Дискове и накладки - какви и на каква цена ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Re: Дискове и накладки - какви и на каква цена ?

Мнениеот Cypariss » Съб 30 мар 2013 2:05

Имам спирачни дискове на бош 15лв бройката отпред на поне 15 000 километра не са мръднали, колата спира много добре, на прегледи съм минавал и там спира добре. Само да подчертая, много хора бъркат.. марки колкото искаш, но като си вземеш дискове си вземаш и по-меки накладки, защото много хора си взимат много твърди накладки и изкривяват дисковете и не спират добре и бързо им загряват дисковете и така нататък. Купи си диск за 200 лева ако искаш, сложиш ли кофти твърда накладка пак си извън играта, за предпочитане по-меки. За въпроса дали апаратите задържат точно като ти е износен диска под допустимите стойности буталото на апарата излиза повече и в повечето случай не може да се прибере добре, от там задържа и ти посинява диска, така стигнах до смяната на моите дискове и накладки, за накладки ще ви излъжа за марката, но бяха испански, трябва да проверя кутийката.
А още една грешка на шофьора като си смени дисковете и накладките отива да прави тестове и почва да бие резки спирачки, много голяма грешка изкривява си дисковете още в началото и после ама аз си купих дискове и накладки за много кинта, а гледай криви :a045 Така, че за предпочитане 1000-1500 км без резки спирачки :deal Е това е от мен, пиша доста късничко, на доста биричка надявам се да съм бил полезен с това което знам и това което съм изпитал :beer

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Нед 31 мар 2013 4:56

Супер!
Пише ли на накладките колко меки/твърди са?

Като си вземете нови дискове боядисвате ли ги че да изкарат по-дълго преди да ръждясат?

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Нед 31 мар 2013 7:51

x15 написа:Супер!

Като си вземете нови дискове боядисвате ли ги че да изкарат по-дълго преди да ръждясат?
-Да освен,че ги боядисвам ги и опаковам в станиол от цигари за дълъг живот и горе долу с тези процедури едни дискове държат м/у 20-22 години. :mhihi
Чета ти постовете и се чудя на хора като теб,ти дискове ли ще купуваш или космически кораб та задаваш толкова въпроси,случайно не дай си нещо да се минеш сигурно много трудно ще преживееш тази неуспешна инвестиция.:mhihi

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 31 мар 2013 9:52

Само да вметна че когато купувах комплект Дискове+накладки исках Zimmerman но ми казаха - недей защото тук влизат 3 качество от завода,това според вносителя не е истинския Zimmerman. За да се продава в БГ се внася на по-ниска цена ...не че им има нещо на дисковете но.. Нещо като историята с Турското Брембо. Иначе на ново Ауди А6 съм виждал - Брембо от завода , ама е талянското не от съседите...

П.с само за инфо.не е препоръка.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 31 мар 2013 13:05

СД - Брембо, накладки - Текстар. Отпред преди две години ми легнаха май около 200 лв. За парите ще те излъжа, но спира добре и не свиркат твърде много.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Нед 31 мар 2013 15:13

dxd написа:

-Да освен,че ги боядисвам ги и опаковам в станиол от цигари за дълъг живот и горе долу с тези процедури едни дискове държат м/у 20-22 години. :mhihi
Чета ти постовете и се чудя на хора като теб,ти дискове ли ще купуваш или космически кораб та задаваш толкова въпроси,случайно не дай си нещо да се минеш сигурно много трудно ще преживееш тази неуспешна инвестиция.:mhihi

Трогнат съм от вниманието :biggrin

Задавам толкова въпроси защото искам да се науча.
Гледам има изписани стотици теми по въпроса и всичко се върти около дадена марка, и дали тя е оригинална или не?
А всяка марка има поне 5 различни модификации дискове от 15 до 150+ лв.
Та целият въпрос беше само името ли гледаме?

Ако някой е по-навътре в нещата, за това от какви материали се правят дисковете, какви антикорозионни добавки и покрития им слагат ще е интересно да сподели! Ей така от чисто познавателна гледна точка.

Иначе за моята 20 годишна джета дето има/няма струва 1000лв. определено няма да и взема дискове за 500, но не искам и да си взема някой боклук с който да се претрепя някъде!
Иначе вече си взех евтини дискове ACDelco и ако увиването в цигарено фолио и баене при кварталната циганка ще им помогне да не ръждясат за 1 месец - определено съм в играта :mhihi :Mr Green Fun

Поздрави!

:beer

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Нед 31 мар 2013 19:08

:gruebel Въпрос за по-големшките членове на форума:

Едно време в часовете по трудово оксидирахме свещници и други ти му работи, което създаваше доста добро антикорозионно покритие.
Някой спомня ли си как се прави?
Ще има ли някакъв ефект ако си оксидирам новите дискове? :gruebel

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Нед 31 мар 2013 19:16

Явно държиш на майтап,това е добре.За коли като твойта джета и моя Г3 тинейджър не най-евтиното на пазара е повече от добре.Държа повече на хубавите накладки отколкото на дисковете,личен пример,предни 256 мм вентилирани предни дискове Eicher надали си ги чувал с накладки TRW и задни дискове,които даже и нямат марка пак с накладки TRW
вече 25к няма проблеми и спира супер,но и системата ми е напълно изправна,сменена течност и маркучи и прочие ,че се разводних.
Поздрави

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 31 мар 2013 19:17

Не.

Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Мнениеот Cypariss » Нед 31 мар 2013 21:19

x15 написа:
dxd написа:

Трогнат съм от вниманието :biggrin

Задавам толкова въпроси защото искам да се науча.
Гледам има изписани стотици теми по въпроса и всичко се върти около дадена марка, и дали тя е оригинална или не?
А всяка марка има поне 5 различни модификации дискове от 15 до 150+ лв.
Та целият въпрос беше само името ли гледаме?

Ако някой е по-навътре в нещата, за това от какви материали се правят дисковете, какви антикорозионни добавки и покрития им слагат ще е интересно да сподели! Ей така от чисто познавателна гледна точка.

Иначе за моята 20 годишна джета дето има/няма струва 1000лв. определено няма да и взема дискове за 500, но не искам и да си взема някой боклук с който да се претрепя някъде!
Иначе вече си взех евтини дискове ACDelco и ако увиването в цигарено фолио и баене при кварталната циганка ще им помогне да не ръждясат за 1 месец - определено съм в играта :mhihi :Mr Green Fun

Поздрави!

Искаш да се научиш, ми тогава си купи няколко диска и ела в лабораторията в техническия да мерим твърдост на метала, да видим колко са твърди дисковете, потърси в нета трябва да има информация за марките дискове колко е твърдостта на метала, сигурно го има в големи каталози, а може би има и състав, иска се много четене брато :) и да разбираш от това онова.
1> марката не показва нищо особено в България
2> ако можем да намерим състава от там можем да проверим тоя метал каква температура на топене има и подлежи ли на закаляване.
А да колега беше ми задал въпрос за накладките, мисля че не пише твърдост на тях, но от опит и смяна на много накладки в живота ми, с една отвертка драскаш леко и виждаш колко е твърда, ако не се надраска е много твърда накладката, ако се надраска е мекичка, аз лично от опит предпочитам да са по-меки и нямам проблеми.
3> така като виждам тука всеки прави спирачни дискове, лее ги, стугова ги, пробива ги, закалява ги, знае кви състави имат, колко са твърди, колко са качествени, кви да си купиш и кви не и как кои спират по-добре :DDDDDDDD

Лека вечер и нямам нищо против шегите ти колега ;) и аз да се пошегувам малко :P

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Нед 31 мар 2013 23:35

Благодаря колеги!
Cypariss - щом имаш връзка с техническият, вземи дай съвет как да оксидираме/боядисаме дисковете че да изкарат по дълго преди да ръждясат.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 01 апр 2013 10:58

Може да ги мажеш с грес като я зазимяваш ама после да не забравиш да ги изчистиш с обезмаслител преди да тръгнеш, че ще има :a116

Нали се сещаш, че каквото и покритие да нанесеш то ще си остане само покритие и накладките ше го махат още на първото спиране. Освен ако не е нещо смазочно, тогава може да махнеш на някоя къща оградата :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пон 01 апр 2013 14:17

Koнтактната повърхност с накладките не ми чак такъв проблем, аз имах в предвид останалата повърхност на диска.
На другата ми кола като и сменях дисковете ги боядисах, но за по малко от година пак почнаха да ръждясват?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 01 апр 2013 15:53

Textar Pro са обработени с антикорозионно покритие, което е много добре за вентилирани дискове защото те имат наистина много площ, която не контактува с накладки. Ама не казват с какво са ги пръскали.

Последна промяна от radi_nrj на Пон 01 апр 2013 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пон 01 апр 2013 18:10

Takъв цвят като на снимката по-долу ли са, или са сиви?

Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”