голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Re: голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?
Аз ще защитя лагера на по-големите мотори с една хипотетична ситуация: караш си на извънградски двупосочен път и застигаш тир или автобус при което с 1.4 почваш да се пънеш да го изпревариш, връщаш 1-2 предавки и стискаш зъби докато трае маневрата дългата свободна права да ти стигне, а с по-голям мотор пътуваш по комфортно и нямаш такива притеснения. А ако тази ситуация се случи на баир какво правиме тогава? Иначе за градска кола става, тогава и с 1.2 двигател пак ще крета. И още, сега разгледах малко каталожни данни и според тях градския разход на 1.4 16В е 8.9/100, а този на 1.6 16В- 9.3/100 така че и икономия няма и въпреки, че не съм голям фен и на 1.6 мотора, той се представя задоволително за това купе. Въпроса ми е какъв е смисъла да си жертваш спокойствието на извънградско шофиране, заради 400 грама бензин? А и накрая искам да допълня, че нестава въпрос за ръчкане или рейсърски изпълнения, а за съвсем нормално шофиране
-
- Автомобил:
- Двигател:
Burner_inc написа:
То вече май на никого не му е ясно за какво се спори тук..
Много ясно е че голям мотор ще върви повече.
Обаче с тая хипотетична ситуация ме уби
Вчера съм изпреварил 30-тина ТИР-а, сигурно съм си счупил зъбите от стискане и съм протъркал зъбчатките на 3-та скорост.
Колата си върви нормално
И ако пак трябва да избирам между 500 000 хилядник с гоооооолям мотор (едва ли сериозно си сложил 1.6 в лагера на големите) и 1.4 на 60000 , извинявай, ама пак ще си взема малкия.
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Ами за какво да се интересуваме дали или по колко масло харчи двигателя и какъв му е ресурса след като освен вас които го имате и се опитвате само да го хвалите, всички останали са на мнение, че не е подходящ за купето, а на въпроса защо го слагат изобщо ще ти отговоря- за евтини служебни коли. Хайде със здраве и не се засягайте, просто изразих мнение с което не обвързвам никого
-
- Автомобил:
- Двигател:
Burner_inc написа:Ами за какво да се интересуваме дали или по колко масло харчи двигателя и какъв му е ресурса след като освен вас които го имате и се опитвате само да го хвалите, всички останали са на мнение, че не е подходящ за купето, а на въпроса защо го слагат изобщо ще ти отговоря- за евтини служебни коли. Хайде със здраве и не се засягайте, просто изразих мнение с което не обвързвам никого
Само в БГ е присъщо да се изрзява мнение без опит по темата.
Айде със здраве
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
А бе да си призная, преди да са заключили темата, като се връщах от морето с 4-ма души и багаж с 1.6 16V мноооого внимавах кога и как изпреварвам и дали ще мога да се прибера в лентата си. Става дума за участъка без магистрала, след Пловдив вече е ясно.
Но не съм съгласен, че харчи 9.3 на градско, аз с климатик съм на 8 и малко. Но все пак от градско до градско си има разлика, карам предимно вечер и събота и неделя и никак не я юркам.
Но не съм съгласен, че харчи 9.3 на градско, аз с климатик съм на 8 и малко. Но все пак от градско до градско си има разлика, карам предимно вечер и събота и неделя и никак не я юркам.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Хипотетичната ситуация с ТИР-а. Преди карах Ауди 2.0D. Както си караш на пета с 80 натискаш газта и го минаваш за секунди. На голфа както си карам с 80 трябва да върна трета и да карам до червено, ако няма 1км права. Изпреварването на тирове, карането със 130-140 на магистрала независимо от наклона, карането със скорост различна от 40-50 по планински пътища, независимостта от броя пътници и багаж, всичко това са комплекси.... Всички над 60-70 коня ползват колите си за избиване на комплекси. Истинския шофьор кара най-малкия възможен мотор, псува VW че нямат голф с 1.0 40 коня на метан или био гориво, кара спокойно, икономично, а скоростта която пише на ограничението се достига само когато бързаш или караш по инерция. Наистина ми е чудно как с трабант успявам да изпреваря изобщо някоя кола, но сега разбирам.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Като ГОРД комплексар с 2.0 ламя те поздравявам за факта, че си се излекувал и си си купил слаб голф 
За да не каже някой, че спамя без да изразя мнение - зависи от каква кола имаш нужда. Колата с голяма кубатура и много коне НЕ е само за "нас" комплексарите, а и за маневреност. Карах Форд 1.6 пълна инжекция, който беше пъргав за годините си (19), но все пак искаше още. В днешно време се кара с висока скорост и в града. Колкото и да си разумен, ако трябва да влезеш в натоварено кръстовище от малкща уличка ти трябва тяга за да се впишеш. В Пловдив има места, в които дори с моята се чувствам слаб (за съгражданите ми - визирам качването на надлеза след кръстовището на сточна гара и вписването в движението от самата артерия). Когато е натоварено няма влизане. Със сигурност всеки в населеното си място има поне по едно такова място, където му трябва мощност.
Та към колегите ми комплексари: Ние имаме сигурност на пътя, която "здравомислещите" нямат.
А относно цялата тая комплексарщина, която се насади от двамата колеги с малолитражни голфове - моля ви, всеки си прави избора. Не обиждайте хората, с мнение различно от вашето.
Със здраве и наздраве!

За да не каже някой, че спамя без да изразя мнение - зависи от каква кола имаш нужда. Колата с голяма кубатура и много коне НЕ е само за "нас" комплексарите, а и за маневреност. Карах Форд 1.6 пълна инжекция, който беше пъргав за годините си (19), но все пак искаше още. В днешно време се кара с висока скорост и в града. Колкото и да си разумен, ако трябва да влезеш в натоварено кръстовище от малкща уличка ти трябва тяга за да се впишеш. В Пловдив има места, в които дори с моята се чувствам слаб (за съгражданите ми - визирам качването на надлеза след кръстовището на сточна гара и вписването в движението от самата артерия). Когато е натоварено няма влизане. Със сигурност всеки в населеното си място има поне по едно такова място, където му трябва мощност.
Та към колегите ми комплексари: Ние имаме сигурност на пътя, която "здравомислещите" нямат.
А относно цялата тая комплексарщина, която се насади от двамата колеги с малолитражни голфове - моля ви, всеки си прави избора. Не обиждайте хората, с мнение различно от вашето.
Със здраве и наздраве!
Последна промяна от mania на Вто 08 сеп 2009 15:14, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mania написа:
Със здраве и наздраве!
Как да се изразя та да ме разбереш

Ще опитам постепенно.
Първо къде съм написал че е комплексарско да се кара кола с голям мотор?
Бъди последователно ВЪЗПИТАН и ако не можеш да цитираш такова МОЕ мнение, се извини.
Ще чакам, макар че не ми се виждаш чак толкова възпитан

второто ще ти го напиша като видя отговор по първото

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Всички, които защитаваме мощните коли и големите мотори писахме, че целта им е да подържаш същата скорост спокойно, да изпреварваш сигурно. Изобщо - когато се налага мощност и бързина да разполагаш с такава. И че това е по-добрия избор, независимо от стила на каране, ако имаш съответната сума. Някъде го обърнахте, че който иска мощност задължително му трябва за селски изпълнения, неразумно каране и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
theultimate написа:Всички, които защитаваме мощните коли и големите мотори писахме, че целта им е да подържаш същата скорост спокойно, да изпреварваш сигурно. Изобщо - когато се налага мощност и бързина да разполагаш с такава. И че това е по-добрия избор, независимо от стила на каране, ако имаш съответната сума. Някъде го обърнахте, че който иска мощност задължително му трябва за селски изпълнения, неразумно каране и т.н.
Не си разбрал. Какво защитаваш, след като никой не го е нападал.
Тезата е че когато някой ви каже че е доволен от колата си, това не означава че задължително лъже, а всъщност се е набутал.
Набутването е субективно понятие. Според мен набутване е да вземеш някоя опърдяна баракуда , да ремонтираш нон стоп, но да си шосеен Зоро в кратките моменти, когато колата е в движение.
Набутване според други е да си вземеш здрава (или даже нова) кола, която обаче не повдига достатъчно позападналото ти самочувствие, защото е по-"слаба" или применрно няма заден спойлер.
Виждаш че говорим и спорим от различни гледни точки.
За мен колата е вещ, за други (не за теб) е удължение на пениса

Последна промяна от mufin на Вто 08 сеп 2009 15:45, променено общо 3 пъти.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, mania значи относно задръстванията и големия трафик в града, не е нужно да караш много мощна кола за да се впишеш както каза ти в трафика, просто трябва колегиалност от страна на шофьорите. Ако всички карат постоянно с 50км/ч ти никога няма да можеш да се намърдваш в кръстовището Без да ги засечеш. Затова ограничението в града е ДО 50км/ч за да може да се облекчава колко се може повече. Аз лично когато видя че някой напъва да влезе в крастовището и видя че можем да се разберем със сигнал прсото мигам с фаровете и той се вклучва в движението без да пипам спирачките. Тука темата е не коя кола върви повече а Защо мислите че мотор 1.4 16v не е сполучлив. Аз лично бих казъл че няма такова нещо. Просто всичко опира до самата потдръжка на колата. Като ви дам прост пример. Колата е като малко дете което тръгва на училище, ако ти не му дадеш пример как да се държи в училище то си прави каквото си знае, така е с колата. Ако не се потдържа правилно и Експоатира нормално и тя си кара своя живот като се разрушава, примерно ако не потдържаш една кола 1 година не пипаш нищо по нея тя се разбива и резултата е ясен. Така че НЕ ВИЖДАМ нищо несполочливо в колите 1,4 каму ли във 1.0 и т.н
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
mufin написа:mania написа:
Със здраве и наздраве!
Как да се изразя та да ме разбереш![]()
Ще опитам постепенно.
Първо къде съм написал че е комплексарско да се кара кола с голям мотор?
Бъди последователно ВЪЗПИТАН и ако не можеш да цитираш такова МОЕ мнение, се извини.
Ще чакам, макар че не ми се виждаш чак толкова възпитан
второто ще ти го напиша като видя отговор по първото
Айде сега ти чети - писал съм "насадил" т.е. не казал направо, а изразил с всички мнения като общо усещане. И ако не искаш ти харесва "комплексарщина" можеш да я замениш с "който не е на моето мнение не е прав (автоматично)".
-
- Автомобил:
- Двигател:
mania написа:Айде сега ти чети - писал съм "насадил" т.е. не казал направо, а изразил с всички мнения като общо усещане. И ако не искаш ти харесва "комплексарщина" можеш да я замениш с "който не е на моето мнение не е прав (автоматично)".
Това може ли да го броя за извинение или ти е трудно да надмогнеш себе си
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Колега, mania значи относно задръстванията и големия трафик в града, не е нужно да караш много мощна кола за да се впишеш както каза ти в трафика, просто трябва колегиалност от страна на шофьорите. Ако всички карат постоянно с 50км/ч ти никога няма да можеш да се намърдваш в кръстовището Без да ги засечеш. Затова ограничението в града е ДО 50км/ч за да може да се облекчава колко се може повече. Аз лично когато видя че някой напъва да влезе в крастовището и видя че можем да се разберем със сигнал прсото мигам с фаровете и той се вклучва в движението без да пипам спирачките. Тука темата е не коя кола върви повече а Защо мислите че мотор 1.4 16v не е сполучлив. Аз лично бих казъл че няма такова нещо. Просто всичко опира до самата потдръжка на колата. Като ви дам прост пример. Колата е като малко дете което тръгва на училище, ако ти не му дадеш пример как да се държи в училище то си прави каквото си знае, така е с колата. Ако не се потдържа правилно и Експоатира нормално и тя си кара своя живот като се разрушава, примерно ако не потдържаш една кола 1 година не пипаш нищо по нея тя се разбива и резултата е ясен. Така че НЕ ВИЖДАМ нищо несполочливо в колите 1,4 каму ли във 1.0 и т.н
Прав, си но никой не кара с 50. Тя и моята харчи 8.5 ако я карам с 50, обаче няма къде да го направя това освен в Тракия като се разхождам надвече

И не съм казал нищо лошо против 1.4 16V

Мисълта ми е, че всеки си взема това, от което има нужда, а не тоя е такъв и онакъв щото карал едикво си.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
mufin написа:mania написа:Айде сега ти чети - писал съм "насадил" т.е. не казал направо, а изразил с всички мнения като общо усещане. И ако не искаш ти харесва "комплексарщина" можеш да я замениш с "който не е на моето мнение не е прав (автоматично)".
Това може ли да го броя за извинение или ти е трудно да надмогнеш себе си
Приеми го като уточнение.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”