Golf MK4 При спиране притриса

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: golf 4 при спиране притриса

Мнениеот niks76 » Пон 23 мар 2009 23:08

"
Ами при мен само на място притриса след палене за около 5-7сек, то е по-скоро поклащане вътре в колата, ако е топла го няма тва, Вальо ми показа че маховика е наяден и идвало от там(беше отворен мотора)? Освен тва при обиране на луфта на самия педал на съединителя се усеща биене, съединителя отделя точно по средата и без забележки, това биене вече не е ли от маховика?

А по какво съдиш че вентоман не е навътре с помпите, аз прегледах отзивите тук че са добри и затова се свързах с него? :|"
сори ама в конкретната тема проблема не е в маховика ,а в ПОМПАТА
относно Вентоман -това не е 1Z,още не е нау4ил спецификациите на по новите модели(няма ве4е кои да казва къде и какво да се променя.....) 8)
мисля 4е колегата Ифидик е наи в 4ас с проблема ти,ама с писане не става

Потребителски аватар
jery12
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jery12 » Сря 13 май 2009 22:17

При мен също го има този проблем,а един майстор ми каза,че можело да се получи и от аксиален луфт на коляновия вал...При мен когато започне да притриса,като натисна съединителя,спира...

Потребителски аватар
niktt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niktt » Съб 13 юни 2009 11:08

Колеги и аз имам същия проблем. При мен притриса само като спирам от малка скорост 20-25км. След като спра на място притриса о6те няколко секунди испира. Съединителя ми е добре отделя ниско. Казаха ми че е от махожика тожа притрисане. Сменил съм всички дискове и накладки така че не е от тях и аз очаквах да се отправи като сменя дисковете защото бяха доста износени, но не се промени нищо

Потребителски аватар
pesholsd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesholsd » Съб 13 юни 2009 12:31

лоша работа ако е маховика 900лв... попринцип на мен ми тресе ама е от дисковете ... тресе ми с голяма скотост а при малка по4ти не се усе6та .. при теб може да е маховик .. ти сменял ли си го съединителя

malina_66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malina_66 » Съб 13 юни 2009 14:09

А на мен защо при потегляне понякога притриса?

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Съб 13 юни 2009 21:52

malina_66 написа:А на мен защо при потегляне понякога притриса?

Притискателен диск :idea:

Потребителски аватар
joro09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro09 » Нед 14 юни 2009 19:55

И аз имам проблем с биенето на волана при спиране с всока скорост,а при малка се усеща как спира неравномерно на тласъци.. Предните накладки и дискове(Цимерман) са нови,на 2000км.Бяха сменени по същата причина-старите се изкривиха, бяха изправяни с престъргване,и пак се огънаха.Другото което ми казаха е че може да има крива главина...а сваля ли главината лагера не излизал здрав.По ходовата част всичко е перфектно,оня ден бях в сервиз.Интересно е че като взех колата нямаше тези проблеми.Не съм ги нягрявал и спирал в локви чак толкова,на мивка също отбягвам да ходя с прекалено нагрети дискове...

Потребителски аватар
pesholsd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pesholsd » Нед 14 юни 2009 23:59

какво е качеството на сега6ните ти дискове ...аз мисля да пробвам с брембо да видя колко 6те издуржат

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 15 юни 2009 0:12

и на мен ми притриса така по инерция към някой червен светофар но по кварталите няма проблем.мисля си че в голяма степен се дължи на вълнообразния и деформиран асфалт на кръстовищата /от тежките камиони и високата температура/ .....поне при мен е от това

Потребителски аватар
khbhy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот khbhy » Сря 17 мар 2010 11:29

В крайна сметка някой установи ли от какво е тоя проблем? Защото на мене ми се появи същия :( Дисновете и накладките на 4-те колела са ми сменени (Голф 4) . Усешането не е "притрисане" а по скоро спиране на пулсации при скорост под 30-40 км/ч. Много хора писаха че е демферния маховик ,но на мен ми звучи малко нелогично.

Потребителски аватар
ingenera7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ingenera7 » Сря 17 мар 2010 14:53

Здравейте колеги,темата е доста интересна и в същото време много болезнена за мен.При мен проблема идва при намаляване на сроростта от над 130-130 км/ч.Купих чисто нови дискове"Феродо"и накладки"Паджид" и проблема си остава,смених си дисковете със старите и отидох на майстор който всеки от града се кълне в него и той ми каза,че колата си е здрава.Въпреки всичко съм склонен да приема твърдението на колегите за спирачната помпа,защото моята кутия е автоматична.
Ще съм благодарен на всеки който изрази мнение по проблема!!!

Потребителски аватар
vas_gt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas_gt » Сря 17 мар 2010 22:00

Колеги притрисането на дизелите ни е разбит демферен маховик. Това е моето мнение. Успех.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Сря 17 мар 2010 22:51

май не е установено още но не ми изглежда на кой знае какъв проблем,аз от 2 години я карам моята ,минал съм над 80к км и си е все така ,ни по добре ни по зле,дори понякога не го усешам тва притрисване,карайте смело пък ако е наистина маховик.... :banghead:

Потребителски аватар
khbhy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот khbhy » Чет 18 мар 2010 12:18

vas_gt написа:Колеги притрисането на дизелите ни е разбит демферен маховик. Това е моето мнение. Успех.

Няма логика.По скоро ми звучи да е нещо по спирачната помпа :roll:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 05 апр 2010 19:26

Ами колеги,и на мен миналата година така ми претрисаше... от 60км/ч до 0км/ч
притрисането е точно в последните 5км/чдо 0,някой път и 2-3 сек. след като спра!
Имах съмнения за дискове и накладки,после за тампон на ск. кутия.
Дойде пролетта,смених си пак с летните гуми и не притриса вече.Незнам защо,но тази година не се е появявало!
С едни джанти карам зиме и лете,отзад видях че тампоните са ми спукани понеже гумаджията каза че колата малко яде гуми,(по скоро едната) и накладки имам за смяна отзад!Ама незнам защо изчезна това притрисане и аз немога да си го обясня.иначе е много досадно,чува се едно тъкъ-тъкт-тъкъ....или по скоро чъкъ-чъкъ-чъка..... е такова някакво!
:roll: незнам какво да посъветвам,ама при мен тази година го няма това....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”