Проблем с първа и задна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 06 мар 2008 8:21

joro09 написа:Днес сутринта имах час за ремонт на ходовата част,занимават се и със съединители там,направо викнах баш майстора(собственика),обяснявах му симптомите,вика съединителя може би е заминал.Направи той един тигел,каза че съединителя е ОК.А това претрисане е защото съединителя нямал синхронизатори на първа и задна,каза че ако го сменя с нов ще се оправи,но ми гарантира че това неможе да доведе до никакви проблеми!Вариантра бил преди задна да включа втора,или да натисна съединителя,да изчакам 3-4 сек,и тогава да включа задна.Все пак смених маслото защото не го бях сменял,и има разлика,скоростите влизат по-меко!

освен маслото смени майстора,че този има фразеологията на камикадзе преди бойна задача!

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Чет 06 мар 2008 8:29

здравейтекато чета темата все едно за мойта кола се говори.значи същия хубосник съм.от преди около година като я купих задна хъреше казваха не си свикнал със скоростите сега преди задна минавам през първа.поне така не стърже много.свиквам.масло сменях два пъти а задна си е същата в момента останалите скорости с новото масло се сменят много по добре.но,без първа...(или можеби на моменти)първа или влиза що годе лесно или изчезва напълно все едно някой ти държи лоста отдолу както беше казал един колега.по кръстовищата се търсим с нея.за Проблем скорости в търсачката темите ги знам наизуст.всичко е сменяно без скор.кутия.като цяло съм забелязал че като я ръчкам повече проблема е по малък.накрая ще има май и кутията долу па каквото сабя покаже...свиквам. :wink:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 06 мар 2008 8:31

не казвайте само МАСЛО....кажете какво е маслото...и зехтина е мазнина ама за скорости не става....

Потребителски аватар
mariovasi

Мнениеот mariovasi » Чет 06 мар 2008 8:43

на първата смяна Кастрол 75W90,за около 500км. и сега е Тотал пълна синтетика 75W90.общо взето за каквото прочета във форума по въпроса правя го.аз така и форума намерих.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 06 мар 2008 8:51

Хубави масла... :!: Опитай да смажеш добре лостовата система(откопчай и силиконовите шарнирчета и сложи графитна смазка под тях) и пак пробвай....понякога тя е причина за трудно включване....а за да си сигурен напълно,откачи лостовата система от скоростната кутия(последното лостче) и мърдай на ръка директния лост от скоростната....ако включва лесно...печелиш..нищо няма на кутията....обръщаш внимание на лостовата система...

Потребителски аватар
mariovasi

Мнениеот mariovasi » Чет 06 мар 2008 8:53

да това не сам пробвал.благодаря. :wink:

Потребителски аватар
ripai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ripai » Чет 06 мар 2008 11:19

Добре де не си ли ходил на сервиз да ги оправат тия тъпи пружинки или там квото е ,защото и мен ме нерви много и смятам да хода ама незнам къде защото ме е страх да не са некви некъдърници и да го осерат още повече

Потребителски аватар
mariovasi

Мнениеот mariovasi » Чет 06 мар 2008 12:02

като ида на сервиз шефа вика-"ей качи се в мойта и виж същата работа е ти какво искаш стара кола е".пък и по нашия край човек да се чуди при кой да ходи.че да не стане по зле.ще пробвам идеята на joker,пък ще видим.а един майстор даже ми каза че няпало смисъл да човъркаме че синхронизатори били.други казват че от заминаващ си съединител,и по точно притискател симптомите са същите (и търсачката го казва)задна и първа.склонен съм да вярвам на това.ама като не дава признаци пустия...не буксува добре се държи всичко нормално.както при колегите по горе.от сервиза я карат и-" ама тя пушка бре"..." те не били от кашкавал тия скорости по мъшката ги вкарвай"... :(

Потребителски аватар
ripai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ripai » Чет 06 мар 2008 12:52

Мхм дати кажа като се замисля мисля че има право да е от съединителя защото аз забелязах че като го натискам със сила ама яко надолу не прави този проблем и мазно влизат иначе и на мен ми казаха че има живот в съед. ама моя доста нагоре отдяля .

Ама па на мен и скоростния лост ми се движи трудно като е изключена от скорост примерно като тръгвам да бутам на 5 и ако не я бутна ,а го остава там, той няма да се върне посредата и това много ме нерви мене,а и мисля че не е нормално

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 06 мар 2008 13:27

ripai написа:Мхм дати кажа като се замисля мисля че има право да е от съединителя защото аз забелязах че като го натискам със сила ама яко надолу не прави този проблем и мазно влизат иначе и на мен ми казаха че има живот в съед. ама моя доста нагоре отдяля .

Ама па на мен и скоростния лост ми се движи трудно като е изключена от скорост примерно като тръгвам да бутам на 5 и ако не я бутна ,а го остава там, той няма да се върне посредата и това много ме нерви мене,а и мисля че не е нормално

Спри на лек баир по надолнище....включи на задна и, ако забуксува съединителят ти е за смяна...натоварването на съединителя на задна е характерен специфичен тест за колите с предно предаване и винаги е много показателен...тогава се проявяват всичките му кусури..

Потребителски аватар
ripai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ripai » Чет 06 мар 2008 15:37

joker ще го пробвам .Ама сега карах и вече продобих навика да натискам силно съединителя и по го няма проблема абе пак го има малко на 1 като вкарвам иначе като излизам от задна нещо се мъчи, ама аз при мен специално си мисля ,че е от съед.. Щот е накрая и нещо за тва мъчно влизат .

Ама много ме дразни тоя шит защото самия лост не се движи както трябва като е изключен от скорост и самия лост се движи трудно и застава кадето го оставиш.

Тва дали може да е че тия тапаци от сервиза дето ми смениха маслото на скоростната са сложили некво гасно масло защото като си дойдох от германия си беще чук сичко

Потребителски аватар
joro09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro09 » Чет 06 мар 2008 21:53

Мисля че след смяната на маслото се оправи!

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Пет 07 мар 2008 8:50

radotom написа:
ripai написа:А при мен освен че ...

По въпрос, зададен от колегата ripai
Ето какво ми излезе от ЕТОС за Г3-1.4;1.6 като лост за скоростите:

Изображение

Заставането на лоста където си иска и трудното превключване може да се дължи на механизма отбелязан с 16 на схемата. Всичките му части се продават заедно за смяна, сетете се защо. Понеже е основно пластмаса се изяжда оребрената топка и започва цирк със скоростите. Предлагам ви да проверите първо това,не е особено сложно и кита не е скъп, после вече може да минете на съединители и скоростни кутии.

Потребителски аватар
ripai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ripai » Пет 07 мар 2008 12:17

Напълно съм съгласен с теб самоче нещо нито знам как да стигна до там нито искам просто не разбирам и ме е страх да не преба нещо там вътре.
Как се разглобява

Потребителски аватар
luky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luky » Пет 07 мар 2008 23:07

i pri mene e taka iznosvat se edni los4eta otdolo na sk lost i na po starite golfove niama sinxroni

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”