Golf 2 1.6 75-Нормален ли е разхода ми ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 2 1.6 75-Нормален ли е разхода ми ?
значи по принцип винаги се презастраховат с разхода производителите за да на каже някой еди какво си.така че е напълно възможно да се получат ако щеш и 200грама по-малко,или човек да сбърка в сметките.примерно да си мисли че има повече останало гориво или нещо друго,което е оказало влияние.
другия варянт,който е най-добър е да ни сипват повече отколкото отчита колонката,което надали някой го вярва..
другия варянт,който е най-добър е да ни сипват повече отколкото отчита колонката,което надали някой го вярва..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
agent_kowalski написа:значи по принцип винаги се презастраховат с разхода производителите за да на каже някой еди какво си.така че е напълно възможно да се получат ако щеш и 200грама по-малко,или човек да сбърка в сметките.примерно да си мисли че има повече останало гориво или нещо друго,което е оказало влияние.
Разходът сигурно е малко завишен, наистина, но отговаря на реалността. Все пак той се базира на изчисления, навярно и доза тестове преди да бъде описан в официалните проспекти на модела. За мен разход 8/100 при 1.6 мотор 75к.с. със скорости 90-110км/ч е напълно нормален и реален при мотор, който не е чисто нов. Моята отново даде 8 и нещо до Търново, постъпквах я малко на подбалканския и не я карах бабешката, но толкоз си гори. Ако я карам по-икономично (с по-леки изпреварвания и пускане по инерция) навярно мога да сваля до литър надолу, ама левчето не ме събаря към момента

-
- Автомобил:
- Двигател:
да бе ясно,въпроса да ти е кеф,аз във всичките ни спорове винаги съм казвал че нещо е ВЪЗМОЖНО,тоест реално.не съм казал че 100% може или трябва да е така.явно е че няма две коли макар и еднакви с едно и също техническо състояние.ама просто някой като пита може ли да е по-малък разхода еми може,а пък дали на всеки му е наред колата или има определен стил на каране е друго.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Карането на личен автомобил винаги е бавно в повечето случаи рядко се барза с него нали 

stefan4o написа:Те туКа се крие ключът от палатката.Колегата-автор да сподели с каква скоростна кутия е щото с ковалски има да си пишем до утре по това време
Скоростната ми кутия е редена и съм с 5-та от дизеляк

При превключване от 4-та при 6500 оборота на 5-та ми пада на 3000 оборота

- stefan4o
- Контакти:
agent_kowalski написа:да бе ясно,въпроса да ти е кеф,аз във всичките ни спорове винаги съм казвал че нещо е ВЪЗМОЖНО,тоест реално.не съм казал че 100% може или трябва да е така.явно е че няма две коли макар и еднакви с едно и също техническо състояние.ама просто някой като пита може ли да е по-малък разхода еми може,а пък дали на всеки му е наред колата или има определен стил на каране е друго.
Мне, щото така леко обобщи в предните си постове, че като е над 7 е много едва ли не. Разходът може да варира в доста големи граници и от много фактори, с кутия от порядъка на 4Т и по-лежерно каране съм почти сигурен, че 7/100 няма да е мираж за 1.6, от друга страна с по-"къса" кутия (примерно моята CKM от Сеат) при същото темпо разходът ще е една идея по-висок и т.н. примери. Това, че някой с много икономично каране и малко по-куци настройки е постигнал разход-мираж не би следвало да е еталон за разхода, според мен де.
-
- Автомобил:
- Двигател:
значи мойта кутия каква е не знам и не разбрах,казах ти оброти и километри предполагам си се ориентирал.
това играе голяма ролята кутията прав си до сега много не се бях замислял,че някой може да е със сменена кутия дори без да знае това.
и пак ще се повторя,но никога не съм казвал че нещо е еталон.някой като пита може ли голф 2 1.6 да харчи по-малко от 11 градско казвам може,защото наистина може.ясно е че има поне 20 "но" и "ако",ама може.
като ме питат мога ли да изпия 15 бири също казвам че мога,защото мога,ама примерно не всеки ден може да стане,един път ще ти е подут стомаха ще ти е лошо,друг път може да си ял повече и да не можеш и тн,ама може.
това играе голяма ролята кутията прав си до сега много не се бях замислял,че някой може да е със сменена кутия дори без да знае това.
и пак ще се повторя,но никога не съм казвал че нещо е еталон.някой като пита може ли голф 2 1.6 да харчи по-малко от 11 градско казвам може,защото наистина може.ясно е че има поне 20 "но" и "ако",ама може.
като ме питат мога ли да изпия 15 бири също казвам че мога,защото мога,ама примерно не всеки ден може да стане,един път ще ти е подут стомаха ще ти е лошо,друг път може да си ял повече и да не можеш и тн,ама може.
- stefan4o
- Контакти:
Значи да обобщим, че ти и колата ти сте идеален пример за минимален разход на автомобил 1.6 със 75к.с. Иначе репликата ти:
е достатъчно красноречива за това, заради което те захапвам в почти всяка тема за разход.
извънградско на 120 ми дава 7.5 и толкова и трябва да е.
е достатъчно красноречива за това, заради което те захапвам в почти всяка тема за разход.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Варианта да гори 7.5 ГАЗ при даване на разход от 7.5Бензин клони със сещате се кое 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
stefan4o написа:Значи да обобщим, че ти и колата ти сте идеален пример за минимален разход на автомобил 1.6 със 75к.с. Иначе репликата ти:извънградско на 120 ми дава 7.5 и толкова и трябва да е.
Всеки има право на мнение нека си даржи човека на него

- stefan4o
- Контакти:
Мнението е едно, физичните закони - съвсем друго. Тук не спорим на кой спойлерът му е по-красив, или на кой колата му е по-зелена. Когато имаш две горива и с по-калоричното на единица обем успяваш да постигнеш даден разход, как с по-малко калоричното ще успееш при същите условия да постигнеш същия разход? Нещо не се връзва май работата
Нали за да ускорим едно тяло с маса Х, до скорост У е нужно дадено количество енергия. Да поддържаме скорост У при съпротивление З също е свързано с дадено количество енергия. Е как аджеба да стане с по-нискокалоричното гориво да извършим тези неща при същия разход? Според теб възможно ли е Вайпередно?

Последна промяна от stefan4o на Нед 11 дек 2011 18:46, променено общо 2 пъти.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
stefan4o написа:Мнението е едно, физичните закони - съвсем друго. Тук не спорим на кой спойлерът му е по-красив, или на кой колата му е по-зелена. Когато имаш две горива и с по-калоричното на единица обем успяваш да постигнеш даден разход, как с по-малко калоричното ще успееш при същите условия да постигнеш същия разход? Нещо не се връзва май работата
Така е ама не чуват много много

-
- Автомобил:
- Двигател:
това пак е много теоретично.и е напълно вярно.
иначе имаш различно смесообразуване от две различни "устройства" плочката или карбуратор/моно и се получава различна смес.на дадена кола може да се получи че нещо по горивната система на бензин не е много точно и там разхода да е леко завишен и да си мислим че харчи еднакво.
по данните ,които даде колегата за моите често споменавани тази вечер 120кмч на бензин дават 7.1 ,при мен се получава 7.5,дори 8 да кажеш че е нормално да гори газтука си стискаме ръцете,въпреки че МОЖЕ 7.5
грубо разлика от половин литър спроед мен е реална за разликата в калоричността на газта.
иначе имаш различно смесообразуване от две различни "устройства" плочката или карбуратор/моно и се получава различна смес.на дадена кола може да се получи че нещо по горивната система на бензин не е много точно и там разхода да е леко завишен и да си мислим че харчи еднакво.
по данните ,които даде колегата за моите често споменавани тази вечер 120кмч на бензин дават 7.1 ,при мен се получава 7.5,дори 8 да кажеш че е нормално да гори газтука си стискаме ръцете,въпреки че МОЖЕ 7.5

- stefan4o
- Контакти:
agent_kowalski написа:това пак е много теоретично.и е напълно вярно.
по данните ,които даде колегата за моите често споменавани тази вечер 120кмч на бензин дават 7.1 ,при мен се получава 7.5,дори 8 да кажеш че е нормално да гори газтука си стискаме ръцете,въпреки че МОЖЕ 7.5![]()
![]()
грубо разлика от половин литър спроед мен е реална за разликата в калоричността на газта.
Ти още малко и всичко ще си признаеш...

В книжлето за АГУ, което скоро си закупих се говори за разлика 8 до 20% в полза на бензина. Т.е. ако имаме на бензин 7.1/100, разходът може да бъде на газ в границите - 7.8 - 8.5/100.
Последна промяна от stefan4o на Нед 11 дек 2011 18:55, променено общо 2 пъти.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
agent_kowalski написа:това пак е много теоретично.и е напълно вярно.
по данните ,които даде колегата за моите често споменавани тази вечер 120кмч на бензин дават 7.1 ,при мен се получава 7.5,дори 8 да кажеш че е нормално да гори газтука си стискаме ръцете,въпреки че МОЖЕ 7.5![]()
![]()
Можели и по малко да гори

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”