Фарове Golf 4
Re: Фарове Golf 4
Аз имам Валео с фар за мъгла,някой знае ли как да махна лупичката и да сложа 2 мигача като по-горе споменатия фар на Бош

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
jero88 написа:Аз имам Валео с фар за мъгла,някой знае ли как да махна лупичката и да сложа 2 мигача като по-горе споменатия фар на Бош![]()

Да сменя малко визията,пък и наистина при наличие на ксенон не са особено необходими фаровете за мъгла 
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
jero88 написа:Да сменя малко визията,пък и наистина при наличие на ксенон не са особено необходими фаровете за мъгла
Аз съм на точно противното мнение (за това и толкова разпитвах ,че оригинално са без халоген).За мъгла се нуждаеш от жълта светлина за да не осветява белия спектър на мъглата.Ксенона е с бяла светлина и е терсене за гъста мъгла. Вярно ако мъглата е по-лека помага щото просто нямаш толкова голяма нужда от дълги ,но иначе......
Разбирам го това напълно но карам предимно градско и предимно през деня
За 2 години точно веднъж хванах гъста мъгла
Така и така реших да правя фаровете черни(имам стъкла) и това да променя 

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
jero88 написа:Разбирам го това напълно но карам предимно градско и предимно през деняЗа 2 години точно веднъж хванах гъста мъгла
Така и така реших да правя фаровете черни(имам стъкла) и това да променя
Страхотна визия ще вкараш с двоен мигач, просто ще си номер едно на някой селски сбор ! Нищо лично ,но е абсурдно да си махнеш лупите за да сложиш мигач !
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
хубавото на тия малки лупи във фара, въпреки че казват, че не са много полезни е-осветяват значително по-добре пред колата и в двете страни.Т.е. че няма да пробиеш мъглата е ясно но виждаш доста по-добре близките маркировки, което мисля е основното при такива условия
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Абе халогена на Г4 е перфектен и върши чудна работа.В сравнение с повечето коли е на високо от което следва ,че осветява ,пластмасата не се драска и мърси. Просто е кощунство да се прецаква по такъв начин.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Тези Бош-овските фарове, нямат нищо общо с фаровете с лупа, които се слагат на Р32! Защо никога не съм виждал голф с такива фарове?
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
skotis написа:Тези Бош-овските фарове, нямат нищо общо с фаровете с лупа, които се слагат на Р32! Защо никога не съм виждал голф с такива фарове?
Хахах
Недей че ми става смешно колега. Не си гледал хубаво май:Достатъчно беше да питаш набързо чичо "Гуугъл",и със сигурност този фар който си побликувал 1:не е оригинален и 2:няма ксенон лупа без пръскалки за фаровете,
но да не размътваме темата.Със сигурност фаровете Хелла биха светили 100 пъти по добре от Валео-то.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Няма смисъл да махаш лупите, въпреки че имам ксенони в мъгла пак ползвам малките лупи, просто помисли си за някви читави крушки за тях и си готов.
- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:sven84 написа: И според мен Valeo е фара без халоген а Hella е с халоген .
И последно кой фар е с халоген и кой не е.Защото случайно забелязах че моя голф е с различни фарове единия валео а другия хелла.дали единия фар е с хаоген и мога ли да разбера без да махам капака отзад на фара че се пада до акомолатора та малко е тясно там.А иначе фаровете са абсолютно еднакви но леко има разкика в лупата под мигача.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Леко дръпни към теб ключа за фарове, ако светнат значи имаш халогени, ама спрямо снимките ти в гаража ти нямаш лупи, поне на десния фар
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”