Спешно моля за помощ! След цял ден в ЮнитрейдХ, РЕШЕНО
- sigi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега със същата кола съм имах много гаден проблем на работа на колата с една дума ми се получи следния проблем дюзите започнаха да пикаят в буквалния случаи и ми се задавяше колата и маслото даже ми се напални с бенз не ми се обеснява през какви мъки минах докато накрая се оказа ш*****я имобилаизер на алармата която ми я монтираха преди 2г. незнам какво точно е правело това реле на имобилаизер на алармата но след като го шунтирах колата се оправи и няма пробелм. Та виж и при тебе да не е от алармата. 

- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
sigi написа:Колега със същата кола съм имах много гаден проблем на работа на колата с една дума ми се получи следния проблем дюзите започнаха да пикаят в буквалния случаи и ми се задавяше колата и маслото даже ми се напални с бенз не ми се обеснява през какви мъки минах докато накрая се оказа ш*****я имобилаизер на алармата която ми я монтираха преди 2г. незнам какво точно е правело това реле на имобилаизер на алармата но след като го шунтирах колата се оправи и няма пробелм. Та виж и при тебе да не е от алармата.
Колега, много благодаря, отивам до алармаджиите още утре.
Тя тая кола е пълна с имобилайзери. На ключа /оригинално/, към лармата има някакъв, има и някакъв който уж отсраниха когато купих колата, защото не работеше /беше слаган в Италия/.
Ще провера и ще пиша!
- astragt
- Двигател:
mehanic написа:Колега,някой сети ли се да и премери налягането на горивото на тая кола?
Дюзите как са?
Юнитрейдци уж са го мерили, казаха, че налягането при инжекционната тръба е супер. Самите дюзи идея нямам, но го изключвам като вариант, защото се появи изведнъж, после пак така изчезна и след месец пак така се появи проблема. Виж нещо по управлението на дюзите незнам

-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Сега изчетох цялата тема още веднъж.
Гледам, че в началото поведението на колата е било точно като на моята в момента. Само дето разликата, е че при мен го прави и на газ, тъй като колата е с газов ижекцион и газовия компютър чете от бензиновия. Лошото е, че и при мен нещата постепенно стават все по-сериозни. Засега съм се въздържал от всякакви интервенции, още повече като чета и ти какво си препатил до момента. Не бих го пожелал никому!
Моля те да ни държиш в течение, та виж сме го отрили тоя ш...н проблем!
Гледам, че в началото поведението на колата е било точно като на моята в момента. Само дето разликата, е че при мен го прави и на газ, тъй като колата е с газов ижекцион и газовия компютър чете от бензиновия. Лошото е, че и при мен нещата постепенно стават все по-сериозни. Засега съм се въздържал от всякакви интервенции, още повече като чета и ти какво си препатил до момента. Не бих го пожелал никому!
- astragt
- Двигател:
Ivo_ написа:Сега изчетох цялата тема още веднъж.
Няма проблеми. Реши ли се проблема, всички ще разберете

astragt написа:mehanic написа:А в момента колата работи ли добре на газ?
Да, работи си екстра на газ, но харчи доста 15/100 а и над 15. Когато на бензин работи добре разхоа на газ ми беше по-нисък с около 3 литра.
Свали дюзите и ги отнеси някъде да ги почистят....Също така да ги погледнат как пръскат ...
Щом колата работи добре на газ по-вероятно е проблема на бензин да е от гориво,а не от ток....
А,случайно да си спомняш какви грешни кодове ти е дало ECU-то?
Много ме заинтригува тая колица

- astragt
- Двигател:
mehanic написа:astragt написа:mehanic написа:А в момента колата работи ли добре на газ?
Да, работи си екстра на газ, но харчи доста 15/100 а и над 15. Когато на бензин работи добре разхоа на газ ми беше по-нисък с около 3 литра.
Свали дюзите и ги отнеси някъде да ги почистят....Също така да ги погледнат как пръскат ...
Щом колата работи добре на газ по-вероятно е проблема на бензин да е от гориво,а не от ток....
А,случайно да си спомняш какви грешни кодове ти е дало ECU-то?
Много ме заинтригува тая колица
Ами като грешки дава само ламбда сонда - високо, ниско ниво при каране на газ. Иначе след изчистване и като запаля на бензин, забива веднага във високо ниво, а на стенд дюзите ги дава, че са отворени по-дълго време.
Ами аз лесно ще ги изчистя дюзите, но малко се съмнявам да е от тях, защото:
1.Проблема се появи изведнъж, не е имало някакви постепенни глъхнения и т.н. Беше така дълго време, в юнитейд като бях и смених и дроселовата клапа, колата заработи, излезох от сервиза и след един час отново изведнъж се прецака. След това около месец какво ли не опитвах и все така си работеше. Един ден едвам запалих /беше ми слаб акумулатора/ и докато въртях явно много паднаха тоците и се ресетнаха часовника и трип комп., но някак си запали с последни сили и колата заработи на 6! така един месец и повче никви грижи и на газ разхода падна поне с 2-3 литра градско. Смених си и акумулатора и никви грижи /бях се притеснил като го откача и закача новия да не зараби пак зле/. Един ден обаче си паля /след 10мин. престой/ и колата заработи пак ужасно. И от тогава още е така.
2. Ако са дюзите защо оказва влияние и на газ това с повишен разход?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”