Golf 4 - Вода в купето под стелката зад шофьора - Проблем с водонепроницаемостта

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dctr88
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z

Re: Golf МК4 - Проблем с водонепроницаемостта

Мнениеот dctr88 » Нед 07 дек 2014 17:29

Предния прозорец? Е тук вече ме заби, честно...

Потребителски аватар
na4o4o
Автомобил: PASSAT B5 1998
Двигател: AFN

Мнениеот na4o4o » Нед 07 дек 2014 17:32

първия път докато се сета че е от него направо бях полудял,оправи се но сега пак само че отдясно отпред и отзад,мисля пак тази интервенция да напарава

Потребителски аватар
dctr88

Мнениеот dctr88 » Нед 07 дек 2014 17:34

Е добре от къде по дяволите ще мине тя вода за да стигне до отзад?

Друг е въпроса, че при мен само отзад се стича, отпред няма, логика?

Потребителски аватар
na4o4o

Мнениеот na4o4o » Нед 07 дек 2014 17:39

незнам колега няма логика

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Нед 07 дек 2014 17:51

Колега имам предложение за това от къде може да е теча. Аз карах сеат толедо след удар вратата ми се изметна и така си го карах 2 години със мокро на земята (гьолче ставаше след всеки по-обилен дъжд и попивах с гъба). Лятно време се молех да спре по-бързо пороя. :mhihi Иначе и седалката се мокреше при мене. Също така един ден свалих задната облегалка на задната пасажерска седалка. Установих, че бомбето е изгнило и въобще нямаше ламарина под кечето, с което е облечен самия багажник бомбетата и пода. От горе от там от където се закача амортисьора от отстрани точно по дължина надолу до задната седалак от нея страна се виждаше гумата. Имаше и още нещо като си отворих багажника отдолу под мокета на багажника там нали е резервната гума с крик. Е тази гума и крика и въжето всичко беше във вода и ръждясали. Не знам може и месеци да е седяло така :11 Навън слънце печеше, а аз с гъбата и цедя вода попивам и вадя. Тогава имаше една тапа там изкарах я и водата се изтече. Само едно кеченце дето има под мястото дето седи гумата за да не трака явно то се беше напоило и смърдеше на мухал. :scare3

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 07 дек 2014 17:57

Има решение.Сваляте целия салон,сваляте и мокета и един почва да полива колата на всякъде с маркуч.Другия седи вътре и дебне от къде ще дойде водата.За друго не се сещам.

anpa1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anpa1 » Нед 07 дек 2014 18:09

Здравейте колеги с ГОЛФ 4. И аз имам подобен проблем. Само че при мен се пълни издутината където е резервната гума. От време на време качвам колата на подемник да разгледам отдолу и преди месец забелязах , че единия от 3те тампона е скъсан наполовина. Вдигнах долната кора и видях доста вода в дъното на издутината подобна на леген, кората е суха. Нямах на разположение тампон и го запуших с 2 щайби с болт гайка. Реших, че проблема е решен. Вчера реших да погледна и установих , че " легена" е задънен с вода , около 3 литра. И то чиста вода , а не кална от локви, която би трябвало да влезе през тампоните. Проследих пътя на водата , която облива колата при дъжд и установих , че минава между ламарините , може би и зад задните габарити и отива в " легена:. Напълних всички фуги с силикон и дано съм решил проблема. Въпроса ми е : Каква е идеята на тампоните ? Може би да пропускат водата само в една посока ?
Ако е така производителя допуска там да се попадне вода.??? Или греша???? Поздрави на всички с пожелание за сухи коли в тези дъждове.

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Нед 07 дек 2014 20:36

dctr88 написа:... трябва да идва от някъде тази вода, и тя е много, не може да не остави видна следа....

Аз пък казвам че може и днес бях свидетел. На едно венто днес на автомивка му се напълни отзад с вода (зад пасажера). Водата беше влязла през уплътненията на вратата или през прозореца на задната врата.
На самия праг дето е мокета се виждаше как се е стекла капката вода по мокета на прага без да попие в него.

На пипане прага и мокета бяха сухи, както казваш ти но на земята локва. Така че водата си се стича от там без да мокри и колкото и да пипаш винаги ще си е сухо.

П.П: Предлагам един тест (не е пробван и не знам дали ще стане).
Защипваш парче хартия за прага и го оставяш така. Ако хартията се намокри е ясна работата.
Защипи хартията с вратата но гледай да не стърчи извън уплътнението за да не се намокри и да те излъже.
Прихвани хартията към мокета на прага с карфици. Общо взето облепи праговете с хартия но гледай да не опират в земята защото пак ще поемата водата. Остави 2 пръста между тях и пода.
Ако има и мастило от химикалка по хартията то трябва да се размаже дори и да е изсъхнала.

Потребителски аватар
na4o4o

Мнениеот na4o4o » Пон 08 дек 2014 16:05

колега днес установих след обилния дъжд тази нощ, само отзад отляво е мокро отпред няма нищо,в сряда като съм свободен мисля да разглоба задната лява врата и да поливам отвън да вида къде ще прокапе мисля че 100% е от вратата щото само там е мокро

Потребителски аватар
dctr88

Мнениеот dctr88 » Пон 08 дек 2014 18:38

stoyan0304 написа:беше напоило и смърдеше на мухал. :scare3

Колега, от няколко дена носа ми усеща много добре за какво говориш, никакви ароматизатори не помагат... :stumm

Bai Sando написа:Има решение.Сваляте целия салон,сваляте и мокета и един почва да полива колата на всякъде с маркуч.Другия седи вътре и дебне от къде ще дойде водата.За друго не се сещам.

Пробвано, половин час обилно поливане с маркуча, никъде капка...

anpa1 написа:Здравейте колеги с ГОЛФ 4. И аз имам подобен проблем. Само че при мен се пълни издутината където е резервната гума. От време на време качвам колата на подемник да разгледам отдолу и преди месец забелязах , че единия от 3те тампона е скъсан наполовина. Вдигнах долната кора и видях доста вода в дъното на издутината подобна на леген, кората е суха. Нямах на разположение тампон и го запуших с 2 щайби с болт гайка. Реших, че проблема е решен. Вчера реших да погледна и установих , че " легена" е задънен с вода , около 3 литра. И то чиста вода , а не кална от локви, която би трябвало да влезе през тампоните. Проследих пътя на водата , която облива колата при дъжд и установих , че минава между ламарините , може би и зад задните габарити и отива в " легена:. Напълних всички фуги с силикон и дано съм решил проблема. Въпроса ми е : Каква е идеята на тампоните ? Може би да пропускат водата само в една посока ?
Ако е така производителя допуска там да се попадне вода.??? Или греша???? Поздрави на всички с пожелание за сухи коли в тези дъждове.

Колега до колкото разбрах въпроса ти, тези тампони за които говориш са просто за отводняване при някакви екстремни случаи при които колата ти е наводнена. Махат се, изтича водата, купето се измива с чиста вода и се слагат пак, не би трябвало да пропускат в която и да е посока вода(друг е въпроса, че вече са спекли и голяма част от тях са разрушени и вече не са водонепроницаеми). При мен лично покрай тези тампони които визираш има технологична дупка Ф6 примерно от където да се изтича кондензираната вода, от нея дупчица нищо не може да влезе освен ако не пресичаш река.

dontaskdontsay написа:Аз пък казвам че може и днес бях свидетел. На едно венто днес на автомивка му се напълни отзад с вода (зад пасажера). Водата беше влязла през уплътненията на вратата или през прозореца на задната врата.
На самия праг дето е мокета се виждаше как се е стекла капката вода по мокета на прага без да попие в него.

На пипане прага и мокета бяха сухи, както казваш ти но на земята локва. Така че водата си се стича от там без да мокри и колкото и да пипаш винаги ще си е сухо.

Хм, странно, да не попие... благодаря, ценна информация.
dontaskdontsay написа:П.П: Предлагам един тест (не е пробван и не знам дали ще стане).
Защипваш парче хартия за прага и го оставяш така. Ако хартията се намокри е ясна работата.
Защипи хартията с вратата но гледай да не стърчи извън уплътнението за да не се намокри и да те излъже.
Прихвани хартията към мокета на прага с карфици. Общо взето облепи праговете с хартия но гледай да не опират в земята защото пак ще поемата водата. Остави 2 пръста между тях и пода.
Ако има и мастило от химикалка по хартията то трябва да се размаже дори и да е изсъхнала.

Утре на работа и без това ще се чудя какво да правя, защо пък да не го пробвам, :mhihi
na4o4o написа:колега днес установих след обилния дъжд тази нощ, само отзад отляво е мокро отпред няма нищо,в сряда като съм свободен мисля да разглоба задната лява врата и да поливам отвън да вида къде ще прокапе мисля че 100% е от вратата щото само там е мокро

Чакам инфо колега какво си намерил, късмет :th_up

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Пон 08 дек 2014 21:58

Ако и сега не го откриеш то тогава махай мокета и влизай в колата когато завали. Прекарай час два или колкото е нужно за да видиш от къде ще дойде водата. Без мокет няма начин да не го откриеш.
И без това вече си натрупал достатъчно опит в разглобването :mhihi А и като свалиш мокета по лесно ще го изсушиш и ще се отървеш от миризмата на мухал :th_up

Потребителски аватар
dctr88

Мнениеот dctr88 » Вто 09 дек 2014 12:41

Днес си вкарах колата на работа в халито и си взех топ хартия за да пробвам номера на колегата dontaskdontsay, но си викам я да разглобя малко тук там, и от тук там стигнах до багажника и стопа, и там, ИЗНЕНАДААА

Изображение

Изображение

В крайна сметка стигнах до извод, че водата се стича от стопа, пълни това кладенче и като вземе да прелива по направените имам чувство за това канали на багажника се отвеждат под всички кори и мокети точно зад шофьора...

Изображение

Извинявам се, малко не съм докарал фокуса, но може да се добие представа от къде минава водата и отива напред.

Последва сваляне на стопа и там ме чакаше още една изненада, едната от гайките които притискам стопа към купето за да уплатни изобщо я нямаше, развивам останалите две и свалям стопа и какво следва отново? изненадааааа, уплатнението изобщо липсва :mad :mad :mad
Почистване на 2те повърхности и нанасяне отговорно на силикон, поставих стопа, но за сега нищо няма да сглобявам, дават го цяла вечер да вали, да видим утре как ще е.

Но все пак ми остана една въпросителна... има една клапа, всъщност са три обединени клапи, тя се вижда и на горните снимки, но ще сложа още 1-2.

Изображение

Това е самата клапа, добре се вижда по следата върху нея до къде е стигала водата в "кладенчето" :mhihi

Но друго ме притеснява, а то е:

Изображение

Реално от вънка от където и да идва вода, тя не може да влезе вътре през клапата, по принцип... дефакто за какво е тази клапа? къде води? каква и е ролята?

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 09 дек 2014 13:07

Е как каква. Ролята и е аспирация. Нали влизащия въздух в купето от парното трябва да излезе от някъде . Тя така е направена че да отваря при вътрешно налягане в купето и съответно да не пуска обратно. Но с липсващото уплътнение на стопа проблема ти е разкрит.

Последна промяна от achodemo на Вто 09 дек 2014 13:13, променено общо 1 път.

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Вто 09 дек 2014 13:11

:mhihi рибки в колата :mhihi
hooligan_sk написа:Еха, ти можеш да си гледаш рибки в колата бре колега :icon_lol Наистина погледни какво става под пластмасовия праг, толкова вода вероятно си влиза директно от там.

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Вто 09 дек 2014 13:18

achodemo написа:Е как каква. Ролята и е аспирация. Нали влизащия въздух в купето от парното трябва да излезе от някъде . Тя така е направена че да отваря при вътрешно налягане в купето и съответно да не пуска обратно. Но с липсващото уплътнение на стопа проблема ти е разкрит.

хрилете на колата им викат,вентилационни отвори са колега! :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”