Задържане на 4-те Колела Голф 4 1.9 ТДИ АЛХ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Проблем със спирачките Голф 4

Мнениеот betaserk » Пон 14 сеп 2015 19:24

Колега, не ми се чете назад по темата, смяни ли спирачните маркучи? Да не е от тях, да са запушени. Тук има една тема за една Alfa Romeo ...http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=18267

П.П. Една друга тема за същия проблем...http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=123499

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 14 сеп 2015 20:15

Колегата по-горе може би е прав пък и пак ти казвам единствената ти алтернатива е проба-грешка,така или иначе спир. маркучета също са консуматив,който се подменя на определен пробег(може да са частично запушени и да задържат течност и оттам спирачки).Опитай и това,ама ако имаш възможност ги смени всички,а не само външно напуканите.И дано оттам да е проблема ,щото твоята ''сага''е направо за ''златния''фонд на форума.Успех :th_up

caleb85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caleb85 » Пон 14 сеп 2015 20:19

Прочетох ги темите благодаря ти за насочването на кратко проблема изглежда да е от спирачната помпа да не връща или АБС модула който е по-малко вероятен

caleb85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caleb85 » Сря 23 сеп 2015 18:18

Здравейте отново колега значи тестовете ,които направих останових ,че не са спирачните апарати ,маркучите,обезваздушена е системата тествано с друго Серво не е и от него

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Задържане на 4-те Колела Голф 4 1.9 ТДИ АЛХ

Мнениеот gergeto » Чет 24 сеп 2015 20:20

:question :rolleyes :question :rolleyes
Единствено,което мога да те посъветвам отново-щом е втора употреба -помпа и серво комплект от една кола.

caleb85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caleb85 » Чет 24 сеп 2015 20:30

Колега драснах по-горе ,че първо съм пробвал с два серво апарата и второ и майстори и както казват сервото не може да ми активира спирачките то може само да ми втвърдява педала и да няма ход и хубави спирачки ,но не може да ми задържа спирачките за помпата ще видя да я сменя,че май тя е главния заподозрян тъй като като стане така като спра колата и я изгася и напомпя няколко пъти се оправя до следващия път де другия вариант е абс модула,но по-вещите тук вече ще кажат дали може да е прави такива мизерии.

caleb85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caleb85 » Пон 05 окт 2015 12:15

- Силното ринане на педала успява да върне сервото в нормално положение,законтрящите се и реглажни болтове на педала бяха абсолютно разхлабени,педала беше в най горно положение ,като с времето се е развивал още,болтовете се въртят изключително лесно,оста която влиза в опашката на помпата излиза прекалено напред и не позволява отварянето на клапаните на помпата,които осигуряват връщането на течността,с времето сервото е омекнало или не знам как да го нарека,вакума го издърпва прекалено напред и след реглажа на болтовете налягането варира от 0 до 2 максимум,не посточнна величина като преди но пак създава проблем
ПС.Това е от една тема на колега от друг форум с същия проблем обаче на Ауди а4,но лично аз не разбрах за къде точно става на въпрос ,ако може някой да даде жокер има ли шанс и течноста да е смотана от предния собственик и за това като е по-топло да прави проблеми ,но пък от друга страна защо като изгася колата и ритна 2-3 пъти педала на спирачката отпуска ,но лятото в жегата отпуска доста по-трудно

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 06 окт 2015 11:12

Сп.течност по предписание се сменя на 2г. /пише го в книгата за експулатация на автомобила.
Ако имаш път към Варна иди в Тех-Ко -ще ти я сменят за 20-30 мин /имат "приспособление" тип помпа.Източа се от всяко от 4 те колела, а с помпата се долива в казанчето..1л е достаъчна и не е скъпа - 9-10 лв.

П.П. Освен вс. друго от стара сп.течност започва корозия по сп.система.

caleb85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caleb85 » Вто 06 окт 2015 13:03

И всичко това да е от течноста?

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 06 окт 2015 19:46

Вече ти писах,спирачната течност ''похапва''от гумички на помпа,на спир.цилиндърчета ,както и разяжда спир. маркучета отвътре.Тя и споменатите компоненти по спир. система са КОНСУМАТИВИ,които се подменят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО през определено време.Дори колата да е на ''трупчета''агресивното действие на спир. течност не спира.Затова ако купиш ''гаражна''кола седяла с години ,първото което ти поднася неприятна изненада е спирачките. :th_up

caleb85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caleb85 » Чет 08 окт 2015 18:50

Днес смених Спирачната помпа и поне за сега нещата изглеждат добре видимо на старата не изглеждаше да и има нещо освен раждивия на места външен вид ,но не се знае отвътре как са гумичките и.т.н те така де ще пиша дали проблема е решен или ще се появи отново,нарочно няма да сменям още течноста с нова да видя дали точно е от самата помпа или евентуално е от течноста ,ако излезе на някой колега подобен проблем да може да го реши по-лесно.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Чет 08 окт 2015 19:24

С втора употреба ли я смени?Ако е така,това е голяма грешка!А и спирачната течност не е безумно скъпа,могло е да налееш новичка.Спирачките са най-важното за сигурността..... :gruebel

caleb85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caleb85 » Чет 08 окт 2015 19:38

Ами ще се чуе тия дни ще се разбере от нея или не те от маркучетата задържат спирачките,но на отделни колела и загряват и се хваща лесно проблема а при мен задържаха всички колела а принципно може само помпата да ги активира АБС модула не може да прави това поне според моите познания за самата система

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Чет 08 окт 2015 20:02

На баща ми коша беше по същият начин(хюндай). Смених маркучи и едновременно с това обслужих апаратите.Смених всички гумички и маншончета.Пак задържа и загряват предните колела.Майстор ми вика АБС модула.Друг помпата.Реших да пробвам по евтиното.Смених помпата и колата се оправи.По принцип АБС освобождава налягането не го създава.Поне на тази понеже е само АБС.Не знам за колите с разните там повече системи мисля че си помпат самички,когато някое колело буксува,и го стопират леко.

caleb85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caleb85 » Чет 08 окт 2015 20:17

Именно и аз това реших да направя и да сменя по-евтиното помпата ,но ще се види съм направил правилния избор ,че вече наистина не се издържа да караш почти постоянн на тъпи спирачки то,ако не задържа на макс ще задържат достатъчно ,че да се движи все едно без търбо ,а и си представям разхода...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”