Голф 3 - вкарва бензин в маслото !!! Помощ!-Решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
elesar
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 - вкарва бензин в маслото !!! Помощ!

Мнениеот elesar » Чет 09 сеп 2010 13:27

Половин година след ремонта и да речем 6-7 хиляди километра - няма проблем. За всички с подобен проблем - това е решението. :banana :drunk

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Чет 09 сеп 2010 18:07

TiL написа:
elesar написа:Половин година след ремонта и да речем 6-7 хиляди километра - няма проблем. За всички с подобен проблем - това е решението. :banana :drunk

Нямаше да е зле да напишеш как го реши :)

Теб само бири са ти пред очите :beer

elesar написа:...проблема се е дължал на запушено средно гърне. Катализаторът не е бил запушен, затова не го е свалил. Само е "разпорил" и изчистил гърнето, след което го е заварил. Каза, че ми се повишавало налягането в системата заради запушеното, което бъркало и ламбда сондата и затова блъскало бензин в картера. Засега нямам наблюдения да имам промени в разхода, но ще стане ясно след като понавъртя още километри...

boss_72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_72 » Нед 19 сеп 2010 20:42

Аз имах същия проблем с вкарване на бензин в маслото и черен пушек от ауспуха (признак на богата смес).През зимата се движа на късо разтояние и карам само на бензин.Ходих по майстори които ми вадеха от хиляда кладенеца вода но благодарение на този форум се запознах с моя двигател на пасата 1.8рп.Сам стигнах до проблема с вкарването на бензин в картера,проблема ми беше ланд сондата,изключих я от буксата и черния пушек изчезна.Смених маслото с ново и вече 2 г.нямам проблем.Е почти само на газ карам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”