ксенон без лупи може ли?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: ксенон без лупи може ли?

Мнениеот hitman0013 » Нед 06 мар 2011 11:55

dragozow написа:Още по-гадно е на прозрачни фарове. На Голф 4 всички селяндури са наслагали ксенон от 50 лв и светят в небето. С нетърпение чакам да почнат да не ги пускат на прегледите и КАТ да почне да глобява. Иначе може да сложиш всичко, още не е забранено.

от това разбирам че на никакви рефлектори не е добре да се сложи ксенон.От друга страна започвам леко да се надъхвам и аз за ксенон въпреки че съм без лупи.Логиката е че много малко коли слагат афтърмаркет ксенон+ нови фарове с лупи и докато закона мълчи и срещу нас се движат без лупи-що и ние да не сложим.
Разбира се добре регулирани, не в небесата.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 мар 2011 11:59

Ами сложи си колега, никой не те спира. А каква е файдата, след като ги регулираш да не заслепяват и видиш, че с халогените ти колата е светила по-напред? :Mr Green Fun Т.е. получаваш силна светлина, която свети на по-късо разстояние, щото инак пък заслепява насрещния. Аз не виждам никакъв смисъл в тая гимнастика. :screwy

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 06 мар 2011 17:49

Мани го да си сложи и той че е модерно.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 06 мар 2011 20:31

dragozow написа:Мани го да си сложи и той че е модерно.

офф колега ако ти подарят ксенон комплектче и ти най-вероятно ще го сложиш и ще си свиркаш без да ти пука и ще си правиш пас в теми като тази.
Много лично приемаш нещата и се дразниш, успокой се малко.

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Нед 06 мар 2011 20:51

dragozow написа:Още по-гадно е на прозрачни фарове. На Голф 4 всички селяндури са наслагали ксенон от 50 лв и светят в небето. С нетърпение чакам да почнат да не ги пускат на прегледите и КАТ да почне да глобява. Иначе може да сложиш всичко, още не е забранено.

Айде, още един разбирач mhihi и с какво рефлектора за халогена е по различен от този за ксенон?
В стъклото има разлика, че едното е направено да разсеива светлината, другото не :screwy
Не си мислете, че всички лупи са за ксенон :beer хванете та прочете това
:link http://en.wikipedia.org/wiki/Headlamp може да ви се изяснят нещата :roll:

"Burner types

HID headlamp burners produce between 2,800 and 3,500 lumens from between 35 and 38 watts of electrical power, while halogen filament headlamp bulbs produce between 700 and 2,100 lumens from between 40 and 72 watts at 12.8 V.[23][24][25]

Current-production burner categories are D1S, D1R, D2S, D2R, D3S, D3R, D4S, and D4R. The D stands for discharge, and the number is the type designator. The final letter describes the outer shield. The arc within an HID headlamp bulb generates considerable short-wave ultraviolet (UV) light, but none of it escapes the bulb, for a UV-absorbing hard glass shield is incorporated around the bulb's arc tube. This is important to prevent degradation of UV-sensitive components and materials in headlamps, such as polycarbonate lenses and reflector hardcoats. "S" burners – D1S, D2S, D3S, and D4S – have a plain glass shield and are primarily used in projector-type optics. "R" burners – D1R, D2R, D3R, and D4R – are designed for use in reflector-type headlamp optics. They have an opaque mask covering specific portions of the shield, which facilitates the optical creation of the light/dark boundary (cutoff) near the top of a low-beam light distribution. Automotive HID burners do emit considerable near-UV light, despite the shield."

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 08 мар 2011 0:42

Незнам обаче ако наистина вкарат такъв закон за тея ксенони много хора ще изгорят !!!! Аз от моя ксенон съм супер доволен EAGLE EYE (корейски) комплекта струва 220 лв в сайта който иска да провери. :) Да чукна на дърво баластите са ми на почти 4 години и за сега са супер. До сега съм сменял само 1 път крущки и тея от софия ми пратиха 4300 вместо 5000 ама и те стават. 2-то което е лично моите не светят в небето, а са реголирани перфектно до сега никой не ми Е МИГАЛ ЧЕ ГО ЗАСЛЕПЯВАМ.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 08 мар 2011 6:58

Айде, още един разбирач mhihi и с какво рефлектора за халогена е по различен от този за ксенон?
В стъклото има разлика, че едното е направено да разсеива светлината, другото не :screwy

Пробвай се в Германия така и ако те хванат ще видиш. Не говорим за рефлектора, а за лупата, системата за нивелиране и измиване. Предполагам нямаш такива.

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Вто 08 мар 2011 8:49

dragozow написа:

Пробвай се в Германия така и ако те хванат ще видиш. Не говорим за рефлектора, а за лупата, системата за нивелиране и измиване. Предполагам нямаш такива.

+ маркировка на фара "DR", "DСR" :banghead:

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Вто 26 апр 2011 11:01

Защо ли всички търговци пуснаха ксенона на промоция "до изчерпване на количествата"!?!?!? mhihi :063:

П.П. Купувайте бе хора, сега ви е падланало!!! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 26 апр 2011 11:42

Има си рефлектори за ксенон и за халоген ,както има и лупи и за скенон и за халоген.Освен тва има и китайски рефлектори и лупи дет за нищо не стават :lol: .Разликата е ,че жицата на ксенона е с една форма ,а на халогена с друга(линия ,или спирала) и от там целия рефлектор е коренно различен.
На практика разликата обаче не е толкова голяма на фона на това ,че ксенона свети много повече и компенсира леките тъмни петна от неправилния рефлектор.Общо взето като се вземе предвид ,че караме с китайски крушки дето така хубаво застават в цокъла :banghead: :063: и фаровете стват едни регулирани май тва за стандарта на рефлектора е бял кахър.Същото е и за разсейките които заслепяват - вярно е че ги има ,ама като се има рпедвид че 70% от колите са с нерегулирани(или направо нарочно вдигнати) фарове и още толкова карат с включени свтлини за мъгла без да има такава...............

BLACKSHARK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BLACKSHARK » Съб 30 апр 2011 23:24

ако не ги забранят със закон скоро ...аз лично ще ги почна с едно чукче да им чупя фаровете по светофарите вечер..

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 01 май 2011 0:48

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 01 май 2011 9:28

BLACKSHARK написа:ако не ги забранят със закон скоро ...аз лично ще ги почна с едно чукче да им чупя фаровете по светофарите вечер..

И после ако все още можеш да пишеш...похвали се как е бил болничният престой :screwy :Mr Green Fun

BLACKSHARK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BLACKSHARK » Нед 01 май 2011 17:26

IvailoOo написа:
BLACKSHARK написа:ако не ги забранят със закон скоро ...аз лично ще ги почна с едно чукче да им чупя фаровете по светофарите вечер..

И после ако все още можеш да пишеш...похвали се как е бил болничният престой :screwy :Mr Green Fun

колега масово от шофьорите си мислят че сами на пътя и това че те виждат по-добре е важно а че вадят очите на другите не е от значение..ми да карат на дълги !!! същата работа..
не слагам всички под общ знаменател защото има и кадърно сложени и настроени фарове но едно 90% са за спиране от движение

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 01 май 2011 22:58

Аз за това търпя грозните тайвански фарчета на комбито защото стават за Ксенон.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”