Golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Съб 26 яну 2008 22:32

пратих ти на лична...

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 27 яну 2008 14:36

so.sec написа:И само още едно уточнение - с 2л на сто разлика в консумацията ти за едно ходене до морето от софия плащаш около 45лв повече.... Мога ли да питам за сметка на какво? по бързо ли стигаш и с колко минути и за какво са ти тия минути?

Ами да те просветля ако не знаеш. На малолитражките завода производител е наблегнал на по-ниска цена и евентуално осакатен откъм екстри. Колкото по-мощна е колата толкова повече опции за комфорт се предлагат. :wink:

А и още едно уточнение. Ако предишния ми 1,4 16V му имаше нещо и не е бил наред, мислиш ли че щяха да ми дадът 10 000лв. за него :?: Единственото за което съжелявам че го продадох е че беше почти нов, така че колегата да гледа колата да е запазена и да има някоя екстричка, след това иде реч мотора и откъм икономичност и вървеж бих го посъветвал да вземе 1,9TDI

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Нед 27 яну 2008 16:53

leonardo_vd написа:
so.sec написа:И само още едно уточнение - с 2л на сто разлика в консумацията ти за едно ходене до морето от софия плащаш около 45лв повече.... Мога ли да питам за сметка на какво? по бързо ли стигаш и с колко минути и за какво са ти тия минути?

Ами да те просветля ако не знаеш. На малолитражките завода производител е наблегнал на по-ниска цена и евентуално осакатен откъм екстри. Колкото по-мощна е колата толкова повече опции за комфорт се предлагат. :wink:

А и още едно уточнение. Ако предишния ми 1,4 16V му имаше нещо и не е бил наред, мислиш ли че щяха да ми дадът 10 000лв. за него :?: Единственото за което съжелявам че го продадох е че беше почти нов, така че колегата да гледа колата да е запазена и да има някоя екстричка, след това иде реч мотора и откъм икономичност и вървеж бих го посъветвал да вземе 1,9TDI

Ок... спирам да споря. Явно въобще не си наясно. Пакета екстри няма нищо общо с двигателя! Единствено с годината на производство. На бас че имам повече екстри от теб, нищо че съм с 1,6 :lol: Давам ти пример: 1,4 16в от Комфортлайн има абсолютно същия набор екстри като 2,0 Комфортлайн от същата година. МОЛЯ ТЕ КОЛЕГА, СПРИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ.

Аз спирам този спор, оставам теб и вълшебните феи да мислят алтернативно гориво, виждам че не си далеч от откритието му. Не си наясно с нищо... важното е да бръщолевиш и да защитаваш някаква неподплатена теза, която си си решил че е така и край. ами успех. глупави спорове не ми се водят. всеки има глава на раменете си.

Потребителски аватар
Djani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djani » Сря 30 яну 2008 20:03

Колеги тук сме за да се подкрепяме, а не да се заяждаме :P :P

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Чет 31 яну 2008 0:09

Djani написа:Колеги тук сме за да се подкрепяме, а не да се заяждаме :P :P

да де, ама когато подкрепата с факти и знания не помага, само в лекарска подкрепа остава надеждата...... има хора, които едно си знаят... едно си пеят :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 31 яну 2008 10:56

so.sec написа:
Djani написа:Колеги тук сме за да се подкрепяме, а не да се заяждаме :P :P

да де, ама когато подкрепата с факти и знания не помага, само в лекарска подкрепа остава надеждата...... има хора, които едно си знаят... едно си пеят :)

Надявай се како Маро ,бачо ти Петър да дойде :wink:
Не слагай лекарите там където не трябва! :lol:
Извиненя за спама!

VW-Golf4-Varna
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-Golf4-Varna » Пон 04 фев 2008 15:33

Здравей,
аз имам Голф 4, 1.4 - градско ми дава около 8.2-8.5, а извънградско ми е падал до 7. Живея във Варна и ако нямаме задръствания като в Сф, то трафика си е пак натоварен.
Аз моя го имам от около 8 месеца, доволен съм и не бих си купил 1.8 примерно - мой приятел има и в Сф. му дава 15,5/100, което според мен си е голям месечен разход за бензин.
Колата ми си върви съвсем прилично, не съм състезател, не гледам ускорение или максимална скорост, а нормално каране.
Успех в избора !

marv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marv » Вто 05 фев 2008 20:13

Взех го момчета!!!
Червена двувратка 1.4 16V. Странното е, че по документи се води 74kW. И наистина върви много повече от тези /75 к.с./, които съм карал досега. Докараха ми го от Австрия тази вечер. Колата просто е в уникално състояние. Лошото е, че приятелката се нацупи, искала си 206-ца. Ходи и разправяй, че няма място за сравнение м/у Пежо и VW, ама женска и работа. Ти и правиш подаръци, а тя се прави на интересна...
Както и да е, благодаря за съветите които ми дадохте. Аз ще намеря начин да се оправя с жената :) Ако пък не...ще го продам, а тя да си ходи пеша...

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Вто 05 фев 2008 20:35

marv написа:Взех го момчета!!!
Червена двувратка 1.4 16V. Странното е, че по документи се води 74kW. И наистина върви много повече от тези /75 к.с./, които съм карал досега. Докараха ми го от Австрия тази вечер. Колата просто е в уникално състояние. Лошото е, че приятелката се нацупи, искала си 206-ца. Ходи и разправяй, че няма място за сравнение м/у Пежо и VW, ама женска и работа. Ти и правиш подаръци, а тя се прави на интересна...
Както и да е, благодаря за съветите които ми дадохте. Аз ще намеря начин да се оправя с жената :) Ако пък не...ще го продам, а тя да си ходи пеша...

Колега, единствения двигател на Голф 4, който е точно тази мощност е 1,6 8V!! Няма 1,4 16V с такава мощност на бял свят. Не е произвеждан и не съществува за Голф 4! Или грешиш в типа двигател или в мощността!

Потребителски аватар
sali-juventus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sali-juventus » Вто 05 фев 2008 20:46

Interesno, Golf IV 1.4 16V??? :shock :shock
Malko ne mi se vqrva na tazi prikazka za motora.

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Вто 05 фев 2008 21:21

sali-juventus написа:

Interesno, Golf IV 1.4 16V??? :shock :shock
Malko ne mi se vqrva na tazi prikazka za motora.

То няма какво да се вярва. фактите са факти. както казах - единствения мотор за голф 4 с точно такава мощност е 1,6 8V ръчна скоростна кутия. 1,4 16V e 75PS и нито магаре повече или по-малко.

marv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marv » Вто 05 фев 2008 21:56

Sorry момчета! Сега разгледах по-внимателно документите. Мотора е AHW, 55kW. Моя грешка!

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Вто 05 фев 2008 22:03

marv написа:Sorry момчета! Сега разгледах по-внимателно документите. Мотора е AHW, 55kW. Моя грешка!

:) или щеше да е това или 1,6 :) няма междинен вариант :)

mufin
Автомобил:
Двигател:

Ок

Мнениеот mufin » Вто 05 фев 2008 22:44

marv написа:Sorry момчета! Сега разгледах по-внимателно документите. Мотора е AHW, 55kW. Моя грешка!

Честито !!!
Те жените имат право на претенции към цвета, другото не ги интересува!
Дай някоя снимка да го видим

marv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marv » Сря 06 фев 2008 12:59

Не знам вашите жени какжо ги интересува, ама моето цяла нощ ми е ревало, че на тази кола нямала да се качи, защото нямала климатик. Аз и обяснявам, че колата е много запазена, технически изправна и най-вече - че е червена :) , то обаче ми тропа с крак и ми прави стойки. И на мен като ми кипна и преди малко я изтрясках в mobile.bg
Може и малко на загуба да я продам, ама ще и кажа аз на нея на ква ми се прави...
Много се отклоних, така че спирам да пиша по темата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”