bobie7
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тракане при студен мотор!
Здравейте всички. Днес бях до село( канала в гаража ) и още с слизането долу да установя откъде идва тва тракане разбрах , че е от скоростната кутия
. Съседа ми ме заведе при неговия монтьор там да го погледне и той още в слизането в канала видя че трака скоростната. Цялата беше олята отдолу, аз мислех че е в нормите, но той ми каза че няма масло, та утре ще свалям пробка да доливам. Дано да е само масло , а не разбит лагер или синхронизатор
.
Който има възможност да ползва канал да иде да види точно откъде му трака колата! Всички си мислим че са повдигачи, но отвън тракането залъгва, може да се окаже всичко. Пожелавам ви успех с колите и най-вече безаварийно каране! Утре ще пиша какво е станало след доливането на масло.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Mотора ми ,че си трака си трака ама преди 2 дена почна и едно друго тракане откъм скоростната кутия което след натискане на съединителя изчезва.Кутията не съм я проверявал скоро за масло ,но не вярвам да е от там.По скоро съединителя.
-
traychev58
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че не от повдигачите. Мисля, че тракат биелните втулки на буталните болтове. Те не се смазват принудително, а чрез разплискване. Ако двигателя е старичък (втулките са се поизносили)при студен двигател, докато не се омаслят "чукат".
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем ли е?От както се затопли времето ,тракането осезателно намаля.Така ,че не ме притеснява особенно.Дадох 150 лв за смяна на повдигачи а един мотор 2ра ръка е 200лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”