Лампата за масло се обажда :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Re: Лампата за масло се обажда :(

Мнениеот Fripon_X » Пет 11 юни 2010 10:40

georgi_8_5 написа:също да кажа на колегата горе, че не съм хванат от гората и си имам някаква представа за някои неща, не ми се занимава да се плюем тук , колко двигателя си отворил и направил и т.н

Колега Ваското1 ти отговори доста изчерпателно за което аз лично както и повечето колеги просто нямаха нерви да те търсят в гората да ти го набиват у манерката. Аз лично съм отварял 2 двигателя единия мой тругия на приятел. Не мога да кажа че съм "майстор" като теб, но това което си обяснил като проблем, както съм ти написал и други колеги са писали, сме се сблъсквали и аз лично на моя двигател. От което следва самоедно неизбежно нещо ОСНОВЕН РЕМОНТ.

georgi_8_5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi_8_5 » Пет 11 юни 2010 22:14

съгласен съм с теб , всичко е вярно , НО компресията 2 бара , това означава че двигателят е леш, виждам че си в час с нещата, но по принцип в практиката е по нормално но не задължително да се износят първо сегментите , а за лагерите както каза са "почти вечни" и се измерват в стотни, така е но налягането ми е повече от добре за кола на 15 години, а нялагането в цилиндрите ми е еднакво, крам с кастрол 15/40 , мисля че е добре за тази кола, а и какво да и правя , да няма да и правя ремонт за такава простотия , изобщо не ми харчи и масло . Както казах по горе изпускам със 100 грама по - малко отколкото съм налял

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 11 юни 2010 23:40

колега , майсторите те вкараха в голяма беля! то не бяха основни лагери ,сегменти и т.н. най простия отговор е(и е записан в ръководствата за експлоатация на дадения модел)- при прогрят двигател и работа на празен ход,както и при страничен наклон при същите условия контролната лампа за налягането на маслото може да пресветва от време на време.да , да пресветва а не да свети продължително! и всичко зависи от маслото!ползвай препоръчаното за твоя модел масло. не се скъпи!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 12 юни 2010 8:28

georgi_8_5 написа:съгласен съм с теб , всичко е вярно , НО компресията 2 бара , това означава че двигателят е леш.

това означава 2 неща:
1. ти не четеш.
vaskoto1 написа:да си изясниш някои основни неща.
като например разликата в налягане на цилиндрите (компресия) и налягане на маслото в мотора (причината за светене на лампата).

2. на мене наистина взе да ми писва.
има една мъдра приказка:
уй да е-да му го набиеш, па то акъл... :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”