Екстра автоматично отваряне на багажник голф 4 с ключ VDS pr

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Re: Екстра автоматично отваряне на багажник голф 4 с ключ VD

Мнениеот delian1978 » Чет 28 фев 2013 8:34

Ами в Шумен има специализиран магазин,където се предлагат сигурно 1000 модела различни пружини.Отидох там и пробвах няколко модела докато едните ми харесаха.

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Пет 08 мар 2013 23:32

Днес бях паркирал Голфа на едно нагорнище (с муцуната нагоре) и като натиснах бутона на дистанционното багажника се отвори сам до горе, но на равно иска да му помогна.

Намерих пружини, които са дълги 7см. При затворен багажник разстоянието между захващането на амортисьора и по-дебелата му част която се избутва е около 7 см и тези пружини не могат да го избутат достатъчно силно. (Амортисьорите са от Пежо 307 sw. Разликата в размера на голфовите не е голяма, дори е незабележима, но са 600Н (както беше споменал друг колега по-рано в темата)) След обикалянето ми по железарии на едно място ми казаха че могат да ми поръчат пружини (по мои изисквания между 12-15см). Магазинерката каза че имала преди такива и стрували около 10 лв./бр. Видяха ми се много пари, но все пак ме заведе да говоря с шефа и за времето за което евентуално ако ги поръчам ще пристигнат, при което шефа ми обяви цена от 60лв./бр. (с отстъпката 55лв.) Останах крайно разочарован и реших да измисля компромисен вариант. Взех си 20 см. дебелостенен маркуч за газ (8мм) от които изрязах 2 парчета по 4 см и ги нанизах след пружините заедно с 2 шайбички. Така скъсих двойно разстоянието за пружината при затворено положение на капака т.е. сега след като затворя вратата пружината ще е натисната и при отварянето би трябвало да се справи с тежестта на капака.

Утре ми предстои монтаж и ще пиша какво е станало. Ще направя и снимки ако се получи. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Пон 08 апр 2013 14:02

а от пистолет дали не стават защото и аз търся :question

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Съб 15 юни 2013 18:40

Това с маркуча и слабите пружини се провали доста бързо.. т.е. даже не се получи. В момента съм с пружини от Мр.Бриколаж 3 пружини за 7 и нещо, в нормално състояние са 15см. Отваря се, но когато колата е под наклон и предницата е по-ниско от задницата само го изплюва. Друг е проблема че нещо не мога да си регулирам 5-тата врата да не стърчи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”