Помощ, колеги! Колата се пр**б* и ша ма утрепе жената

. Пристигна ми днес новия дебитомер от ибей и нямах търпение да пробвам дали ще има разлика. Реших така и така ще се цапам, да изчистя и дросела (без да го свалям, само отпред). Свалих големия маркуч от дебитомера до дросела, почистих дросела. Огледах маркуча и забелязах малка дупка около 1мм на тънката част (картерните газове). Лепнах го с малко поксипол за момента да се уплътни, докато тествам колата с новия дебитомер. Сглобих всичко обратно и запалих да пробвам. Малко по-трудно запали, но като поработи, се оправи. Оборотите играеха, затова закачих VCDS-а и пуснах адаптация. Оправиха се. Обаче - греда отвсякъде с вървежа. Като подавам газ, си прави каквото иска, форсира се когато иска, например като отпусна газта. Под 2000 оборота не мога да потегля даже, никаква мощност. Повече от 3500 не може да вдигне, даже като натисна газта докрай, почва съвсем да губи мощност и да гасне. Направих глупостта да изляза за едно кръгче из квартала и едва се докарах обратно. Жестоко придърпване, направо все едно някой ме разтърсва яката, върви само между 2000 и 3000 оборота, в някакви много кратки моменти много яко ускорение за 2-3 секунди и после забива муцуна. Направо не знам кво стана, та не ядохме. Свалял съм маркуча от дросела и преди, когато съм го чистил и после е нямало проблеми. Заслушах се на работещ двигател като подавам газ фъшка яко. Струва ми се, че сега смуче въздух от 2 места - при дросела и при дебитомера. 0- пръстена на самия дебитомер не го смених, че нямах. Забелязах като чистих маркуча, че откъм дросела е доста грапав. Възможно ли е от тези грапавини и недобро наместване или стягане (с оригиналната скоба) да дърпа толкова въздух, че да ми прави тези магарии? Като гледам ще сменя маркуча с нов, ама поне да закрепя някак тая кола да може да се движи...
Допълнение:
Ето тези грешки дава при подаване на повече газ и стигане до 3500 об.
Wednesday,21,August,2013,15:14:07:48030
VCDS Version: Release 11.11.4
Address 01: Engine Labels: 06A-906-019-AEH.lbl
Control Module Part Number: 06A 906 019 BQ
Component and/or Version: 1.6l 2V/R4 SIMOS HS3120
Software Coding: 00031
Work Shop Code: WSC 31414
VCID: 73E95CCF42B5289B0E1
2 Faults Found:
00537 - Lambda (Oxygen Sensor) Regulation
18-00 - Upper Limit
00533 - Idle Speed Regulation