Дискове и накладки - какви и на каква цена ?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Дискове и накладки - какви и на каква цена ?
Сивички са.
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
x15 написа:Благодаря колеги!
Cypariss - щом имаш връзка с техническият, вземи дай съвет как да оксидираме/боядисаме дисковете че да изкарат по дълго преди да ръждясат.
трябва да се питам тук там за какво става въпрос :) говориш ми за горната част дето се образува ръб, там да се запази и тази на която се прилепя джантата ? ами имам лека идея и ще споделя, прахово боядисване на тези части(но другите части дето се допират накладките трябва да ги облепиш по-добре, но не знам дали метала няма да се закали при тия 190 градуса и да му се наруши структурата. Другата лека идея ми идва да си ги боядисаш с термоустойчив спрей, има всякакви цветове, за сега ауспуха на мотопеда ми държи, боядисах с такъв спрей а температурата не е малка там :) иначе с какво и да ги боядисаш обикновен спрей, боя и така нататък от температурата падат тези покрития. Другото за което се сещам е нали много хора си боядисват апаратите, не знам точно с какво но апаратите пак си седят добре боядисани и покритието седи. Друго не ми хрумва.....
Лека вечер.
Ако има начин да се оксидират, идеята е да се оксидират целите. Ако ли не, всичко останало което не контактува с накладките.
Май пак ще им перна една боя, пък колкото изкара?
Bi-metal aluminum and zinc clean-look coating - такова покритие май неможе се направи в домашни условия?
http://www.amazon.com/Bosch-20010313-QuietCast-Premium-Brake/dp/B004AGB70W
Bi-metal aluminum and zinc clean-look coating - такова покритие май неможе се направи в домашни условия?
-
- Автомобил:
- Двигател:
x15 написа:Ако има начин да се оксидират, идеята е да се оксидират целите. Ако ли не, всичко останало което не контактува с накладките.
Тези който си показал на снимката са точно с покритие.Както ти е казал колегата по-горе Текстар Про са с такова покритие,мисля че и цялата гама дискове на АТЕ са с такова покритие,но и цената е малко по-висока(за сравнение преди година някъде на вектра б сложих дискове на АТЕ с такова покритие при смяна на гуми преди два дни нямаше никакви следи от ръжда. Преди година цената на оникновен Текстар за опела беше около 80лв/бр на Текстар Про около 100лв/бр а варианта на АТЕ около 115лв/бр)според мен ще ти излезе по евтино да си вземеш директно такива дискове с покритие отколкото да се занимаваш с оксидиране,боядисване и подобни щуротии.
ПП.Колега не знам каква кола караш,но преди около месец един приятел си взе за Г2 предни дискове 239мм плътни на Текстар Про за 35лв/бр не мисля че цената е висока при положение че най-евтините дискове са по около 20-25лв/бр

- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
SP Performance - винтилирано-нарязани дискове с подсилени накладки. Цена около 900 лв.
Често ли се случва да се счупи диск по този начин?
Новите и старите дискове:
download/file.php?mode=view&id=247654
Новите и старите дискове:
download/file.php?mode=view&id=247654
- Cypariss
Колега това е диск на поне 20 години, нормално е, супер много ти е изкарал, новия няма да изкара толкова, на половин, просто на всяка смяна на накладки го поглеждай, махай му ръба и го мери с шублера дали е в допустимите граници, аз моите ги смених с бош по 25 лв бройката доволен съм, а да и като ги сменяш дисковете, хубаво си почисти главината да легне хубаво диска, удари една хубава шкурка и даже може да мацнеш и главината :) успех ! и не се притеснявай, едва ли 2ри път ще ти се случи това нещо, за да ръждяса така диск и да се счупи така му трябват много години.

- Cypariss
x15 написа::beer Дано, дано, иначе мерих дебелината на диска и беше в норма, въобще не очаквах да се счупи, и то по този начин
това го виждам вече за 3ти път и третия е при теб... ами сега си ги намазал, проверяваш ги за ръждичка при смяна на гумите за сезона и това е

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Здравейте,
Изскочиха ми на страшна цена двойно вентилирани дискове. Казаха ми, че фирмата е Open Parts RS:

Не съм сигурен дали точно така се казва фирмата или това е някакъв модел, но не успях да намеря много информация в интернет. Та въпроса е някакъв коментар на тях
Изскочиха ми на страшна цена двойно вентилирани дискове. Казаха ми, че фирмата е Open Parts RS:

Не съм сигурен дали точно така се казва фирмата или това е някакъв модел, но не успях да намеря много информация в интернет. Та въпроса е някакъв коментар на тях

Ми добре изглеждат - май са от тези с антикорозионното покритие, и най вече да си ги ползваш със здраве!
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Честно казано един приятел си ги взе и ще изчакам да навърти 5-10 000 километра, да видим на какво ще заприличат и как ще се държат, нещо не ми се рискува на сляпо. Иначе верно май не "гният" 

-
- Автомобил: VW Golf 95 GTI 8V
- Двигател: ADY 95
mania написа:Дискове Брембо - с такива и съм доволен. За ГТИ бяха към 70 лв бройката.
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
x15 написа:Често ли се случва да се счупи диск по този начин?
Колега я виж, тея металните от горе и отдолу, които крепат накладката, забравих как се казваха. Да не би случайно да опира в диска леко. Така лека полека си режи диска.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”