Има ли разлика между корите под двигателя на Г2 и Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 21 авг 2007 18:20

Аз имам па не съм дизел.

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Вто 21 авг 2007 19:27

:applause: Друго не успя ли да измислиш mhihi mhihi Да ти кажа ли защо няма и защо няма да ти пречи ако си сложиш на бензинката или да те оставя да измислиш още по оригинален отговор а :?: mhihiИ яяяяяяяя под 1.8Т има кора и яяяя ма тя е бензинка ми сега май замирисаааа mhihi[/quote]

добре де пич,защо няма кори на бензинките.....не виждам причина?????

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Вто 21 авг 2007 19:39

dxd написа: ........яяяяяяяя под 1.8Т има кора и яяяя ма тя е бензинка ми сега май замирисаааа

яяяяяяяяяяяяя имало Голф 2 и Голф 3 1.8Т ... упс ... май няма ... а ние май обсъждаме кори на Голф 2 и 3 .... но да оставим това ... яяяяяя Голф 4 бил само 1.8Т .... упс ... май не е ... но на другите бензинки няма кора отдолу ......
......... с други думи ... преди да се заяждаш се огледай и се замисли малко ... щом няма кора значи не е нужна кора .... и тук идва въпроса дали не е нужна защото пречи или просто е нещо което не са се сетили да сложат .... ами както и да го въртя не се сещам как може да са се сетили за дизел а не за бензин ... още повече кората им струва на тях жълти стотинки .... ай сиктир

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Вто 21 авг 2007 20:35

е никой не дава мнение, защо под бензиновите двигатели обикновено няма кора???

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Вто 21 авг 2007 21:12

tankishev написа:
dxd написа: ........яяяяяяяя под 1.8Т има кора и яяяя ма тя е бензинка ми сега май замирисаааа

яяяяяяяяяяяяя имало Голф 2 и Голф 3 1.8Т ... упс ... май няма ... а ние май обсъждаме кори на Голф 2 и 3 .... но да оставим това ... яяяяяя Голф 4 бил само 1.8Т .... упс ... май не е ... но на другите бензинки няма кора отдолу ......
......... с други думи ... преди да се заяждаш се огледай и се замисли малко ... щом няма кора значи не е нужна кора .... и тук идва въпроса дали не е нужна защото пречи или просто е нещо което не са се сетили да сложат .... ами както и да го въртя не се сещам как може да са се сетили за дизел а не за бензин ... още повече кората им струва на тях жълти стотинки .... ай сиктир

tankishev написа:
joker написа: я да погледна под всички бензинови коли .....яяяяяяяяяя няма заводски кори!

Леко си противоречиш,но както и да е вече си се изпуснал :wink: Не слагат на другите не,защото е не практично,а защото при фабрично вграждане си е цифра тази кора/определено не е жълти стотинки вервай ми/,а те гледат макс.надолу да е цената на колата като излиза от завода-всички с Турбо имат зарази турбото искат не искат :lol: Най-малкото тази кора ти пази двигателния отсек чист и сух,което не е никак малко :wink:
Така ,че Ай сектир на теб като не си в час много много :lol:

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Вто 21 авг 2007 22:04

dxd написа:
tankishev написа:

tankishev написа:
joker написа: я да погледна под всички бензинови коли .....яяяяяяяяяя няма заводски кори!

Леко си противоречиш,но както и да е вече си се изпуснал :wink: Не слагат на другите не,защото е не практично,а защото при фабрично вграждане си е цифра тази кора/определено не е жълти стотинки вервай ми/,а те гледат макс.надолу да е цената на колата като излиза от завода-всички с Турбо имат зарази турбото искат не искат :lol: Най-малкото тази кора ти пази двигателния отсек чист и сух,което не е никак малко :wink:

на бензинките гледат да им е по евтино,а на дизелите да им е по скъпо та слагат кора"щото е много скъпа".....жестока логика.....ми то тогава на бензинките да вземат и предния капак да го махнат.....кво кат е открит двигателя - нали ще е по евтино........и без прагове могат да ги оставят - още по евтино ще им излиза.....

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Сря 22 авг 2007 1:05

Поразпитах по магазините днеска та Golf 2 няма защитна кора заводско. :(

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 22 авг 2007 7:45

mafiacartel написа:Поразпитах по магазините днеска та Golf 2 няма защитна кора заводско. :(

Айде бе, а това какво е:

Изображение

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Сря 22 авг 2007 7:48

vasstop написа:Айде бе, а това какво е:

На мен ли ми се струва така или на тази кора пише "шумоизолатор" .... нищо чудно да ги слагат само на дизела и турбо-то ... май загадката почва да се разплита ...

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Сря 22 авг 2007 8:00

[/quote]

на бензинките гледат да им е по евтино,а на дизелите да им е по скъпо та слагат кора"щото е много скъпа".....жестока логика.....ми то тогава на бензинките да вземат и предния капак да го махнат.....кво кат е открит двигателя - нали ще е по евтино........и без прагове могат да ги оставят - още по евтино ще им излиза.....[/quote]

:applause: Ми напиши им писмо с идеята,която те е осенила пък може и некое юро да ти дадат за гениалното решение :lol: :lol:

П.п една от разликите м/у дизела и бенз.,е че на единия му пречи водата, а на другия не му пречи чак толкова много :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 22 авг 2007 10:23

tankishev написа:

имам питания....(извинявам се за спама)..

1.Можеш да ме псуваш поне на български?
2.Защо слагаш като мой цитат нещо ,което не съм писал?
по тази тема отдавна съм си завършил мнението........

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Сря 22 авг 2007 12:20

tankishev написа:
vasstop написа:Айде бе, а това какво е:

На мен ли ми се струва така или на тази кора пише "шумоизолатор" .... нищо чудно да ги слагат само на дизела и турбо-то ... май загадката почва да се разплита ...

Заводско кори под двигателя и кечета под предния капак се слагат на дизели и ВР6. Една от причините да се слагат сигурно е по-високия шум който се отдава от автомобилите. За това и корите под двигателя също има шумоизолационно покрите.
Изображение

Между другото смятам, че тези кори ще са доста полезни в големите горещини, защото те ще изолират не само шума, но и отдаваната температура от нагорещения асфалт. А пък отворите които са на бронята смятам, че ще пропускат достатъчно въздух който ще охлажда двигателя. Още повече, че кората ще пречи на въздуха да излиза отдолу и така ще може да обдухва целия двигател.

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Сря 22 авг 2007 14:19

joker написа:....

Жокер ... прочети хубаво какво е написано и после ми се извини ...

1) не съм писал ай сиктир на теб а на друг колега
2) цитата не е твой ... теб съм те цитирал само в изречението "предавам се" зада не се предаваш тъй като и аз съм на твоето мнение .... а по горе ако се загледаш ще видиш че е грешка на колегата а не моя ... прочети МОЙТЕ мнения а не тези на колегите

чакам бира :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 22 авг 2007 14:37

ИЗВИНЕНИЯ ЗА TANKISHEV!!!!!!
Към колегата дето ми е сложил фалшив цитат:Много моля.....като пускате цитати и ги орязвате и редактирате....просто прочитайте каква се получава..иначе става ненужно напрежение....
Танкишев!!!!!Две бири от мене като извинения....ще ги изпием на плажа на залез слънце.....и няма да се плашиш от кучето!!!!!

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Сря 22 авг 2007 15:49

DAXC написа:......
Между другото смятам, че тези кори ще са доста полезни в големите горещини, защото те ще изолират не само шума, но и отдаваната температура от нагорещения асфалт. А пък отворите които са на бронята смятам, че ще пропускат достатъчно въздух който ще охлажда двигателя. Още повече, че кората ще пречи на въздуха да излиза отдолу и така ще може да обдухва целия двигател.

Моето скромно мнение по въпроса е точно обратното - според мен подобна кора само ще "затапи" отдолу двигателя и ще пречи за по-доброто му охлаждане/обдухване....или с други думи ще задържа повече топлина в двигателния отсек поради нарушена вентилация на предния кош и свободното преминаване на въздуха...
Дори и да имам такава кора не бих си я монтирал на колата в никакъв случай ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”