kav4o написа:petev написа:Уважаеми колеги!
ни си давайте парите за фалшификати!!!
Всички триполюсни свещи с цена под 15лв са сигурни фалшификати!
Опитвал съм всичките на газ и ведага се усеща чувствителна разилка в разхода!ГОЛФ 1.8 ABS,газово BRC-ламбда-контрол
Подреждам Ви ги във възходящ ред(от най-калпавите към най-добрите!)
Bosch- 7.80 лв парчето\пълен боклук-единият електрод въобще остава лъскав-сиреч не прехвърля искра,а колата е като спъната -не можах да ги изтрая и 500 км
Denso-еднополюсни 5 лв парчето-малко по-добри,но не и при високи обороти-колата екато спъната
Beru-14 лв парчето-добри но се "подостриха" за има-няма 5000 км
NGK-12 лв парчето-добри на също много млко изтраяха
BRISK ( но със сребърен електрод еднополюсни-за високонатоварени и спортни автомобили,има и триполюсни,но не са по-добри от сребърните!) 4лв парчето,чешки-перфектни-разхода на газ спадна с 2л! карам ги вече 7000 км колата върви като пушка без да се усеща някаква чувствителна разлика между бензин и газ!
BRISK наистина са перфектни свещи-няма менте!Карал съм ги и на други коли изкарват без проблем 300000 км!Освен това къде са 46 лв за комплект "оригинални" свещи къде са 16 лв но за истински оригинални!
Полезно!!!Благодаря за споделения опит,колега
luboveliki написа:да БРИСК са добри,аз съм карал предната кола с тая марка и нямам никакви оплаквания.понеже са евтини и хората гледат с недоверие на тях(аз също в началото когато чух за тях).качествени са а и марката е бившата(забравих и името)неква чешка.завода си е стария само е модернизиран...
Мисля,че става въпрос за TESLA
BRISK-са новото(вече старо) име на соцфирмата от Чехия наричана едно време PAL(оборудваха с електика Шкодите)Възможно е американска фирма да ги е купила но свещите са много качествени.
Възхитен съм от кампетентността на колегите,които знаят доста повече дори от продавачите на автомобилни свещи!!!!Ей затова ми е кеф да вися във форума!!
Абсолютна истина е че не зависи дали свещите са многополюсни или еднополюсни ами от какво е електрода!!Не случайно подчертах че именно със сребърен електрод препоръчвам!Има и с платинен,доста по-скъпи са но с още по-добри характеристики-аз не съм намирал от тях,но ако някой ги е ползвал може да се обади!
И пак повтарям бягайте далеч от свещите BOSCH продавани в България!