смяна на еку на голф4 1.6 16в
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
Re: смяна на еку на голф4 1.6 16в
извинявай колега ,не съм искал да обидя никого.и ти си прав все пак че неможеш да кажеш всичко но аз бях при няколко майстора и нестана нищо и сега какво
да си изхвърля компа ли
.виж мене не ме е стах да си ровя по колата но трябва да знам начина.в един друг форум например четох че пин-кода на имото не може да бъде изтеглен ако преди това не е бил вкаран за изработването на ключ или да е бил изкаран от имобокса.ти какво мислиш,възможен ли е подобен вариант защото аз съм решил да си взема ваг-командер за да изтегля кода с който да направя необхадимата адаптация.а ако решиш да минаваш насам си добре дошъл 

няма проблем!
пина ти трябва за охраната -ключове ,имоби и т.н. за синхронизиране на ЕБУ и имоби (зависи какво е )не ти трябва!то за това е направено така , за улесняване !а имобито е друга работа!и тема!колегите ключари да пишат! 
пина ти трябва за охраната -ключове ,имоби и т.н. за синхронизиране на ЕБУ и имоби (зависи какво е )не ти трябва!то за това е направено така , за улесняване !а имобито е друга работа!и тема!колегите ключари да пишат! 
- toni82
не видях че в упътването на рос-теч за смяна на еку има един момент в който трябва да бъде въвведен пин-skc кода ,това не е ли точно пина на таблото
а има и един по лесен вариант-да бъде разкодиран но тогава колата няма да е защитена.то кой ли ги краде вече тия но все пак 

ама нали и това е целта. влизаш в 17(табло)там е пина , и синхронизираш към него ЕБУ
за по лесно сменяне на ЕБУ -по лесно да смениш мотора заедно с него(ЕБУ)!нали са комплект!
иначе като при алфите- и ЕБУ и имоби и ключове с ключалка!
принципът е такъв:двигател- ЕБУ
bodi(купе)- табло с имоби,SRS,комфорт и т.н
schassi- ABS .TC и др.
към купедо добавяш двигател (примерно след ремонтили др. причина)
за по лесно сменяне на ЕБУ -по лесно да смениш мотора заедно с него(ЕБУ)!нали са комплект!
иначе като при алфите- и ЕБУ и имоби и ключове с ключалка!
принципът е такъв:двигател- ЕБУ
bodi(купе)- табло с имоби,SRS,комфорт и т.н
schassi- ABS .TC и др.
към купедо добавяш двигател (примерно след ремонтили др. причина)
- toni82
за сега по-добре да спреме до тук че напълно ще се забъркам.ако направя нещо ще пиша.благодаря на всички които се вкючиха до тук в темата. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”