Кой е най-добрия бензинов мотор за Голф 4 ?
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Re: Кой е най-добрия бензинов мотор за Голф 4 ?
за 1.8т авд мога да кажа че не е зле откъм разход и вървеж,имам го от една година и съм доволен от избора си.разход на гориво при що годе нормално каране-7.5/10.5
Гласувам за 1.8т AGU, защото съм много много доволен от мотора...
Въпреки това много хора дават много високо мнение( абстрахирам се от колегите във форума) за 1.6 AKL като за най-добър мотор, в отношение, поддръжка, надеждност, разход, мощност...според мен ако търсите нормалната ежедневка , работа-вкъщи-работа-разходка до еди къде си, това е мотора за вас...
Разхода на един автомобил зависи в голяма степен от шофьора...(примерно 50%)
Въпреки това много хора дават много високо мнение( абстрахирам се от колегите във форума) за 1.6 AKL като за най-добър мотор, в отношение, поддръжка, надеждност, разход, мощност...според мен ако търсите нормалната ежедневка , работа-вкъщи-работа-разходка до еди къде си, това е мотора за вас...
Разхода на един автомобил зависи в голяма степен от шофьора...(примерно 50%)

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
1.8Т и то особенно след 2001 когато са с Motronic 7.5 (познава се по дросела без жило).
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Анкетата по рождение е "фалшива". Вски гласува за собствения си двигател
Трябва да се прекръсти на "Кой е най-карания бензинов мотор за Г4" 
А и откъде ли пък някой може да гласува за "кой е най-добрия"? Да не би да имам колекция от всичките в гаража, че да сравнявам всеки ден

А и откъде ли пък някой може да гласува за "кой е най-добрия"? Да не би да имам колекция от всичките в гаража, че да сравнявам всеки ден

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата пуснал темата е поставил някои изисквания към двигателите, за които да се гласува:
Всеки обаче гласува и си хвали неговото. Аз например не виждам как 1.8 Т ще отговори на половината от условията. Нека тези колеги да се аргументират.
Аз гласувах за друг мотор, не като моя.
StS написа:1. Най-лесен за поддръжка
2. Най-евтин за поддръжка
3. Най-икономичен за извънградско
4. Подходящ за газифициране
Всеки обаче гласува и си хвали неговото. Аз например не виждам как 1.8 Т ще отговори на половината от условията. Нека тези колеги да се аргументират.
- grozmaistor
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.6SR AKL
Аз съм с АКЛ 1.6 8v до тук след 3 години шофиране на колата не съм имал никакви проблеми по двигател или ходова част, като изключим факта че е мн ниска. Имам забележими но не мн сериозни проблеми с включване на първа скорост. Карам я на газ от малко повече от година. Вдигал съм 195-196км/ч с бензин 95 и празен автомобил. Разходът ми е малко висок. Евтина поддръжка.
Като цяло и аз смятам, че всеки ще пише какво кара а не какво е най-добро.
Като цяло и аз смятам, че всеки ще пише какво кара а не какво е най-добро.
- Haralampi
grozmaistor написа:Като цяло и аз смятам, че всеки ще пише какво кара а не какво е най-добро.
Интересно кой би могъл да направи сравнение между всички? В най-добрия случай човек може да има наблюдение върху 2 или макс 3 от двигателите...
Аз да не колекционирам Голфове

Най-добрият бензинов двигател е този на най-малко (реални) километри. Само това мога да кажа.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
pedalchobaba написа:Колегата пуснал темата е поставил някои изисквания към двигателите, за които да се гласува:StS написа:1. Най-лесен за поддръжка
2. Най-евтин за поддръжка
3. Най-икономичен за извънградско
4. Подходящ за газифициране
Ако се хванеш за представката "най" то тогава ще има само един мотор(който и да е той) на всеки отделен въпрос(в случея 1.8Т с дългите скорости,принудително пълнене и много клапани ще е победител в точка 3) и анкетата няма смисъл тогава.Иначе по-въпросните точки отговарям защо 1.8Т:
(1) Поддръжката му е като на останалите мотори 4 цилиндрови мотори - масла,маслен филтър и ремък са си на все същите места и изискват все същите пари и време за труд.
(2) Малко по-скъп е заради това че предполага по-хубаво масло,но реално погледнато и другите мотори искат VW 502 00 ,а има хора които на всякакъв мотор слагат скъпо масло и такива които на сякъв мотор сипват евтино

(3)Турбо пълнене и много клапани = високо К.П.Д.,висок въртящ момент (и съответно мощност) при ниски обороти + дълги предавки заради тях.От тук технически погледнато 1.8Т е най-икономичния за извънградско при всякакви условия .Друга бира е кои как кара,кога кара,къде кара,разлики в надморска височина,с какъв бензин кара и колко изпреварва и ползва спирачките.
(4)Подходящ за газифициране - подходящ.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Haralampi написа:grozmaistor написа:Като цяло и аз смятам, че всеки ще пише какво кара а не какво е най-добро.
Интересно кой би могъл да направи сравнение между всички? В най-добрия случай човек може да има наблюдение върху 2 или макс 3 от двигателите...
Аз да не колекционирам Голфове![]()
Най-добрият бензинов двигател е този на най-малко (реални) километри. Само това мога да кажа.
Според нуждите на човека се определя двигателя!Не всеки иска да кара 150кс!Има хора на които 75кс са им предостатъчно!
Иначе 1.6 101кс и 1.8 125кс ми се виждат най-добри в случая!
- Haralampi
k_garchev написа:Иначе 1.6 101кс и 1.8 125кс ми се виждат най-добри в случая!
Тогава веднага бих попитал с какво 1.6 101кс. е по-добър или по-практичен от 1.6 16V.?
За мен 1.6 16V има само предимства пред 1.6 8V, като изключим факта, че попада в следващата категория за данъчно облагане.
И така можем да сравняваме 1 по 1 и пак никой на тоя свят не може да каже кой е най-добрия, защото параметрите са много, а в крайна сметка всеки има различни приоритети. Едни искат евтина поддръжка, други мощност, трети нисък разход, четвърти да газифицират....
Последна промяна от Haralampi на Вто 14 юни 2011 13:36, променено общо 1 път.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:
Тогава веднага бих попитъл с какво 1.6 101кс. е по-добър или по-практичен от 1.6 16V.?
С това, че има само два клапана в главата и не я цепи между тях при най-малкото прегряване, с това че има само една бобина, а не четири, дето струват майка си и баща си, с това че няма ЕГР и с едната си сонда. Иначе е също като другия.
- Haralampi
pedalchobaba написа:Haralampi написа:
Тогава веднага бих попитъл с какво 1.6 101кс. е по-добър или по-практичен от 1.6 16V.?
С това, че има само два клапана в главата и не я цепи между тях при най-малкото прегряване, с това че има само една бобина, а не четири, дето струват майка си и баща си, с това че няма ЕГР и с едната си сонда. Иначе е също като другия.
Това как го измисли сега с цепенето не знам

Знам, че с теб неможе да се спори, защото и екстрите са дефекти, когато на теб не ти допадат, но:
Я провери колко струва едната бобина за АКЛ плюс кабели (щото 1.6 16В няма кабели!) и колко струва една бобина за 1.6 16В, Когато ти изгори - сменяш само една - няма кабели, няма глупости!
Трансофрматора за АКЛ струва около 350лв... една бобина за 1.6 16В струва няма и 100 лв. Айде пак си помисли кое е по-изгодно като добавиш и кабелите

А това, че разхода на гориво е по-нисък, мощността малко по-висока, изчистен от типичните проблеми на АКЛ с обороти и т.н. и т.н. - няма значение нали

Последна промяна от Haralampi на Вто 14 юни 2011 13:48, променено общо 1 път.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Ти за "екстрата" с огледалата ли си се захванал?
Ами питай хората, които ги поназнайват тези работи щом на мен не ми вярваш. Те ще те светнат.
А иначе трудно ще ме убедиш с тези аргументи, които представяш за предимствата на 16V. То си има една теория за оценка на риска.
Ами питай хората, които ги поназнайват тези работи щом на мен не ми вярваш. Те ще те светнат.
А иначе трудно ще ме убедиш с тези аргументи, които представяш за предимствата на 16V. То си има една теория за оценка на риска.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
бобина за АКЛ 200 лева + кабели.=260 до 300лева, като ако стане нещо с кабел, може да ползваш резервен стар.
Бобина за АЗД/БЦБ 80лева/бр
По-скоро ме притеснява електронната газ, че ако търсиш в морга трудно се намира, за разлика от дросела с жилото.
П.П.:не взимам позиция, подкрепям единствено "Двигателят на по-малко километри е по-добър", от там идва и по-малко проблеми с всякакви датчици, кабели и др.
Бобина за АЗД/БЦБ 80лева/бр
По-скоро ме притеснява електронната газ, че ако търсиш в морга трудно се намира, за разлика от дросела с жилото.
П.П.:не взимам позиция, подкрепям единствено "Двигателят на по-малко километри е по-добър", от там идва и по-малко проблеми с всякакви датчици, кабели и др.
Последна промяна от hitman0013 на Вто 14 юни 2011 13:57, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”