Е да ви кажа и аз не се сдържах да не кажа и моето мнение, след всички тея колоси на мисълта - моето мнение ще стои суперлаическо но ...
нека всеки преди да каже че голфовете не са спортни коли да пробва някоя читава 3ка 16 вентила - 150 коня дори и това суперутежнено купе са си ектра може би некви астри ще ви изрежат ама на дългия път колата стои стабилно като джип като караш сас 200.
Преди тоя голф карах една Mazda 323 F колата беше яка бързо ускорение ама като е 800 кила просто отлита на 200 от патя като се размине с някой камион.
За кинетиката на вентилирания двигател няма да говоря - просто човек трябва да седне зад волана
Карал сам и 4ка ГТИ с турбина абе не е същото, пасата на един мой приятел G60 е просто каручка, а 1.8 голфовия двигател макар и надежден не ми доставя удоволстви за бързина
Не с три със всички налични ръце гласувам за 2.0 16V GTI
Кой бензинов мотор за Г3 предпочитате
- koko jumbo
- Автомобил:
- Двигател:
- Rumen_K
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да бе аз имах 2.0 115 кс и си успокоявах как немало разлика с 16винтилката до 5000 оборота ма като си взех Голф 3 150 коня си промених мнението, върви доста повече дори при ниски обороти а харчи само 0.5 литра отгоре
доволен съм засега...Астра не бих карал, адски ме дразнят, тва че ще ме бие с 1 дължина до 100 не я прави по-добра кола, то и затва е по-евтина

- dready
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не се сдържах
koko jumbo написа:Е да ви кажа и аз не се сдържах да не кажа.....
Знаеш ли моето мнение какво е?
Е това е спортна кола

И ето това е спортна кола

А това е извън всякакви класации

Моето мнение е следното.И да имаш 150 коня под капака какво самочуствие ще имаш.Да се ръчкаш с тунинговани коли на по 15 години астри и аудита.Лично аз смятам ,че на голфа без тунинг му липсва яростния вид.Просто тази кола е направена да хване максимално голям диапазон от клиенти.Що няма еволюшън 14mi 60коня.Просто ако ще е голф поне ми хвали VR6 а не 16ките.Поне аз не съм любител на ръчките и може това да е причината да мисля така.Извинете ме ако греша
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Даскала написа:Е убава работа.Кога ше кацнеш със самолета пред НИМ да го разгУедаме отбУизо
Че нямате ли си самолети в Перник?
Ще ти дам 1 линк: http://www.clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4153
и: http://www.clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=3984
Аз съм с черната 155 ца.
- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
- koko jumbo
- Автомобил:
- Двигател:
Към Kris
Не ти се отварят линковете бе пичага 

- Golfstrom
- Автомобил:
- Двигател:
synchro написа:На мен пък ми харесва 1.6/101 кс.! Съвременен мотор!
Тъкмо към този мотор исках да насоча вниманието ви по-горе,икономичен и в същото време достатъчно динамичен - определено доставя удоволствие!
Но сега комплексарите,които карат "самолети"минимум с 200 ще викнат в един глас ,как този мотор не става.Че бил "изцеден"-сякаш той сам се изцежда.Или ,че се изключвал на 5000 обр.което също не е вярно. Струва ми се ,че няма смисъл от подобни теми.Стават повод за безсмислени и безплодни спорове....
НЕ КАРАЙТЕ С 200! В БЪЛГАРЕЯ НИКЪДЕ НЯМА УСЛОВИЯ ЗА ТОВА! ДОРИ НА Т.Н. МАГИСТРАЛИ !!!
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Не знам, аз много се разочаровах от тоя мотор 1,6 101 коня...
Купихме скоро на един приятел Голф 3 '97 GT с тоя мотор, страхотно състояние, като нов, на 140.000 истински. Преди не бях карал много такъв и аз си мислих, че е съвременен, развъртян, икономочен и т.н.
Та покарах го тоя Голф достатъчно за да придобия впечатления. МНОГО е тромав. МНОГО! Както и колегите преди мен казаха, в ниските обороти е пълен мъртвец, чак след 3500-4000 му идват някакви проблесъци и почва да се набира. Сравнявам го с моето Венто, което е ABS, вярно с чип, НО пък моето е 1150кг. заводско + още около 120-150кг. музика и други глупусти. Т.е. чипът не може да компенсира само теглото, пък и гледам тук много не вярват на чипове (
пък аз си го карам 2г. и съм супер доволен
), та Вентото на това тегло и с тая мощност мога да гарантирам, че е много по-динамични и елсатично от тоя мотор 101 коня. Още от 1700 оборота почва да се набира прилично!
Не сме ги "дъпрали" още, но и това ще стане, като има условия, както и с G-tech ще ги мернем... НО аз лично съм много разочарован!
Купихме скоро на един приятел Голф 3 '97 GT с тоя мотор, страхотно състояние, като нов, на 140.000 истински. Преди не бях карал много такъв и аз си мислих, че е съвременен, развъртян, икономочен и т.н.
Та покарах го тоя Голф достатъчно за да придобия впечатления. МНОГО е тромав. МНОГО! Както и колегите преди мен казаха, в ниските обороти е пълен мъртвец, чак след 3500-4000 му идват някакви проблесъци и почва да се набира. Сравнявам го с моето Венто, което е ABS, вярно с чип, НО пък моето е 1150кг. заводско + още около 120-150кг. музика и други глупусти. Т.е. чипът не може да компенсира само теглото, пък и гледам тук много не вярват на чипове (

Не сме ги "дъпрали" още, но и това ще стане, като има условия, както и с G-tech ще ги мернем... НО аз лично съм много разочарован!
- koko jumbo
- Автомобил:
- Двигател:
Golfstrom написа:synchro написа:На мен пък ми харесва 1.6/101 кс.! Съвременен мотор!
Тъкмо към този мотор исках да насоча вниманието ви по-горе,икономичен и в същото време достатъчно динамичен - определено доставя удоволствие!
Но сега комплексарите,които карат "самолети"минимум с 200 ще викнат в един глас ,как този мотор не става.Че бил "изцеден"-сякаш той сам се изцежда.Или ,че се изключвал на 5000 обр.което също не е вярно. Струва ми се ,че няма смисъл от подобни теми.Стават повод за безсмислени и безплодни спорове....
НЕ КАРАЙТЕ С 200! В БЪЛГАРЕЯ НИКЪДЕ НЯМА УСЛОВИЯ ЗА ТОВА! ДОРИ НА Т.Н. МАГИСТРАЛИ !!!
аз сам от "комплексарите" дето карат с 200! еми кеф ми - е живота си е мой и тн, аз си казвам мнението, но мисля че това не ме прави комплексар
аз не ти казвам че си пенсионер щото ти трябват 10тина минути да вдигнеш 100 (ако въобше някога го правиш)
така че колега малко повече търпимост моля ви се малко повече градивност и конструктивност. :f_ckyou:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Към Kris
koko jumbo написа:Не ти се отварят линковете бе пичага
Забелязах го днес .Вината не е в мен. Иначе като гледам май навсякъде Ланаджиите са ограничили скоростта тези дни - и в къщи е слаб трафика и на работа и в 1 приятел и то на 3 различни Лан оператори

Пробвай друг ден или по-късно.На единият сайт има и клипчета само дето все ме е снимал вдигнатата задница..

И като се качиш на такава кола и не си свикнал да караш на огледала еба си нищо не виждаш назад.
Спирам !!!!
- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Към Kris
Ами че какво лошо има за това, че 1,6/101 набира след 3500об. Тъкмо до достигането на тези обороти може би е по-бавен от АБС, но пък затова е по-икономичен! Drive
Когато ти трябва мощност го вкарваш в обороти и я получаваш, когато ти трябва икономия го караш до 3500об. За това е съвременен мотор!
Когато ти трябва мощност го вкарваш в обороти и я получаваш, когато ти трябва икономия го караш до 3500об. За това е съвременен мотор!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”