Филтър на купето за Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nik5
Автомобил:
Двигател:

Re: Филтър на купето за Голф 3

Мнениеот nik5 » Сря 21 дек 2011 17:48

batgonzo написа:Голф 3; 1,8 моноинжекция. Тук трябва ли да има филтър?
Изображение

Изображение

Да трябва да има,а като гледам ти си имаш и пласмасовата поставка за филтъра и остава само да закупиш въпросния филтър и ще си дишаш чист въздух щом влезеш в колата си.На брат ми Голфа филтъра му е с активен въглен,такъв смятам да взема и за моя Голф.Поздрави колега :да:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 21 дек 2011 17:52

nik5 написа:Да трябва да има,а като гледам ти си имаш и пласмасовата поставка за филтъра и остава само да закупиш въпросния филтър и ще си дишаш чист въздух щом влезеш в колата си.На брат ми Голфа филтъра му е с активен въглен,такъв смятам да взема и за моя Голф.Поздрави колега :да:

Колега, май се бъркаш - тая мрежа против врабци и щъркели не е поставката за филтъра, аз преди бях с такава и като пуснех вентилацията сумати и въртолетчета ме удряха в лицето през духалките :Mr Green Fun, но сега с филтър е друга работа ...Ето така май трябва да изглежда поставката както е писал колегата yeti123 на първа страница за Голф 3(без листата де mhihi ):

Изображение
За Пасат Б3/4(но не знам дали са взаимозаменяеми, по-скоро мисля, че не):
Изображение

Иначе за филтъра с активен въглен, наистина е много хубаво да е такъв, малко по-скъп е, но си заслужава! :beer

Последна промяна от nokiangage на Сря 21 дек 2011 17:58, променено общо 1 път.

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Сря 21 дек 2011 17:58

Пак е пластмасова поставката,но без тая мрежа отгоре.Най-лесно колегата отива в морга и пита за такава поставка.Утре може да отида и да си взема филтър за купето и ще пусна снимки ако не възразявате.Колеги искам да ви благодаря,че ме подсетихте да си сменя и моя филтър щом видях темата на колегата :да:

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 24 дек 2011 19:28

В крайна сметка филтъра с активен въглен възпира ли миризмите носещи се камиони, рейсове, коли в задръстване итн, имали смисъл от такъв филтър!!!!!

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Вто 10 яну 2012 22:36

Взех едно Поло 95 година AEV и веднага забелязах, че стъклата се изпотяват, а парното духа прекалено слабо, дори на 3 и 4 степен. Веднага се сетих, че става въпрос за филтъра на купето. Когато махнах пластмасата, положението беше трагично /чернилка и шумки/, беше станал черен целия, все едно масло беше наливано върху него. Купих филтър, но като тръгнах да го сменям, установих, че пластмасата не се отделя от плата. Върнах се в магазина и там ми казаха, че с пластмаса е 35 лева. Отказах се и реших да пробвам да го изчистя, накиснах го в Доместос и гореща вода. Изчисти се много добре, сега го суша и утре ще пробвам. Дано всичко да е наред. Сега имам други разходи по автомобила и не ми се даваха 35 лева за един филтър.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Вто 10 яну 2012 22:52

doaiena написа:В крайна сметка филтъра с активен въглен възпира ли миризмите носещи се камиони, рейсове, коли в задръстване итн, имали смисъл от такъв филтър!!!!!

По-скоро намалява миризмата. Карай в задръстване след 94 покрай семинарията да усетиш... Аз не намирам смисъл. В момента съм с такъв понеже го купих с рамката, че беше студено и не ми се занимаваше да се въртя да намищам хартията, но наистина разлика почти никаква. Пускай си клапата за циркулация на въздуха като ти мирише, ама пък тогава ще поти стъклата. Няма пълно щастие :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”