Golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 24 яну 2008 23:26

Ако колата ще се кара поне 70% градско това е твоя автомобил,във всеки друг случай се насочи към по-мощен двигател. Това да си вземеш най-малкия двигател за която и да е марка и модел за друго освен за градска кола си е живо недоразумение !

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 25 яну 2008 16:08

Stivi написа:Ако колата ще се кара поне 70% градско това е твоя автомобил,във всеки друг случай се насочи към по-мощен двигател. Това да си вземеш най-малкия двигател за която и да е марка и модел за друго освен за градска кола си е живо недоразумение !

Не разбирам защо още има хора които водят този спор!?? Колкото е по-мощна колата - толкова и разхода е по голям!!! тук не говоря за обем, а за мощност. Факт е! По технически данни е така и би било твърде нелогично да е обратното! СТига сте спорили простотии, самощото всеки си хвали собсвената кола! Който си е взел 1,8 или 2,0 - имате мощност ама със разхода ходете да се снимате и не говорете глупости, никой не ви е виновен! Който пък смята че 1,4 дава по-голям разход - много съжалявам че колата ви не е била наред! случва се!

това е положението! А дали 1,4 е маломощна - както каза колегата това е субективно. Тъй като аз не качвам ежедневно 4 маймуни в колата с удоволствие бих карал и 1,4. ще ми излиъа по тънко, пък който иска да се дърпа - да си плаща :) вече не сме на 16 нали!?

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 25 яну 2008 16:35

Stivi написа:Ако колата ще се кара поне 70% градско това е твоя автомобил,във всеки друг случай се насочи към по-мощен двигател. Това да си вземеш най-малкия двигател за която и да е марка и модел за друго освен за градска кола си е живо недоразумение !

Колега аз нямам против да карам най-малкия двигател на А5! Всичко е субективно. За мен 75 коня за ежедневни нужди са напълно ок.

Потребителски аватар
AERVWPOLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AERVWPOLO » Пет 25 яну 2008 16:36

добре казано! :wink:

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 26 яну 2008 12:56

so.sec написа:

Не разбирам защо още има хора които водят този спор!?? Колкото е по-мощна колата - толкова и разхода е по голям!!! тук не говоря за обем, а за мощност. Факт е! По технически данни е така и би било твърде нелогично да е обратното! СТига сте спорили простотии, самощото всеки си хвали собсвената кола! Който си е взел 1,8 или 2,0 - имате мощност ама със разхода ходете да се снимате и не говорете глупости, никой не ви е виновен! Който пък смята че 1,4 дава по-голям разход - много съжалявам че колата ви не е била наред! случва се!

това е положението! А дали 1,4 е маломощна - както каза колегата това е субективно. Тъй като аз не качвам ежедневно 4 маймуни в колата с удоволствие бих карал и 1,4. ще ми излиъа по тънко, пък който иска да се дърпа - да си плаща :) вече не сме на 16 нали!?

Aко искате си карайте и на педали колата. А дали ми е била не наред колата, порови из форума и ще видиш сервизната и книжка. Мога да кажа че в този форум нямаше по-запазена 1,4 16V от моята. Колеги за ме виждали във Варна.
Погледни тук http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Мисля че тук трябва да изказват мнения хора които са имали преки наблюдения върху колите, а не подочули отук оттам. :wink:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Съб 26 яну 2008 15:57

leonardo_vd написа:
so.sec написа:

Aко искате си карайте и на педали колата. А дали ми е била не наред колата, порови из форума и ще видиш сервизната и книжка. Мога да кажа че в този форум нямаше по-запазена 1,4 16V от моята. Колеги за ме виждали във Варна.
Погледни тук http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Мисля че тук трябва да изказват мнения хора които са имали преки наблюдения върху колите, а не подочули отук оттам. :wink:

Колега, това е адреса на VW: Berliner Ring 2, 38436 Wolfsburg, Germany.
Моля те пиши им че твоя 75 коня двигател е харчил повече от сегашния ти! Първо че явно трябва да направят големи корекции в техническите данни на автомобилите си и второ - опиши им как си го потигнал - може да получиш нобелова награда за откритие. Ще почнат да пускат 3,2 двигатели с разход под този на 1,4..... по пътя на твоята логика.
Заслужава си! Опитай! Аз съм напълно "сигурен" че си прав, ама нека и инженерите от VW разберат най после тая работа че ми писна да лъжат хората. Ти си купуваш маломощен двигател, колата едва ускорява а всъщност разхода по голям от R32. баф мааааму стара гадни лъжци!! Само заблуждават хората! Душмани! :stll think:

Изображение

P.s. Запази анонимност... излагаш се!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Равносметка

Мнениеот mufin » Съб 26 яну 2008 19:21

За да сложим край на спора ето една равносметка от петък и събота.
Понеже в петък вечерта тръгвах на дълго пътуване, трябваше да заредя доста.
Изчаках да светне резервата и заредих догоре. Събра точно 48 литра.
И така:

1. Изминати 619 км с 48 литра. Разход 7.8 литра/100км.
Изминатите километри са само и основно градско каране във Велико Търново . Тоест разход градско каране около 8/100

2. След зареждане до горе изминати 118 км до Петрол на разклона за Тетевен. Колата беше с 3 човека и карането е в непрекъснати колони от камиони със скорост 60-120км/ч
Зареждане отново догоре - 6.8 литра Или
Разход извънградско каране около 5.7/100

Ами това е . Аз да ви кажа съм доволен

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Re: Равносметка

Мнениеот so.sec » Съб 26 яну 2008 19:49

mufin написа:За да сложим край на спора ето една равносметка от петък и събота.
Понеже в петък вечерта тръгвах на дълго пътуване, трябваше да заредя доста.
Изчаках да светне резервата и заредих догоре. Събра точно 48 литра.
И така:

1. Изминати 619 км с 48 литра. Разход 7.8 литра/100км.
Изминатите километри са само и основно градско каране във Велико Търново . Тоест разход градско каране около 8/100

2. След зареждане до горе изминати 118 км до Петрол на разклона за Тетевен. Колата беше с 3 човека и карането е в непрекъснати колони от камиони със скорост 60-120км/ч
Зареждане отново догоре - 6.8 литра Или
Разход извънградско каране около 5.7/100

Ами това е . Аз да ви кажа съм доволен

Напълно нормален разход! Моя е съответно малко по-висок и го следя спрямо борд комп. Но колегата с 1,8 кара сигуно с 4,5 извънградско :))))))) За мен това не е никакъв спор - колегата спори и за това го пратих да поспори с ФВ директно, да не ме/ни занимава с магии :))

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 26 яну 2008 19:54

Колега струва ми се че ги избиваш на ирония. Мисълта ми беше че 75к.с. и 8/100 разход бледнеят пред 125 или 150 кс. със 10/100 разход. Малолитражката си е пълно набутване според мен. Човека да си купува каквото иска, аз вече никога не бих си взел кола под 1,6л. само в случай че не е 1,4TFSI :oops: или МАЗДА RX8 която е друга бира.

Последна промяна от leonardo_vd на Нед 27 яну 2008 14:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Съб 26 яну 2008 20:06

leonardo_vd написа:Колега струва ми се че ги избиваш на ирония. Мисълта ми беше че 75к.с. и 8/100 разход бледнеят пред 125 или 150 кс. със 10/100 разход. Малолитражката си е пълно набутване според мен. Човека да си купува каквото иска, аз вече никога не бих си взел кола под 1,6л. само в случай че не е 1,4TFSI :oops: или МАЗДА RX6 която е друга бира.

Мога само да се радвам че за теб 2л/100 разлика в разхода не са нищо... някой от нас са доволни и на 0,5л по нисък разход :)
А аз твърдях и продължавам точно това, до което ти ЕДВА СЕГА стигна и призна - всяко удоволствие си има своята цена - удоволствието да карапш по-мощна кола в конкретния от теб пример струва 2л./100км повече. За някой това са нищо, за други са много. Аз съм от тези които предпочитат да карат с 2-3л./100 по-малко и да стигат до следващия светофар с 2 секунди по-късно ;)

Ти до момента се опитваше да ни убедиш че по-мощната кола е по икономична от по-маломощната.... в това само някой африкански вожд би се съгласил...

Пак казвам - за повечето от нас 2-3те секунди с които ти би стигнал до следващия светофар по бързо напълно не оправдават парите които даваш повече за гориво... и не разбирам къде е набутвацията в цялото нещо. Всеки лукс си има цената. Щом за теб 2 на 100 отгоре е лукс, който можеш и желаеш да си позволяваш, за повечето от нас е глупост. не е нужно да спорим за това :)

И преди съм го писал - моето лично мнение относно мощността е че ~90 коня е оптималната мощност за автомобил за българия! Който иска и може и намира смисъл - да кара и 300 коня...... на съответната цена ;) но набутвацията както ти я наричаш идва със всеки кон отгоре, а не обратното ;)

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Съб 26 яну 2008 20:27

И само още едно уточнение - с 2л на сто разлика в консумацията ти за едно ходене до морето от софия плащаш около 45лв повече.... Мога ли да питам за сметка на какво? по бързо ли стигаш и с колко минути и за какво са ти тия минути?

mufin
Автомобил:
Двигател:

O]e

Мнениеот mufin » Съб 26 яну 2008 20:34

Само да добавя че подобен експеримент ще направим ис 1.8Т .
поне на градско - един колега го има отскоро на А4.

marv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marv » Съб 26 яну 2008 20:35

Момчета, наистина благодаря за интересните, ранообразните, но и полезни отговори. Много коли съм сменил, днес за малко да си купя пак Алфа 156, но най-вероятно този път ще пробвам с Голф 4. Набелязал съм даже няколко коли, които ще прослушам следващата седмица. А, ако някой знае да се продава 1,4 16V на разумна цена може да ми пише.

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Съб 26 яну 2008 20:38

marv написа:Момчета, наистина благодаря за интересните, ранообразните, но и полезни отговори. Много коли съм сменил, днес за малко да си купя пак Алфа 156, но най-вероятно този път ще пробвам с Голф 4. Набелязал съм даже няколко коли, които ще прослушам следващата седмица. А, ако някой знае да се продава 1,4 16V на разумна цена може да ми пише.

Добре си се насочил ;) Мога обаче да те консултирам само за покупка от Германия ;) Не познавам пазара в БГ.

marv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marv » Съб 26 яну 2008 20:48

Какво имаш впредвид за Германия. Преди няколко месеца ходих с мой познат за пръв и едиствен път (леко аматьорски) до Германия за кола. Докарах едно комби 405 на баща ми от Нюрнберг и за късмет колата се оказа много добра. Пазара беше слаб, а цените високи. Не ми пречи да прескоча пак за няколко дни, така че, ако можеш да ми дадеш някакъв съвет благодаря предварително...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”