Едноелектродни или триелектродни свещи да избера

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 11 яну 2007 22:00

kav4o написа:
petev написа:Уважаеми колеги!
ни си давайте парите за фалшификати!!!
Всички триполюсни свещи с цена под 15лв са сигурни фалшификати!
Опитвал съм всичките на газ и ведага се усеща чувствителна разилка в разхода!ГОЛФ 1.8 ABS,газово BRC-ламбда-контрол
Подреждам Ви ги във възходящ ред(от най-калпавите към най-добрите!)
Bosch- 7.80 лв парчето\пълен боклук-единият електрод въобще остава лъскав-сиреч не прехвърля искра,а колата е като спъната -не можах да ги изтрая и 500 км
Denso-еднополюсни 5 лв парчето-малко по-добри,но не и при високи обороти-колата екато спъната
Beru-14 лв парчето-добри но се "подостриха" за има-няма 5000 км
NGK-12 лв парчето-добри на също много млко изтраяха
BRISK ( но със сребърен електрод еднополюсни-за високонатоварени и спортни автомобили,има и триполюсни,но не са по-добри от сребърните!) 4лв парчето,чешки-перфектни-разхода на газ спадна с 2л! карам ги вече 7000 км колата върви като пушка без да се усеща някаква чувствителна разлика между бензин и газ!
BRISK наистина са перфектни свещи-няма менте!Карал съм ги и на други коли изкарват без проблем 300000 км!Освен това къде са 46 лв за комплект "оригинални" свещи къде са 16 лв но за истински оригинални!

:applause: Полезно!!!Благодаря за споделения опит,колега :wink:

luboveliki написа:да БРИСК са добри,аз съм карал предната кола с тая марка и нямам никакви оплаквания.понеже са евтини и хората гледат с недоверие на тях(аз също в началото когато чух за тях).качествени са а и марката е бившата(забравих и името)неква чешка.завода си е стария само е модернизиран...

Мисля,че става въпрос за TESLA :D

BRISK-са новото(вече старо) име на соцфирмата от Чехия наричана едно време PAL(оборудваха с електика Шкодите)Възможно е американска фирма да ги е купила но свещите са много качествени.
Възхитен съм от кампетентността на колегите,които знаят доста повече дори от продавачите на автомобилни свещи!!!!Ей затова ми е кеф да вися във форума!!
Абсолютна истина е че не зависи дали свещите са многополюсни или еднополюсни ами от какво е електрода!!Не случайно подчертах че именно със сребърен електрод препоръчвам!Има и с платинен,доста по-скъпи са но с още по-добри характеристики-аз не съм намирал от тях,но ако някой ги е ползвал може да се обади!
И пак повтарям бягайте далеч от свещите BOSCH продавани в България!

Потребителски аватар
fichi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fichi » Пет 12 яну 2007 9:07

Браво на всички форумисти.Това е форумът със знаещи хора.Аз пак да питам:защо на Г2 ГТИ 1,8 РВ свещите за гас "6" ги дават по-студени от на бензин"7".

Потребителски аватар
trimain
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trimain » Нед 14 яну 2007 0:47

Вземи си сложи триполюсни на BERU малко са по скъпи но са добри и ги дават по каталог.

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Пон 15 яну 2007 21:53

има двуполюсни NGK, слагай такива като компромисен вариант mhihi

аз съм с такива от един citroen berlingo, работят много по-добре от нови "bo$ch" "7" както на газ така и на бензин

Потребителски аватар
fichi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fichi » Вто 16 яну 2007 8:17

Карам един бош триелектроден"8" вече 20х.км. и е като нов.Колата си работи добре,но ме дразни като знам,че неса точните свещи за двигателя.Един приятел на магазин много ми хвали "ДЕНЗО".Някой карал ли е такива?Предполагам,че ще си купя "БРИСК" със сребърен електрод.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 16 яну 2007 11:56

fichi написа:Един приятел на магазин много ми хвали "ДЕНЗО".Някой карал ли е такива?.

Да беше прочел моето мнение малко по-назад в темата и щеше да видиш, че карам с такива. Нямам оплаквания, напротив... но тези, с които карам са по около 32лв на бройка :roll:

Потребителски аватар
fichi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fichi » Вто 16 яну 2007 13:11

Моята оферта :shock е за 6-7лв на бройка.Какво стана в тая държава,всичко е буклуци.Може да ме подигравате,но каквото съм купил втора употреба "ОРИГИНАЛНО" не съм имал проблеми.Другото по магазините е........????? :shock

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Вто 16 яну 2007 13:56

fichi написа:Моята оферта :shock е за 6-7лв на бройка.Какво стана в тая държава,всичко е буклуци.Може да ме подигравате,но каквото съм купил втора употреба "ОРИГИНАЛНО" не съм имал проблеми.Другото по магазините е........????? :shock

Триполюсно денсо за 6-7 лева незнам да ли ще намериш,при нас са 9лева,а еднополюсно денсо е 3-3.50.Определено ще си взема или денсо или бриск силвър,обаче бриск е малко трудно да си намеря,но не невъзможно :D

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 16 яну 2007 14:15

Говорим за този тип свещи:
http://www.prospeed.bg/tuning_product.p ... s=3239&p=2

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 16 яну 2007 15:13

vasstop написа:
fichi написа:Един приятел на магазин много ми хвали "ДЕНЗО".Някой карал ли е такива?.

Да беше прочел моето мнение малко по-назад в темата и щеше да видиш, че карам с такива. Нямам оплаквания, напротив... но тези, с които карам са по около 32лв на бройка :roll:

При тая цена остава и оплаквания да имаш :lol: Ама щом си състезател...че си плащаш.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 16 яну 2007 18:48

А в каи магазини да търся свещи BRISK :?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 16 яну 2007 20:25

Голфа АЕЕ е с 3 полюсни NGK / по каталог/ то само за по 8лв като за мен. Еми даже още и пали и върви :D :D
Алфата е с 1 полюсни "Denso" защото на новите NGK бобчетата не се свалят ,а не ми се сменят кабели, ама все пак успява да залепи 225 км/ч. И "NGK" то и "Denso" си имат номер на всяка свещ, имам и гаранция от продавача.
Но вече подочувам че има перфектни ментета на "NGK".
Така че покупка само от надежден доставчик и магазин.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 16 яну 2007 21:07

Колега аз карам със BERU ULTRA X 4 полюсни и съм много доволен. Купих си ги от дилъра на VW за Русе по каталог комплекта 40лв.

Потребителски аватар
oHua
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oHua » Вто 16 яну 2007 22:08

znainainai написа:Колега аз карам със BERU ULTRA X 4 полюсни и съм много доволен. Купих си ги от дилъра на VW за Русе по каталог комплекта 40лв.

Аз съм със същите.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 16 яну 2007 22:23

znainainai написа:Колега аз карам със BERU ULTRA X 4 полюсни и съм много доволен. Купих си ги от дилъра на VW за Русе по каталог комплекта 40лв.

oHua написа:

Аз съм със същите.

И аз съм с много добри впечатления от този модел на Беру :wink: За съжаление почти не намирам разлика между тях и четириелектродните на Бош :roll:
П.П.Ето един интересен линк по темата за свещите :wink: Вярно че статията е от далечната 2004 година, но пише хубави работи :wink:ЦЪК

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”