скъсан анг.ремък

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 31 юли 2007 22:22

realityman написа:
kris11 написа:
radotom написа:realityman, това 1.6, пълна инжекция не е ABS. а е АЕЕ с пластмасови смукателни колектори :( или AEK-101к.с.
сериозно :shock
а , аз искам да му слагам газова, а май само газов инжекцион може нали а той май е над 1000 лв. или се бъркам нещо?
първо рвмъка сигурно е дал поражения , второ пластмасови колектори :roll:

Не е задължително да е с пластмасови колектори може да е АЕК мотор.
Първо -виж я и как работи на ПХ има ли пропуски , неравномерност, притрисане и опити за гаснене.

Второ- изпъни я за проба на магистрала 1....4-5 до 5-6000об и виж как ще се държи.Ако си набира, няма запъване, провали и странни шумове и успееш да направиш 165-185 км/ч я вземай -за кратко високите обороти не пречат , ако е наред.

Отвреме навреме изпадат газови инжекциони за около 800лв.
А и 1000лв вече не са много пари могат да се прежалят и от разликата с бензина бързо ще се избият парите.

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Вто 14 авг 2007 15:23

здраейте,
отказах се от този голф, тъй като уж на пръв поглед нищо му няма, а разхода му стига 14-15 литра, което не е нормално за 1.6 пълна инжекция и 75 коня. Явно пи4а при скъсването на ремъка е правил някакви ремонти , но не са се оказали много сполучливи.
Не знам защо, обаче съм малко разочарован от Голф 3-ката. Преди това карах голф 2-ка и който и да питам с такъв голф все е доволен и няма по4ти никакви грижи, а и частите са много изгодни. Исках много да си взема 3-ка и да сменя малко автопарка с по-нова, обаче няколкото 3-ки които оглеждах бяха просто много зле - или течове или разлято масло по двигателя или проблем с гарнитурата, абе изобщо все проблеми с двигателите, което ме учудва. Явно голф 2-ката се оказва най-здрава и всичко оттам нататък не е толкова качествено. Това си е мое мнение, може и да греша - незнам.
Много исках да карам на газ и 2-ката нова газова и изпарител ловато излезе към 300 лв. Тези пълни инжекции на голф 3 - за тях газов инжекцион от 1000 лв нагоре - абе изобщо отказах се- за добро или за лошо.
Взех си едно Роверче 200 -103 коня 98-година с фабричен газов инжекцион и всички екстри- запазено на много добра цена и сега ще видя дали съм сгрешил с избора си или не.

:wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 14 авг 2007 15:30

realityman написа:здраейте,
отказах се от този голф, тъй като уж на пръв поглед нищо му няма, а разхода му стига 14-15 литра, което не е нормално за 1.6 пълна инжекция и 75 коня. Явно пи4а при скъсването на ремъка е правил някакви ремонти , но не са се оказали много сполучливи.
Не знам защо, обаче съм малко разочарован от Голф 3-ката. Преди това карах голф 2-ка и който и да питам с такъв голф все е доволен и няма по4ти никакви грижи, а и частите са много изгодни. Исках много да си взема 3-ка и да сменя малко автопарка с по-нова, обаче няколкото 3-ки които оглеждах бяха просто много зле - или течове или разлято масло по двигателя или проблем с гарнитурата, абе изобщо все проблеми с двигателите, което ме учудва. Явно голф 2-ката се оказва най-здрава и всичко оттам нататък не е толкова качествено. Това си е мое мнение, може и да греша - незнам.
Много исках да карам на газ и 2-ката нова газова и изпарител ловато излезе към 300 лв. Тези пълни инжекции на голф 3 - за тях газов инжекцион от 1000 лв нагоре - абе изобщо отказах се- за добро или за лошо.
Взех си едно Роверче 200 -103 коня 98-година с фабричен газов инжекцион и всички екстри- запазено на много добра цена и сега ще видя дали съм сгрешил с избора си или не.

Е сега ще видиш колоко си сгрешил......иди виж цените на частите и цените на майсторите!!!
И не си прави изводи за Г-3 само от една кола..дори не и от 5 коли..
и изтегли добър потребителски заем...ще ти трябва за частите на Ровъра....а и още нещо...намали си хранителната дажба за да можеш да поддържаш тази количка....Честито

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Вто 14 авг 2007 16:51

Joker жесток си бате с колегата :applause:

Само да питам: Тая марка не фалира ли, май вече не произвежда леки автомобили?
Кой им прави резервните части тогава (завода за джипки ли)?
Аз до колкото знам за един автомобил производителя произвежда части 10 години след края на производството. После :077: сам.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Вто 14 авг 2007 16:55

май Хонда ги взе роварите те си приличат и на хонда-сивик само емблемата е сменена двигателя е хонда.

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Вто 14 авг 2007 17:00

прави сте за някои неща, но за други не!
частите са по-скъпи, но ги има. Произвеждат се и ментета няма! Всичко по окачването е на хонда и като сравня голфа и ровера определено ровера е по стабилен и се държи изключително добре на пътя.изненадан съм приятно от това.не че голфа е бил нестабиле.напротив много добро си беше и неговото окачване ама роверчето определено го бие по ходова част. все пак японското си е японско. проблемите-дано нямам ще са по джигателя и електрониката, които са английски :? и не са много за хвалене, а напротив.Ами това е хванах се най-вече за това , че колата е с фабр.газов инжекцион, ако бях намерил такъв голф на тази цена -3600 - нямаше да се замисля, а и все пак е 06.98 година :wink:

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Вто 14 авг 2007 17:04

jagler написа:май Хонда ги взе роварите те си приличат и на хонда-сивик само емблемата е сменена двигателя е хонда.
двигателя е на хонда но не и на този модел , мисля, че на 600 и на купе - турбо е на хонда. на моя си пише ровер иначе ако е хонда си пише направо на двигателя хонда ОК!то ако беше на хонда и двигателя за тия пари кадето дадох щях банкет да правя! :D

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 14 авг 2007 21:37

realityman написа:
jagler написа:май Хонда ги взе роварите те си приличат и на хонда-сивик само емблемата е сменена двигателя е хонда.
двигателя е на хонда но не и на този модел , мисля, че на 600 и на купе - турбо е на хонда. на моя си пише ровер иначе ако е хонда си пише направо на двигателя хонда ОК!то ако беше на хонда и двигателя за тия пари кадето дадох щях банкет да правя! :D

Абе ти ,че ще дадеш банкет ще дадеш..ама като успееш да продадеш тази кола поне на 2/3 от цената на която си я купил....
Тез коне дето ги вади от от туй непълнолетното двигателче отде мислиш,че идват.....от моторесурса естествено...и после от джобчето ти.....Варна е пълна с Ровъри по автокъщите на "много изгодна цена"....те другарите автоджамбази да не пият газ на закуска.-....просто бързат да се оттърват от стоката преди да се е разчуло за кусурите и!Що така Фолксвагена продължава да държи цена и след влизането ни в Еврозоната????Задай си тези въпроси и сам ще получиш отговор.....и хич не си мисли,че авточасти за Ровъра менте няма!!!!!-менте не се правят на евтини части(кавита са например чешките) щото няма файда...а за скъпите ...оооох мамооооо ..ако успеят и от лайното бонбон ще ти направят и ще ти го продадат за швейцарски шоколад!

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 14 авг 2007 22:05

Мой приятел се върна от Англия и като видя колко ровъри се карат по улиците на Пловдив каза :

Е**си и идиотите ....те незнаят ли че в Англия не се кара ровър и Англичаните не обичат тая марка а те в Бг......са ги набутали..... :shock

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 14 авг 2007 22:56

Стига пък вие шашкахте човека, де! :lol: :lol:
То всичко си е на късмет. И най-вече: подръжка от предния собственик
Реалити... само късмет с Роувъра, братче!
Да те радва и сервиз да не види!

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Вто 14 авг 2007 23:58

radotom написа:Стига пък вие шашкахте човека, де! :lol: :lol:
То всичко си е на късмет. И най-вече: подръжка от предния собственик
Реалити... само късмет с Роувъра, братче!
Да те радва и сервиз да не види!
ееее едно хубаво мнение от съгражданин
мерси майна!

Потребителски аватар
topsonik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topsonik » Сря 15 авг 2007 6:43

Каквото такова аиде много безпроблемни километри. И ако някои ти даде хубава пара знаи има само една марка коли дето си е идеална за нас Българите VW

Потребителски аватар
realityman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот realityman » Сря 15 авг 2007 10:36

topsonik написа:има само една марка коли дето си е идеална за нас Българите VW
верно е! аз си оставам фен на VW и ако нещо вземе да ми прави проблеми, няма да му мисля много много и пак ще се върна към машините от волфсбург! :)

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 15 авг 2007 11:45

Днес бях при моите майстори сменяха ми термостата и имаше при тях разглобен опел астра 96г. с двиг. еко-тек ,беше счупил биели и се заприказвах с тях и ми казаха че по-новите опелови двигатели това им било слабост и ги питах за скъсването на ремъците какви са последствията и кои имат защита от такова нещо.?Та точно този си чупел клапаните,но колегите с двигател на VW ABS като моя могат да бъдат спокойни той не ги чупи,та това исках да споделя както си е по темата значи някои ги чупят други не зависи от двигателя...модела. :wink:Защото в началото на темата се отвори един спор за тези неща...а аз на тях им вярвам ,защото са много добри майстори. :wink:

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Сря 15 авг 2007 13:41

jagler написа:

Днес бях при моите майстори сменяха ми термостата и имаше при тях разглобен опел астра 96г. с двиг. еко-тек ,беше счупил биели и се заприказвах с тях и ми казаха че по-новите опелови двигатели това им било слабост и ги питах за скъсването на ремъците какви са последствията и кои имат защита от такова нещо.?Та точно този си чупел клапаните,но колегите с двигател на VW ABS като моя могат да бъдат спокойни той не ги чупи,та това исках да споделя както си е по темата значи някои ги чупят други не зависи от двигателя...модела. Защото в началото на темата се отвори един спор за тези неща...а аз на тях им вярвам ,защото са много добри майстори.

Е ако е така значи е добре,защото и аз съм с ABS :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”