Голф 6 - Дизел или бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
restless
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 6 - Дизел или бензин

Мнениеот restless » Пет 17 юли 2009 12:52

и аз съм чел по чужди форуми че ДСГ-кутиите имат проблеми с дизелите заради въртящия момент.
7-степенните точно по тази причина се предлагат само с бензинови ДВГ.
Точно вчера четох в руски форум, подобна дискусия, предсатавящ се за дилър на Хюндай твърдеше, че спират да продават в Русия i30 и Ceed дизели с автоматици - % дефектирали на 2ра3та година минавал 50%. В Русия 70% от продаваните коли били автоматици и се набивало на очи, а в Европа едва 5% купували дизел+автоматик и затова просто тихомълком подменяли кутиите. пак там се коментираше че % повреди на ДСГ+дизел също е двойно-тройно на ДСГ+бензин, макар да не е драстичен проблема.

Ауди С-троника ако не се лъжа е съвместна разработка с Нисан и на практика е CVT (вариатор), пак съм срещал твърдения, че се гарантира 150-200К км пробег при нормално каране. След това 10К в евро :horror:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пет 17 юли 2009 13:00

Kalin72 написа:За ел.стъклата не си много прав, слагат се фабрично, поне на Фолксваген. Сравнително малка част от екстрите се поставят заводско, но ако смяташ елстъклата за някаква екстра...

Прочети,прочети пак ценовата оферта на някой дилър да видиш как идва четириврат фолксваген,ако не е със специално поръчан пакет.Тогава пак ще си говорим кое е фабрично и кое не.И да според фолксваген ел. стъклата са екстра.
Да не говорим за кожи,навигации,двузонови климатроници,мултиволани,какви цени са тези мега екстри за 2009 година,които например в една киа сиид от новите няма нужда да се изброяват за да знаеш че са вътре.
Недай си боже ксенона или някоя асистент система за подпомагане управлението да са ти добавяни тук в БГ,малейййй.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Пет 17 юли 2009 13:03

restless написа:
Ауди С-троника ако не се лъжа е съвместна разработка с Нисан и на практика е CVT (вариатор), пак съм срещал твърдения, че се гарантира 150-200К км пробег при нормално каране. След това 10К в евро :horror:

Объркахме съвсем темата на човека, но по въпроса са DSG - вариаторна е Multitronic. S-tronic, който слагат на A3, A4 (само на 2.0 TFSI quattro), S4, TT, Q5 си е DSG.

http://en.wikipedia.org/wiki/S-tronic
Audi have renamed the DSG "S tronic" in its newer models.

* Audi TT
* Audi A3
* Audi A4 (not available in North America)
* Audi Q5 (not available in North America)

Та се чудех дали е маркетинг в момента да се предлага само в Audi за по-високи въртящи моменти..

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 17 юли 2009 13:09

jordanpar написа:
Kalin72 написа:За ел.стъклата не си много прав, слагат се фабрично, поне на Фолксваген. Сравнително малка част от екстрите се поставят заводско, но ако смяташ елстъклата за някаква екстра...

Прочети,прочети пак ценовата оферта на някой дилър да видиш как идва четириврат фолксваген,ако не е със специално поръчан пакет.Тогава пак ще си говорим кое е фабрично и кое не.И да според фолксваген ел. стъклата са екстра.
Да не говорим за кожи,навигации,двузонови климатроници,мултиволани,какви цени са тези мега екстри за 2009 година,които например в една киа сиид от новите няма нужда да се изброяват за да знаеш че са вътре.
Недай си боже ксенона или някоя асистент система за подпомагане управлението да са ти добавяни тук в БГ,малейййй.

На Пасат, Джета, Кади, и маса други модели НЕ СА екстра елстъклата. Хайде да не сравняваме круши и ябълки.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 17 юли 2009 13:15

@jordanpar, да де, но хората пак си купуват VW..... сугурно, не са екстрите това, което правят една кола - кола :Mr Green Fun

Zeroday
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zeroday » Пет 17 юли 2009 13:33

Обръщате темата, така малко коментар, за постовете по горе, качеството, е може би не такова каквото се очаква, и е възможно да има определени "проблемни" бройки, но ако си поръчате да ви я произведат и чакате за нея не вярвам аз лично да стане така с "некачествен номер" просто няма как според мене да се стараят да пратят "боклук".

За ДСГ няма да обяснявам защото нямам лично такъв...но..има винаги едно НО... Говоря с дилър Х, и той ми казва че ДСГ е супер мега яко нещо и не се чупи и тва са градски лигенди...Добре дотук добре, обаче аз си имам човек който просто няма да ме лъже а и технически е много грамотен да кажем инжинер.. И сега той казва че върнатите бройки и проблемите са супер много, на първо място от Компютара/хардуерно/ и после софта се скапвал защото не знам си какво.. И накрая са механичните проблеми поради дънене и ниско качество на изработката/лоша експлатация..

ДСГ 7 не се прадлага в УСА /суха/ а само 6/"мокра"/

:012: :beer

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пет 17 юли 2009 13:34

Kalin72 написа:На Пасат, Джета, Кади, и маса други модели НЕ СА екстра елстъклата. Хайде да не сравняваме круши и ябълки.

Не съм вегетарианец,благодаря за крушите и ябълките.Ето фактите от мен,четете,хем това е промоция,само предни ел стъкла,климатик а не климатроник,волана е обикновен без дори темпомат,допълнителния пакет си го доплащаш за близо още 3000 лева,гледам си календара 2009 сме все пак:

http://www.volkswagen.bg/modelle/golf_group/golf6/promotions/

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Пет 17 юли 2009 13:58

Така като прочетох колите идват празни и тука им слагат екстрите, скоро бях в София Франс ауто и пред мен свалиха цял автовоз с нови коли, не видях да нямаха климатици и т.н.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 17 юли 2009 14:01

Ти пак ми говориш за Голф :) Виж Пасат, Джета, и друго каквото се сетиш :)

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 17 юли 2009 14:04

soxy__ написа:Така като прочетох колите идват празни и тука им слагат екстрите, скоро бях в София Франс ауто и пред мен свалиха цял автовоз с нови коли, не видях да нямаха климатици и т.н.

От дилърите се монтират само някои екстри, допълнителни фарове, спойлери, джанти и подобни. Те могат да монтират и темпомат, и аларма и други подобни. И монтираното допълнително в повечетто случани НЕ Е ОЕМ на Фолксваген. Затова се казва и aftermarket accessories.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пет 17 юли 2009 14:13

Kalin72 написа:Ти пак ми говориш за Голф :) Виж Пасат, Джета, и друго каквото се сетиш :)

Говоря за кола за която ще дадеш 35-36К лева и то за най-бавния двигател,а е нов модел от тази година.
Звучиш ми като продавач на недвижими имоти за сграда ново строителство ´´Е за какво са ви сега PVC дограма и стъклопакети,все пак това е само едностаен,а не мезонет´´.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 17 юли 2009 14:18

soxy__ написа:Така като прочетох колите идват празни и тука им слагат екстрите, скоро бях в София Франс ауто и пред мен свалиха цял автовоз с нови коли, не видях да нямаха климатици и т.н.

що не ги пита като си бил там, пясъка внос от иран, който идва контрабанда напълнил въздушните филтри, мокета и седалките на произвежданите там 206-седан допълнителна екстра ли е :) :)

или на последните бройки пак 206 обаче внос от алжир - солта от средиземно море от потъналите и извадени и поизчистени коли безплатна екстра ли е пак ?
питай ги франс ауто да видим какво ще ти кажат :)
щото познавам човека дето им ги е чистил да станат нови новинички :) :) :)

пък чак след това питай за другите екстри за модела :)

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 17 юли 2009 14:52

jordanpar написа:
Kalin72 написа:Ти пак ми говориш за Голф :) Виж Пасат, Джета, и друго каквото се сетиш :)

Говоря за кола за която ще дадеш 35-36К лева и то за най-бавния двигател,а е нов модел от тази година.
Звучиш ми като продавач на недвижими имоти за сграда ново строителство ´´Е за какво са ви сега PVC дограма и стъклопакети,все пак това е само едностаен,а не мезонет´´.

Чакай сега, говорим за различни коли, и ти не желаеш да го разбереш това. Какво като Голф-а за 40К е с най-бавния двигател и почти без "екстри"? За всеки влак си има пътници.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 17 юли 2009 15:21

Значи концепцията на Голф е три врати, ако си го поръчате с четири се плаща 1200лв., ако искате 4-ри врати и ел. стъкла се плаща 1500лв.

Може би ви е направило впечатление, конкретно за Голф, че с новите 2 пакета Fly, получавате доста (8 колонно стерео с мп3, 4-ри врати с ел- стъкла, двузонален климатроник, фарове за мъгла, брони в цвета на купето, хромирани рингове..... за 2000лв.

За 38000лв. се качваш на Голф 6 Highline 2.0 TDI ръчни скорости, немисля че това е бавен мотор. за малко под 36000лв се качваш на Highline 1.4 TSI 160к.с ръчни скорости, който също немисля, че е бавен.

Просто китайчетата блъскат екстри за без пари, за да са актуални на пазара на новите абтомобили, иначе немогат да се класират по никакъв параграф. С каквото и да ги напълнят, техните автомобили си остават бездушни и безлични, които почти нямат вторичен пазар, пък да не говоря, че след 10год..... това е голата истина.

Последна промяна от morfei1 на Пет 17 юли 2009 15:28, променено общо 1 път.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 17 юли 2009 15:27

morfei1 написа: Просто китайчетата блъскат екстри за без пари, за да са актуални на пазара иначе немогат да се класират по никакъв параграф. С каквото и да ги напълнят, техните автомобили си остават бездушни и безлични, които почти нямат вторичен пазар, пък да не говоря, че след 10год..... това е голата истина.

кои са китайчетата, че съм пропуснал ? тия дето гриша ганчев ще ги прави още са само на хартия и там ще останат ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”