Съвети при покупка на Bora

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
NEXiT
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвети при покупка на Bora

Мнениеот NEXiT » Съб 10 сеп 2011 5:38

Искам само да ви кажа, че България вкарват само боклуци. Гледах доста бори в пловдивския регион и софийския и всичките имат пребоядисвани поне 2 детайла и в повечето случаи и други забележки.

Колегата горе се оказа прав, че ако искаш хубава кола ЗАСЛУЖАВАЩА парите които и искат, най-добре да намериш връзка навън.

:shock

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 10 сеп 2011 9:35

Коли в немско на по 2 години и 40-60 000км всички имат по нещо пребоядисвано. Това никакъв проблем не е за една кола. Проблем е ако преди боята е играл доста тенекеджия :да:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 10 сеп 2011 11:11

hooligan_sk написа:Коли в немско на по 2 години и 40-60 000км всички имат по нещо пребоядисвано. Това никакъв проблем не е за една кола. Проблем е ако преди боята е играл доста тенекеджия :да:

На база на каква статистика обобщи така не ми е много ясно :lol: Има коли и коли... ама масата не са и чували за пребоядисване ;)

А за тенекеджия - затова препоръчвах дебеломери за боя при покупка на автомобил... ама май вече не се предлагат в БГ. Бяха много полезно нещо защото показват именно колко е "дълбока" щетата и дали е играл кит.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 10 сеп 2011 11:27

Haralampi написа:
hooligan_sk написа:Коли в немско на по 2 години и 40-60 000км всички имат по нещо пребоядисвано. Това никакъв проблем не е за една кола. Проблем е ако преди боята е играл доста тенекеджия :да:

На база на каква статистика обобщи така не ми е много ясно :lol: Има коли и коли... ама масата не са и чували за пребоядисване ;)

А за тенекеджия - затова препоръчвах дебеломери за боя при покупка на автомобил... ама май вече не се предлагат в БГ. Бяха много полезно нещо защото показват именно колко е "дълбока" щетата и дали е играл кит.

Статистика няма, но видях редица докарани почти нови коли и редица такива закупени от тукашни представителства - по всичките има някой боядисван детайл. И в това няма нищо страшно, постоянно се случва да задереш калник, да пукнеш броня и тн. В крайна сметка това не прави по-лоша колата :да:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 10 сеп 2011 11:33

hooligan_sk написа:постоянно се случва да задереш калник, да пукнеш броня и тн. В крайна сметка това не прави по-лоша колата :да:

Е точно тук грешиш - в Германия това не се случва "постоянно" а много, много рядко, сравнено с България или Италия .... ;)

А стига да е качествено пребоядисана съм съгласен, но все пак от оригиналната боя и лак - по-добро няма.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 10 сеп 2011 11:42

Haralampi написа:
hooligan_sk написа:постоянно се случва да задереш калник, да пукнеш броня и тн. В крайна сметка това не прави по-лоша колата :да:

Е точно тук грешиш - в Германия това не се случва "постоянно" а много, много рядко, сравнено с България или Италия .... ;)

А стига да е качествено пребоядисана съм съгласен, но все пак от оригиналната боя и лак - по-добро няма.

Ок де, ясно, на твоя голф даже пребоядисвани детайли няма, отнася тди-та за закуска, харчи 6л в СФ, накратко - перпетуум мобиле. И немците карат с включени енергиини щитове, а за паркинг щети не са чували mhihi Ама трудно се намират съвършени коли, такаче давай по-приложими съвети :да:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 10 сеп 2011 11:55

hooligan_sk написа:
Haralampi написа:

Ок де, ясно, на твоя голф даже пребоядисвани детайли няма, отнася тди-та за закуска, харчи 6л в СФ, накратко - перпетуум мобиле. И немците карат с включени енергиини щитове, а за паркинг щети не са чували mhihi Ама трудно се намират съвършени коли, такаче давай по-приложими съвети :да:

Напротив - моя Голф също се оказа, че е с пребоядисан заден калник поради одраскване при паркирване :)
Тук не става дума за моя и твоя обаче, а за масата :) Повечето коли на възраст 3-4-5 години в Германия нямат дори драскотина, камо ли пребоядисване.
Но съм съгласен с теб, че това не е непременно болка за умиране, стига да става дума за лека щета отдолу и да е направено както си трябва (което в БГ не винаги е случая, особено ако е правено от самите търговци за да замажат набързо нещо).

NEXiT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NEXiT » Съб 10 сеп 2011 14:48

Не е проблем нещо да е пребоядисано. Случва се да задереш нещо - поправя се.

Проблема е че колите при нашите търгаши имат по 3-4 поправени елемента. И това да кажем, че не е огромен проблем. Най-лошото е, че ги оправят при майстори които не са добри, и пребоядисания елемент е грозно направен - с налепени прахоляци, следи от облепяне, матиран лак и тн..

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 11 сеп 2011 10:37

Пребоядисване е едно, а реставриране след тотална щета е съвсем друго.
Аз съм пребоядисвал кола само заради козметични дефекти - одраскано, натиснато от отворени врати на паркинг, камъчета по предния капак...
Това са неизбежни дребни ремонти. Има ги навсякъде и варианта да намериш кола с 100% оригинална боя е почти с нулева вероятност.

Но удари с изкривена геометрия, огънати ланжерони,смачкани тавани.. това са проблемни коли
Затова при покупка е хубаво да има познат майстор.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 11 сеп 2011 10:55

mufin написа:Пребоядисване е едно, а реставриране след тотална щета е съвсем друго.
Аз съм пребоядисвал кола само заради козметични дефекти - одраскано, натиснато от отворени врати на паркинг, камъчета по предния капак...
Това са неизбежни дребни ремонти. Има ги навсякъде и варианта да намериш кола с 100% оригинална боя е почти с нулева вероятност.

Но удари с изкривена геометрия, огънати ланжерони,смачкани тавани.. това са проблемни коли
Затова при покупка е хубаво да има познат майстор.

Абсолютно точно :да:

Най-простото е при тест драйв да се внимава дали колата не тегли на някъде. Много разпъвани коли след сериозен удар дори духат през вратите при по-висока скорост. Също елементарен тест е да се вземе една връвчица, 3 метра, и с нея с помоща на приятел да видите дали междуосието от лявата и от дясната страна на колата е еднакво. Не се смейте тук, виждал съм кола на която имаше разлиак над 5см и проблем не се усещаше при шофиране :да:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 11 сеп 2011 11:48

Втората кола която карам ще направи скоро 11г (беше купена на около 8 ) и не е виждала пребоядисване, въпреки, че е на почти 240 000 (реални).
Извън леки драскотини тук таме и следи от камъчета по капака - друго нищо. Разбира се идва от Германия.

Просто исках да кажа, че е напълно възможно и бих се стремял към това, преди да анализирам, дали е пребоядисвана, щото е катастрофирала или щото е била жулната ...
Но разбира се това не е най-важното при покупка на втора ръка.

Последна промяна от Haralampi на Нед 11 сеп 2011 14:21, променено общо 1 път.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 11 сеп 2011 13:31

Ами моята Корола е на 3 години вече и има нова нова броня и боядисана задна врата
Бронята беше леко спукана от невнимателно паркиране и от застрахователя ми я смениха с нова.
Задната врата я боядисах заради натиснато от отворена врата на паркинг. Дразнят ме тия неща а и от Каското ги плащат :D

Джипката на жената е цялата в бели точки по предния капак от камъчета и тези дни влиза за преден капак.
Това е грижа за колата, а не скриване на дефект, в стила на автоджамбазите.
Затова трябва да се търсят следи от як удар, а ако колата е освежена заради естетиката, това е само плюс :mrgreen:
Колите с тежки удари си личат, понякога дори и за аматьори като мен - следи от изправяне на роговете, разлики в луфтовете на врати и капаци ... има си признаци, но най-добре да ти я види майстор

Coca_GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Coca_GTI » Пон 12 сеп 2011 17:35

В тая тема прочетох бая глупости :lol:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 12 сеп 2011 17:52

Coca_GTI написа:В тая тема прочетох бая глупости :lol:

Важното е, че ти не пропускаш да оставиш и ти някоя глупост по другите теми :bowdown :lol:

Coca_GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Coca_GTI » Пон 12 сеп 2011 18:11

Haralampi написа:
Coca_GTI написа:В тая тема прочетох бая глупости :lol:

Важното е, че ти не пропускаш да оставиш и ти някоя глупост по другите теми :bowdown :lol:

Определено не ориентиран

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”