Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN

Мнениеот tiho_madjarov » Пет 04 фев 2011 17:48

Аз най-много се дразня,че бензиновите мотори не са еластични.Постоянно трябва да ръчкаш като луд скоростите за да върви.Аз в момента карам AFT и от 80 до 120 км/ч на пета скорост набира за 15 сек,което си е цяла вечност според мен,незнам ABF-а за колко ще ги направи,но съм сигурен,че TDI-то ще го бие поне с 3 сек. :applause:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 04 фев 2011 20:06

tiho_madjarov написа:Аз най-много се дразня,че бензиновите мотори не са еластични.

Проблема не е в бензина ,а в това че нямат турбо. За Г4 обаче турбинки има само на дизелите които пък от своя страна за годините си на производство нямат аналог при другите марки(директното впръскване).

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 04 фев 2011 20:18

Само не ми е ясно що си мерите револверите като знаете че всяко нещо си има предимство, и всяко нещо си има недостатък, всеки гледа от към неговата страна да е изгодно!
Примерно аз не си взех дизел, шот нямам толкова голяма финансова възможност, я турбо я ролко и т.н
Също е и при бензиновите по мощните двигатели, когато не са за твоя джоб не ги взимаш, но не означава че не е хубава колата, заради това че неможеш да я караш!

А относно темата, според мен АБФ ще бие, говорим за стокови автомобили!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 04 фев 2011 20:21

IceHeart написа:А относно темата, според мен АБФ ще бие, говорим за стокови автомобили!

На доускорение на 4та/5та???

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Съб 05 фев 2011 10:29

Спор няма,че АФН е по-еластичния мотор. Имам Голф 3 АФН и съм се пускал с Астра 1.6 SI 101 коня и при старт от място ме дръпна кола и половина, но при доускорението на 3-та от 60 км. аз веднага минах една кола пред него и до 140 успя да скъси само с половин дължина. А за старта на 4-та от 70 км. въобще няма да говоря-АФН-а остави Астрата в историята. :Mr Green Fun А пък и всеки път когато се чуе заветното "фиууууу" от охлюва.......безценно!!! mhihi :oops:
Но както казаха колеги преди мен няма лош двигател. И дизела и бензина си имат предимства. Вече всичко опира до индивидуални предпочитания. За мен отговора е ясен и се нарича АФН.

Хитко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Хитко » Съб 05 фев 2011 10:37

Последно го казвам! Много сте зле щом сравнявате турбо мотор с атмосферка! Ходи се пущай с тоя прос афн срещу някоя напомпана абф-ка с турбина и да те видим тогава. Бтв и 1.8Т на голф 4 ще ти опъне шортите!

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Съб 05 фев 2011 11:16

Хитко написа:Последно го казвам! Много сте зле щом сравнявате турбо мотор с атмосферка! Ходи се пущай с тоя прос афн срещу някоя напомпана абф-ка с турбина и да те видим тогава. Бтв и 1.8Т на голф 4 ще ти опъне шортите!

Ми като ми е прост АФН-а я обади ти какъв не прост мотор караш. Нямам за цал да твърдя, че АФН ше дръпне АБФ, а само че АФН е много по-еластичен ,ама явно няма кой да чете внимателно. Айде със здраве!!! :beer

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Съб 05 фев 2011 12:22

Пак се започна вечната тема бензин срещу дизел.Не разбрахте ли че да караш дизел трябва да имаш и възможност да го подържаш.В повечето случаи тъй наречения охлюв след няколко години ти слага икономията в горния си джоб че дори му оставаш и длъжник :lol: Аз също харесвам дизела като еластичност и динамика но ще си взема когато си намеря работа като драйвер на Т150 или фадрома :lol: Що се отнася до ABF-а и там дрането е същото но на бензин.Точно по тези причини съм си взел АЕК.Не че е нещо кой знае какво но със чип от Богомил става доста приятна атмосферка за каране на бензин.Тръгва да набира от 2000 об и когато ти трябва мощност я имаш,ако искаш икономия пак я имаш без да опираш до газови уредби и тем подобни.Иначе за заглавието на темате твърдо съм за AFN.При еднакво каране поне няма да те одере колкото ABF-a :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 05 фев 2011 12:27

Rabbit_TDI написа:
IceHeart написа:А относно темата, според мен АБФ ще бие, говорим за стокови автомобили!

На доускорение на 4та/5та???

Не се дооточних! Става въпрос на старт до максимална скорост от 0км/ч до 200 и косур! Докато уборотомера не влезе в кЬополото!
АФН-а е пъргав в ниските, обаче АБФ-а след 4 хил уборота полудява, и няма как да не бие!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 05 фев 2011 13:00

на еластичност от 80-120 на 5-та, трябва да си леко малоумен да тръгнш да сраваняваш атмосферен безнинов с турбо дизел.

нека обаче се види, еластичност, ама там дето и двата мотора са във максималния си въртящ момент- т.е. абф да е след 4500 оборота.

двата автомобила нямат нищо общо като поведение. всичко опира до това, на кой как му допада. Лично аз обичам мотора да си смени няколко пъти гласа до прекъсвач.

при еднакви коне, дизела почти винаги отстъпва на бензина

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 05 фев 2011 17:07

Хитко написа:Последно го казвам! Много сте зле щом сравнявате турбо мотор с атмосферка! Ходи се пущай с тоя прос афн срещу някоя напомпана абф-ка с турбина и да те видим тогава. Бтв и 1.8Т на голф 4 ще ти опъне шортите!

Кое му е злето да ги сравняваш.Тръгни да си търсиш с 4000 лева в джоба кола и да видим дали ще те интересува дали е технически коректно да сравняваш турбодизел с атмосферен бензин :screwy Аз имам АФН под ръка ,ти вземи един турбиниран АБФ и да се пуснеме :lol: Бас държа ,че дори не си виждал турбиниран АБФ на живо :lol:

Потребителски аватар
garvan06
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garvan06 » Пон 07 мар 2011 20:26

Burner_inc написа:хахахаха Турбото си е турбо и както всички хубави неща си има своята цена!!! Ама какво да обяснявам на хора, които само се чудят как да си сложат газова уредба

Аз немога да ги разбера такива с твоето мисмене за Газовите Уредби и какво лощо или недостойно виждаш в това една кола да се кара на газ.
За да остане и нещо от темата за която я "беседата" съобщавам че карам на газ и то ABF който по нищо неможеш да разбереш дали е на газ или бензин.
Предпочитам АГУ от колкото да пръскам сажди навред и на газ мога да те накарам да се чудиш кога ще ти фъсне чатрачеца.
А ако разбираше от Газови Инжекциони което явно не разбираш щеше да знаеш че компа им подлежи на всевазможни настройки както МЕГАта с който за сметка на завишен разход колага започва да върви повече от колкото на бензин.

П.П. За мен да карам на газ е превилегия и за това съм си взел газово което струва повече пари от мотор като твоя в моргата барабар с кутията и инсталацията

ПОЗДРАВИ

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Пон 25 юли 2011 17:18

Bioside написа: Що се отнася до ABF-а и там дрането е същото но на бензин.Точно по тези причини съм си взел АЕК.Не че е нещо кой знае какво но със чип от Богомил става доста приятна атмосферка за каране на бензин.Тръгва да набира от 2000 об и когато ти трябва мощност я имаш,ако искаш икономия пак я имаш без да опираш до газови уредби и тем подобни.

Баце от АЕК-а до АБФа разликата в разхода при еднакво(нормално) каране е нещо от сорта на 1литър. Друг е въпроса ако ти натежава крачето, тогава АБФа може да даде доста по-голям разход но мисля че разхода се оправдава спрямо вървенето което няма база за сравнение м/у двата мотора.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Вто 16 авг 2011 22:52

До сега карах Пасат Б4 с АБФ (на 210 000км по километраж) с газов инжекцион симгаз,
миналата седмица си взех от приятел Пасат Б5 с АФН (на 64 000км реални купен от юнитрейд X).

-като разход в лв./км. нещата са на кантар
-като вървеж - ще цитирам жена ми за АФН-на - умрелия кон (ходих на няколко диагностики всичко е 6)

ако Б5-цата не беше несравнимо по комфортна от Б4-ката досега да съм я разкарал
Успех

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Сря 17 авг 2011 0:40

Със двете раце съм за АБФ-а,във пъти по-добър като цяло от АФН-на дизела го няма никакъв във високите обороти което е направо ужас scare АФН-на спорет мен неможе да ти достави такова удоволствие като АБФ-а :wink:

Едно клипче относно вървежа http://www.youtube.com/watch?v=kVwNE20VunI :bishop

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”