x15 написа:dxd написа:x15 написа:Супер!
Пише ли на накладките колко меки/твърди са?
Като си вземете нови дискове боядисвате ли ги че да изкарат по-дълго преди да ръждясат?
-Да освен,че ги боядисвам ги и опаковам в станиол от цигари за дълъг живот и горе долу с тези процедури едни дискове държат м/у 20-22 години.
Чета ти постовете и се чудя на хора като теб,ти дискове ли ще купуваш или космически кораб та задаваш толкова въпроси,случайно не дай си нещо да се минеш сигурно много трудно ще преживееш тази неуспешна инвестиция.

Трогнат съм от вниманието
Задавам толкова въпроси защото искам да се науча.
Гледам има изписани стотици теми по въпроса и всичко се върти около дадена марка, и дали тя е оригинална или не?
А всяка марка има поне 5 различни модификации дискове от 15 до 150+ лв.
Та целият въпрос беше само името ли гледаме?
Ако някой е по-навътре в нещата, за това от какви материали се правят дисковете, какви антикорозионни добавки и покрития им слагат ще е интересно да сподели! Ей така от чисто познавателна гледна точка.Иначе за моята 20 годишна джета дето има/няма струва 1000лв. определено няма да и взема дискове за 500, но не искам и да си взема някой боклук с който да се претрепя някъде!
Иначе вече си взех евтини дискове ACDelco и ако увиването в цигарено фолио и баене при кварталната циганка ще им помогне да не ръждясат за 1 месец - определено съм в играта
Поздрави!

Искаш да се научиш, ми тогава си купи няколко диска и ела в лабораторията в техническия да мерим твърдост на метала, да видим колко са твърди дисковете, потърси в нета трябва да има информация за марките дискове колко е твърдостта на метала, сигурно го има в големи каталози, а може би има и състав, иска се много четене брато :) и да разбираш от това онова.
1> марката не показва нищо особено в България
2> ако можем да намерим състава от там можем да проверим тоя метал каква температура на топене има и подлежи ли на закаляване.
А да колега беше ми задал въпрос за накладките, мисля че не пише твърдост на тях, но от опит и смяна на много накладки в живота ми, с една отвертка драскаш леко и виждаш колко е твърда, ако не се надраска е много твърда накладката, ако се надраска е мекичка, аз лично от опит предпочитам да са по-меки и нямам проблеми.
3> така като виждам тука всеки прави спирачни дискове, лее ги, стугова ги, пробива ги, закалява ги, знае кви състави имат, колко са твърди, колко са качествени, кви да си купиш и кви не и как кои спират по-добре :DDDDDDDD
Лека вечер и нямам нищо против шегите ти колега ;) и аз да се пошегувам малко :P