agent_kowalski написа:bnick 7 Казах за тди 90
Ок, не съм разбрал.

agent_kowalski написа:bnick 7 Казах за тди 90
agent_kowalski написа:joker извинявай,ама или не засичаш като хората или колите ти не са наред..не може при еднакъв стил на каране едното да ти даде градско 5.5,а другото 13...забрави...ако ти дава 5.5 значи караш по нощите на изключени светофари и там газта ще ти даде примрно 8(може и по-малко ,но да не издребнявам).нормално този двигател си гори 7 градско без простотии,газта тука ще ти дойде на 10-10.5..това е реално при изправни двигатели,добри настройки и качествени горива.
joker написа: 1.8 АБС-а го карам до 2000-2500 об/мин...преди 2 години с нови мембрани лятото падаше до 10.5-11.00,а зимата 12.0...сега лятото е около 11.5-12.00,а зимата 12.5-13.0...все пак е 18 годишен автомобил.А 10.0 газ градско с ОБИКНОВЕНО газово ..може!.. ама не мога да си го представя с 18 г кола...
Ivan4u написа:joker написа: ама ПЪЛНО - абсолютно всичко , което трябва да се смени примерно на 2 години - водни помпи , филтри , масла , оптегачи , успокоители ....
parno написа:а бе пичове колегата май питаше за голф 3
айде сега сравнете обслужване ремъци и ролии к-т примерно при AFN и AAM - ъената е наполовина в полза на бензиновия с газ - това е начален разход по един закупен автомобил
подгревните свещи не са май евтини - по наложимост
"при бензиновия сменяш често кабели и свещи" - каква е тая тъпня? сменяш като се наложи а не за спорта
помпи , турбини - тези неща също се сменят като се наложи
въпроса обаче е кой колко ще плати като му се наложи - дали няма собственика на печка да се оръси 2х или 3х за разлика от бензино/газовия му колега
аз съм на мнение че:
ако искаш динамика - вземи дизел
ако искаш икономичност в левове - вземи газ
Ivan4u написа:'Начи' първо се сменя на пробег/време , да ти дам и примери : Нова кола - гаранция ->години или пробег , КОЕТО ДОЙДЕ ПЪРВО . Масло /нормално , без удължена смяна / - 1 година или 10-15-20 000 км . Антифриз - 3 години заводски , 2 години обикновен и 3-5 Лонг Лайф .
Викаш 300 + 100 за масло и филтри /без водна помпа 100 лева/ -> 400 лева крайна цена . Сега ще ти кажа аз какво плащам :
Ангренажен комплект - 100 лева
Пистов Ремък - 20 лева
Водна Помпа - 70 лева -> не съм я сменял още , но и тя като всичко друго не е вечна .
Запалителни свещи - 15 лева
Та това ми е обслужването - ако дизелджия може да мине така , веднага я пращам на скрап и си купувам нафта
Ivan4u написа: След това и бензинджиите ще си кажат как са нещата при тях .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: koki_moki74, omonkes и 57 госта