лампа за масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: лампа за масло

Мнениеот joker » Сря 16 май 2012 12:18

stefaan84 написа:Ето сега се пребирам от среднощно шофиране в София, някаде около 80км навартях.Та през циалото време следих лампата и ми направи впечетление,че нормално светва около 1750об/мин, но на едно две места я понатиснах колата и по симеоновско шосе по баира лампата светна чак на 2000об/мин,а сащо така и друго ми направи впечетление че на доло когато колата е на обороти лампата светва още на 1500об/мин и в момента в които подам газ изгасва и при достигане на 1750об/мин пак светва!!!

Kолко пъти е необходимо да се повтаря,че мониторингът на налягането започва около 2000 об/мин...А ти ако така караш със светваща лампа по 80 км. може да си осветиш и най-дълбоките части на портфейла...Правило от буквара... свети ли червено не се кара!

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 16 май 2012 12:45

Жокера ме изпревари - не мога да си обясня, как сърце ви дава да карате така колите си - свети , пищи - ти си караш?!? Ако е малкото зло добре, но я си представи, че има сериозен проблем - за 80 км/даже и за доста по-малко/ ще си бастисаш двигателя.

stefaan84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefaan84 » Сря 16 май 2012 14:45

Ivo 1983 написа:Жокера ме изпревари - не мога да си обясня, как сърце ви дава да карате така колите си - свети , пищи - ти си караш?!? Ако е малкото зло добре, но я си представи, че има сериозен проблем - за 80 км/даже и за доста по-малко/ ще си бастисаш двигателя.

Прочетете добре писано то ми, свети лампа кояато сам сам сложил да свети когато има наляагане 1,8-2,0бар.

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 16 май 2012 15:15

Добре де - установи ли, защо пищи зумера? Понеже говореше за проблем се заблудих, че говориш за крушката на таблото и ми дожаля за колата :D

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 16 май 2012 19:59

ами зумера пищи когато лампата/червената/свети.Това питах всъщност и аз мустакатия ни приятел,що аджаба червената лампа се държи като пробна,сиреч на обратно?Явно сигнала за мониторинг не се филтрира и се приема за аларма

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 16 май 2012 21:08

stefaan84 написа:
Ivo 1983 написа:Жокера ме изпревари - не мога да си обясня, как сърце ви дава да карате така колите си - свети , пищи - ти си караш?!? Ако е малкото зло добре, но я си представи, че има сериозен проблем - за 80 км/даже и за доста по-малко/ ще си бастисаш двигателя.

Прочетете добре писано то ми, свети лампа кояато сам сам сложил да свети когато има наляагане 1,8-2,0бар.

Ами тогава сам си дай обяснение защо свети лампата за достигане на налягане 1.8-2.0 бар...особено ако се вземе впредвид,че при ППХ маслото се охлажда и налягането от 2.0 бар се достига при по-ниски обороти...

stefaan84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefaan84 » Чет 17 май 2012 15:27

joker написа:
stefaan84 написа:

Ами тогава сам си дай обяснение защо свети лампата за достигане на налягане 1.8-2.0 бар...особено ако се вземе впредвид,че при ППХ маслото се охлажда и налягането от 2.0 бар се достига при по-ниски обороти...

Здравеите момчета ето и моя проблем на кратко-изпищя зумера светна лампата на маслото смених датчик и замерих налягането(1,4бар-900об,2,4бар-2000об)смених маслото,продалжи да препищява.Сложих пробна лампа да следа кога има 1,8-2,0бар всичко в норми докато не забелязах че при продалжително натискане лампата започва да свети все по касно.И от тези проби разбирам че явно има проблем с налягането,проблема не е в таблото или кабели,датчици,масло,ами просто пада налягането според мен от износен двигател и голями хлабини в валовете.Хадявам се че след смяна на помпа и лагери на коляноввал ще има малко подобрение!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Чет 17 май 2012 18:05

Налягането може да играе в широки граници според зависи кога си го мерил. Да речем ако караш по-продължително време по магистрала и маслото ти стои по-продължително време на 105-110 градуса да речем налягането ще е едно, а при градска загрявка и вдигане на 90 градуса - съвсем друго.

mecho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mecho_stz » Пон 21 май 2012 16:45

Да не отварям нова тема за тези лампи по таблата за маслото - при мен лампата работи "обратно" - т.е. когато е нормално - свети, когато има проблем - не свети ..... пример - включвам на контакт - не свети, паля двигателя - светва, при празен ход по инерция при топъл двг. при падане на налягането - гасне, като подам малко газ - светва. Така я купих, навъртял съм около 50 000 км. Свикнал съм, но друг като я кара е малко смущаващо ... двг. е ААМ , 1.8, 75кс ... ако някой предполага какво е бръкнато ....?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 22 май 2012 5:37

освен самия датчик да ти е сменен с такъв за ниско налягане и да сработва на обратно,както каза жокера :beer

stefaan84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefaan84 » Вто 22 май 2012 9:13

mecho_stz написа:Да не отварям нова тема за тези лампи по таблата за маслото - при мен лампата работи "обратно" - т.е. когато е нормално - свети, когато има проблем - не свети ..... пример - включвам на контакт - не свети, паля двигателя - светва, при празен ход по инерция при топъл двг. при падане на налягането - гасне, като подам малко газ - светва. Така я купих, навъртял съм около 50 000 км. Свикнал съм, но друг като я кара е малко смущаващо ... двг. е ААМ , 1.8, 75кс ... ако някой предполага какво е бръкнато ....?

Имам сащо и Т3, след много то проблеми с таблото накрая стана като при теб.Подадох ток на датчика и сега работи по обратния начин както при теб светили има налягане не светили няма.

transporter4e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот transporter4e » Сря 20 юни 2012 17:11

Здравейте Имам проблем с Транспортер 1,9Д Т4 Проблема е следния При каране или на място след форсирване на двигателя светва лампата за маслото и едновременно с това започва да писка Закачих манометър на мястото на датчика който се намира над масления филтър на обороти вдига 1.9бар С подаване на газ може би на 2000 2500 оборота(няма оборотомер) качва на 3.9-4.0 бара Ако може някой да ми предостави мануал за този модел или да ми обясни колко датчика има къде се намират кой какъв трябва да е ( смисъл цвят и до колко бара) и къде се намира електрониката в таблото и как се ремонтира Всякакви други съвети ще са ми от полза Благодаря предварително !!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”