Колеги да питам тракат повдигачите на абу то идеи хм

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Tedi_TDI
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AHF+

Re: Колеги да питам тракат повдигачите на абу то идеи хм

Мнениеот Tedi_TDI » Нед 22 яну 2012 19:39

i3v3a3n написа:Аз не говора глупости мога да ти дам пример че и координати колега продава голф 3 95 година 115 коня двигател който е по добър от твоя харчи по малко от твоя

Не че разбирам особено много, но сигурно сравняваш разхода на колегата с 1.6 на газ, с разхода на 2.0 на бензин? Иначе звучи доста забавно като теза :) Естествено говорим за изправни двигатели :P

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 22 яну 2012 19:56

Tedi_TDI написа:...

Много вероятно mhihi

Така - бърза сметка - имах Венто ABU - 11 газ градско с ръчките, сега имам 115-ка - 14 газ с ръчките :wink:

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 22 яну 2012 21:23

stefan4o написа:

Колега линка показва какво масло може да се ползва като пример.
Кога ,как ,ще го ползва не знам.Всеки си преценява.

Последна промяна от mariovasi на Нед 22 яну 2012 22:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 22 яну 2012 21:45

Не се ям. Просто изразих мнение, че лятото не виждам предимства на 15В40 пред 10В40. Ти веднага ме захапа с линк на лики моли. Прекрасно знам за препоръките на производителите (някъде из раздела бях постнал снимка на книжката на Джетта, където е нарисувано с картинка и графика даже какви масла ПРЕПОРЪЧВА производителят да се ползват). Аз зададох конкретен въпрос към колегите, които казват "слагай 15в40", как точно това ще реши проблемът с повдигачите. Но отговор не получих. В топлите месеци на годината ми прави впечатление, че при по-продължително каране темп. на маслото ми достига 100, даже и 102 градуса (имам МФА). Тъй като вискозитетът при тая температура на маслото 15в40 и 10в40 според спецификациите би била еднаква (на теория, предполагам и на практика).
Това е моята теория/хипотеза, както искате я наречете. Тя се обуславя на прочетеното за качествата и функциите на маслата. Благодаря. :beer

Последна промяна от stefan4o на Пон 23 яну 2012 0:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пон 23 яну 2012 0:11

А като говорите за препоръки замисляте ли че те са били за преди 20 години.
Трябвало да си допълнят че щом са минали 15 години и колата е още в движение може да се кара и с трансформаторно масло.

Най малкия му проблем на двигателя ще е 10/40 или 15/40

Ако е след основен ремонт вече е хубаво да се спазва.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пон 23 яну 2012 1:11

чудя се що отговарям ....ама на разхода на гориво зависи от един куп неща не само от кубатурата на двигателя и аз едно време мислех така колкото по малък двигател толкова по малко харчи да ама не ... в момента има съвременни инжекциони които на двулитров двигател могат да смъкнат разхода до 5/100 че и по малко ... колегата пуснал темата е с възможно най-дървения инжекцион мономотроник и най стария като разработка , разхода му на гориво само той може да каже колко му е но дори и на газ разхода му ще е по завишен ако беше с друг инжекцион същия двигател
аз говоря за двигател с два пъти по добър въртящ момент , по къс ход на буталата и много по добра инжекционна система симос (пуснал съм една тема за сравнение на инжекционите пак тук само че никой не отговаря) 115 коня двулитров двигател може би най добрия от всички произведени тройки с двигатели това са AGG и AKR единствено по добър от тях е А59 но го водят прототипен и надали някой от вас го има ... та предните два модела дават разход на гориво 7-8/100 извънградско бензин и 10-11 градско това се равнява почти на 1.4 АБД с прословутия мономотроник с разликата че предните са 2 пъти и половина по мощни

Потребителски аватар
Tedi_TDI

Мнениеот Tedi_TDI » Пон 23 яну 2012 1:28

Колегата пак ни се скара май :|
Нека мнението ми не се приема на толкова сериозно, колкото колегата е започнал обясненията си, защото явно съм къде по-назад с знанията от него :) но по това което прочетох, колегата да кара съвременния инжекцион, със съвременната проста и ефтина поддръжка, само извънградско, за да си постига разхода на 1.6?
Започвам да съжалявам, че имам TDI което излиза че гори повече, от съвременен инжекцион достъпен за 900лв или колкото каза колегата, че предлага.. :( Че и нафтата е по-скъпа от бензина.. тотално прецакана се чувствам.. :stumm

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пон 23 яну 2012 1:33

Моето абу с немски бензин на дълго ми даде 5.5 преди да го разеб@.

Така че за кола на 17 години няма какво да кажа в момента ми гори 7/8 газ дълго 10 градско.(вакумен изпарител за 30лв нов 3-та година.)

Двулитрувия върви му плати едно друго пък накрая тегли четата (данъка ми е 30лв гражданската 160лв) а не съм се разбързал за никъде.

Те затова направиха Голф 5/6 1.2 с турбо щото двулитрувите много ги търсят. Замисли се и остави тия мотроник симос алабала, за коли на дойзживяване толкова.

И по твоята логика вр6 2.8 трябва да дава разход около 3л/100км.

Само не мога да разбера как от повдигачи се изпокарахме за масло и накрая го обърнахме на разход
Тая тема е за кофата а на автора мога да кажа че има една тема за повдигачи с подробно описание как се чистят.

Потребителски аватар
scum85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scum85 » Пон 23 яну 2012 7:24

За пръв път чувам за "Не читав" повдигач!?! Ремонта не е нито труден , нито скъп, а можеш да използваш повода да смениш и гумичките :)

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пон 23 яну 2012 12:21

при положение че е 8лв заслужава ли си да го чистиш
за разхода на гориво вие се заядохте , аз казвам нещо което е проверено това не значи че TDI ще харчи повече или по малко или 2.8 по гадателски асоциации колко би харчил това са глупости ...аз просто сравних един определен тип двигател и инжекцион с друг нищо повече... вие май си мислите че щом се говори за 2 литров двигател всичко е под ножа не е така ...а мадамата с дизела тя па какви асоциации прави бягай далече .... кога съм говорил за дизел
дадох това мнение защото е по добър вариант от избора с АБУ и е почти безпари цялата работа ...
а инече от последния колега да има много по добри двигатели от тези разбира се на 5 и 6 но аз изобщо не говоря за тях защото разликата в цената е 5-6 голф тройки .... дадох вариант с който колегата може да си върже гащите следващите няколко години без да дава почти никакви пари .... а избора си е личен на всеки един от вас всички останали коментари са излишни

Потребителски аватар
Tedi_TDI

Мнениеот Tedi_TDI » Пон 23 яну 2012 12:45

Мадамата с дизела прави асоциации защото по това написано от теб колега, колата ти за 900лв е по-добра и от моята кола, направо ме е яд - ще взема да го купя този твой съвременен инжекцион и ще си карам с 5/100 извънградско бензин, вместо 5 нафта. Градско 7 няма да минава предполагам, защото тогава не 1.6 ами ще е къде и пред 1.2 поло :) Вярно че темата не е за разход, но мисля, че това съмнително твърдение, че ще гори по-малко от 1.6 - даже и да е вярно, заради една-две секунди по-добро ускорение и по-добро вървене след 120-140, не си струват нито данъци нито поддръжка - мое мнение разбира се, всеки си избира колата която ще кара :P

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пон 23 яну 2012 14:02

ми тя твоята и толкова не струва :)... фани я продай па после говори имай предвид че началната цена на тази кола беше 3500 смъкнаха до 900 лв аз не я взех щото е с 2 врати и има особеност при продаването , но не непреодолима ... И КОГА СЪМ КАЗАЛ ЧЕ ХАРЧИ 5/100 ЧЕ ГО СРАВНЯВАШ С ТВОЯ МЪРШАФ ДИЗЕЛ 7-8 бензин извънградско .... не съм казал че колата е идеална има много по хубави от нея например някоя 5-ца или 6-тица но за парите си е перфектна и една подробност АГГ има почти същия въртящ момент като твоя дизел .... дизел никога през живота си няма да си купя

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 23 яну 2012 14:05

i3v3a3n написа:ми тя твоята и толкова не струва :)... фани я продай па после говори имай предвид че началната цена на тази кола беше 3500 смъкнаха до 900 лв аз не я взех щото е с 2 врати и има особеност при продаването , но не непреодолима ... И КОГА СЪМ КАЗАЛ ЧЕ ХАРЧИ 5/100 ЧЕ ГО СРАВНЯВАШ С ТВОЯ МЪРШАФ ДИЗЕЛ 7-8 бензин извънградско .... не съм казал че колата е идеална има много по хубави от нея например някоя 5-ца или 6-тица но за парите си е перфектна и една подробност АГГ има почти същия въртящ момент като твоя дизел .... дизел никога през живота си няма да си купя

mhihi Колега, следи си мисълта..

i3v3a3n написа: в момента има съвременни инжекциони които на двулитров двигател могат да смъкнат разхода до 5/100 че и по малко ...

:wink: Колежката е права, даже ми се струваш засегнат - не се изнервяй, че момичето е реалистка и ти казва истината както е, да я обиждаш по такъв начин е жалко :wink:
И при условие, че колата която предлагаш, не е от тези които горят по-малко от ABU, защо намесваш тези с 5-то разход? Естествено ще има някой да те "вкара в пътя" така да се каже.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пон 23 яну 2012 14:43

снупи я кажи колко ти гори пасата.

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 23 яну 2012 14:45

Zerga3GT написа:снупи я кажи колко ти гори пасата.

12 бензин градско като му е студено :mrgreen: Но го отдавам на стария инжекцион mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”