голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Re: голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?

Мнениеот Burner_inc » Вто 08 сеп 2009 13:49

Аз ще защитя лагера на по-големите мотори с една хипотетична ситуация: караш си на извънградски двупосочен път и застигаш тир или автобус при което с 1.4 почваш да се пънеш да го изпревариш, връщаш 1-2 предавки и стискаш зъби докато трае маневрата дългата свободна права да ти стигне, а с по-голям мотор пътуваш по комфортно и нямаш такива притеснения. А ако тази ситуация се случи на баир какво правиме тогава? Иначе за градска кола става, тогава и с 1.2 двигател пак ще крета. И още, сега разгледах малко каталожни данни и според тях градския разход на 1.4 16В е 8.9/100, а този на 1.6 16В- 9.3/100 така че и икономия няма и въпреки, че не съм голям фен и на 1.6 мотора, той се представя задоволително за това купе. Въпроса ми е какъв е смисъла да си жертваш спокойствието на извънградско шофиране, заради 400 грама бензин? А и накрая искам да допълня, че нестава въпрос за ръчкане или рейсърски изпълнения, а за съвсем нормално шофиране

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 08 сеп 2009 14:31

Burner_inc написа:

То вече май на никого не му е ясно за какво се спори тук..

Много ясно е че голям мотор ще върви повече.

Обаче с тая хипотетична ситуация ме уби
Вчера съм изпреварил 30-тина ТИР-а, сигурно съм си счупил зъбите от стискане и съм протъркал зъбчатките на 3-та скорост.

Колата си върви нормално
И ако пак трябва да избирам между 500 000 хилядник с гоооооолям мотор (едва ли сериозно си сложил 1.6 в лагера на големите) и 1.4 на 60000 , извинявай, ама пак ще си взема малкия.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Вто 08 сеп 2009 14:43

Ами за какво да се интересуваме дали или по колко масло харчи двигателя и какъв му е ресурса след като освен вас които го имате и се опитвате само да го хвалите, всички останали са на мнение, че не е подходящ за купето, а на въпроса защо го слагат изобщо ще ти отговоря- за евтини служебни коли. Хайде със здраве и не се засягайте, просто изразих мнение с което не обвързвам никого

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 08 сеп 2009 14:51

Burner_inc написа:Ами за какво да се интересуваме дали или по колко масло харчи двигателя и какъв му е ресурса след като освен вас които го имате и се опитвате само да го хвалите, всички останали са на мнение, че не е подходящ за купето, а на въпроса защо го слагат изобщо ще ти отговоря- за евтини служебни коли. Хайде със здраве и не се засягайте, просто изразих мнение с което не обвързвам никого

Само в БГ е присъщо да се изрзява мнение без опит по темата.

Айде със здраве

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 08 сеп 2009 14:55

А бе да си призная, преди да са заключили темата, като се връщах от морето с 4-ма души и багаж с 1.6 16V мноооого внимавах кога и как изпреварвам и дали ще мога да се прибера в лентата си. Става дума за участъка без магистрала, след Пловдив вече е ясно.

Но не съм съгласен, че харчи 9.3 на градско, аз с климатик съм на 8 и малко. Но все пак от градско до градско си има разлика, карам предимно вечер и събота и неделя и никак не я юркам.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 08 сеп 2009 14:58

Хипотетичната ситуация с ТИР-а. Преди карах Ауди 2.0D. Както си караш на пета с 80 натискаш газта и го минаваш за секунди. На голфа както си карам с 80 трябва да върна трета и да карам до червено, ако няма 1км права. Изпреварването на тирове, карането със 130-140 на магистрала независимо от наклона, карането със скорост различна от 40-50 по планински пътища, независимостта от броя пътници и багаж, всичко това са комплекси.... Всички над 60-70 коня ползват колите си за избиване на комплекси. Истинския шофьор кара най-малкия възможен мотор, псува VW че нямат голф с 1.0 40 коня на метан или био гориво, кара спокойно, икономично, а скоростта която пише на ограничението се достига само когато бързаш или караш по инерция. Наистина ми е чудно как с трабант успявам да изпреваря изобщо някоя кола, но сега разбирам.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 08 сеп 2009 15:04

Като ГОРД комплексар с 2.0 ламя те поздравявам за факта, че си се излекувал и си си купил слаб голф :beer

За да не каже някой, че спамя без да изразя мнение - зависи от каква кола имаш нужда. Колата с голяма кубатура и много коне НЕ е само за "нас" комплексарите, а и за маневреност. Карах Форд 1.6 пълна инжекция, който беше пъргав за годините си (19), но все пак искаше още. В днешно време се кара с висока скорост и в града. Колкото и да си разумен, ако трябва да влезеш в натоварено кръстовище от малкща уличка ти трябва тяга за да се впишеш. В Пловдив има места, в които дори с моята се чувствам слаб (за съгражданите ми - визирам качването на надлеза след кръстовището на сточна гара и вписването в движението от самата артерия). Когато е натоварено няма влизане. Със сигурност всеки в населеното си място има поне по едно такова място, където му трябва мощност.

Та към колегите ми комплексари: Ние имаме сигурност на пътя, която "здравомислещите" нямат.

А относно цялата тая комплексарщина, която се насади от двамата колеги с малолитражни голфове - моля ви, всеки си прави избора. Не обиждайте хората, с мнение различно от вашето.

Със здраве и наздраве!

Последна промяна от mania на Вто 08 сеп 2009 15:14, променено общо 1 път.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 08 сеп 2009 15:32

mania написа:
А относно цялата тая комплексарщина, която се насади от двамата колеги с малолитражни голфове - моля ви, всеки си прави избора. Не обиждайте хората, с мнение различно от вашето.

Със здраве и наздраве!

Как да се изразя та да ме разбереш :screwy
Ще опитам постепенно.

Първо къде съм написал че е комплексарско да се кара кола с голям мотор?
Бъди последователно ВЪЗПИТАН и ако не можеш да цитираш такова МОЕ мнение, се извини.
Ще чакам, макар че не ми се виждаш чак толкова възпитан :D
второто ще ти го напиша като видя отговор по първото mhihi

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 08 сеп 2009 15:34

Всички, които защитаваме мощните коли и големите мотори писахме, че целта им е да подържаш същата скорост спокойно, да изпреварваш сигурно. Изобщо - когато се налага мощност и бързина да разполагаш с такава. И че това е по-добрия избор, независимо от стила на каране, ако имаш съответната сума. Някъде го обърнахте, че който иска мощност задължително му трябва за селски изпълнения, неразумно каране и т.н.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 08 сеп 2009 15:41

theultimate написа:Всички, които защитаваме мощните коли и големите мотори писахме, че целта им е да подържаш същата скорост спокойно, да изпреварваш сигурно. Изобщо - когато се налага мощност и бързина да разполагаш с такава. И че това е по-добрия избор, независимо от стила на каране, ако имаш съответната сума. Някъде го обърнахте, че който иска мощност задължително му трябва за селски изпълнения, неразумно каране и т.н.

Не си разбрал. Какво защитаваш, след като никой не го е нападал.

Тезата е че когато някой ви каже че е доволен от колата си, това не означава че задължително лъже, а всъщност се е набутал.
Набутването е субективно понятие. Според мен набутване е да вземеш някоя опърдяна баракуда , да ремонтираш нон стоп, но да си шосеен Зоро в кратките моменти, когато колата е в движение.
Набутване според други е да си вземеш здрава (или даже нова) кола, която обаче не повдига достатъчно позападналото ти самочувствие, защото е по-"слаба" или применрно няма заден спойлер.

Виждаш че говорим и спорим от различни гледни точки.
За мен колата е вещ, за други (не за теб) е удължение на пениса :lol:

Последна промяна от mufin на Вто 08 сеп 2009 15:45, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 08 сеп 2009 15:42

Колега, mania значи относно задръстванията и големия трафик в града, не е нужно да караш много мощна кола за да се впишеш както каза ти в трафика, просто трябва колегиалност от страна на шофьорите. Ако всички карат постоянно с 50км/ч ти никога няма да можеш да се намърдваш в кръстовището Без да ги засечеш. Затова ограничението в града е ДО 50км/ч за да може да се облекчава колко се може повече. Аз лично когато видя че някой напъва да влезе в крастовището и видя че можем да се разберем със сигнал прсото мигам с фаровете и той се вклучва в движението без да пипам спирачките. Тука темата е не коя кола върви повече а Защо мислите че мотор 1.4 16v не е сполучлив. Аз лично бих казъл че няма такова нещо. Просто всичко опира до самата потдръжка на колата. Като ви дам прост пример. Колата е като малко дете което тръгва на училище, ако ти не му дадеш пример как да се държи в училище то си прави каквото си знае, така е с колата. Ако не се потдържа правилно и Експоатира нормално и тя си кара своя живот като се разрушава, примерно ако не потдържаш една кола 1 година не пипаш нищо по нея тя се разбива и резултата е ясен. Така че НЕ ВИЖДАМ нищо несполочливо в колите 1,4 каму ли във 1.0 и т.н

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 08 сеп 2009 15:43

mufin написа:
mania написа:

Със здраве и наздраве!

Как да се изразя та да ме разбереш :screwy
Ще опитам постепенно.

Първо къде съм написал че е комплексарско да се кара кола с голям мотор?
Бъди последователно ВЪЗПИТАН и ако не можеш да цитираш такова МОЕ мнение, се извини.
Ще чакам, макар че не ми се виждаш чак толкова възпитан :D
второто ще ти го напиша като видя отговор по първото mhihi

Айде сега ти чети - писал съм "насадил" т.е. не казал направо, а изразил с всички мнения като общо усещане. И ако не искаш ти харесва "комплексарщина" можеш да я замениш с "който не е на моето мнение не е прав (автоматично)".

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 08 сеп 2009 15:44

mania написа:Айде сега ти чети - писал съм "насадил" т.е. не казал направо, а изразил с всички мнения като общо усещане. И ако не искаш ти харесва "комплексарщина" можеш да я замениш с "който не е на моето мнение не е прав (автоматично)".

Това може ли да го броя за извинение или ти е трудно да надмогнеш себе си

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 08 сеп 2009 15:47

IceHeart написа:Колега, mania значи относно задръстванията и големия трафик в града, не е нужно да караш много мощна кола за да се впишеш както каза ти в трафика, просто трябва колегиалност от страна на шофьорите. Ако всички карат постоянно с 50км/ч ти никога няма да можеш да се намърдваш в кръстовището Без да ги засечеш. Затова ограничението в града е ДО 50км/ч за да може да се облекчава колко се може повече. Аз лично когато видя че някой напъва да влезе в крастовището и видя че можем да се разберем със сигнал прсото мигам с фаровете и той се вклучва в движението без да пипам спирачките. Тука темата е не коя кола върви повече а Защо мислите че мотор 1.4 16v не е сполучлив. Аз лично бих казъл че няма такова нещо. Просто всичко опира до самата потдръжка на колата. Като ви дам прост пример. Колата е като малко дете което тръгва на училище, ако ти не му дадеш пример как да се държи в училище то си прави каквото си знае, така е с колата. Ако не се потдържа правилно и Експоатира нормално и тя си кара своя живот като се разрушава, примерно ако не потдържаш една кола 1 година не пипаш нищо по нея тя се разбива и резултата е ясен. Така че НЕ ВИЖДАМ нищо несполочливо в колите 1,4 каму ли във 1.0 и т.н

Прав, си но никой не кара с 50. Тя и моята харчи 8.5 ако я карам с 50, обаче няма къде да го направя това освен в Тракия като се разхождам надвече :Mr Green Fun .

И не съм казал нищо лошо против 1.4 16V ;) Ако си пестелив и караш в спокойна среда предполагам е златен.

Мисълта ми е, че всеки си взема това, от което има нужда, а не тоя е такъв и онакъв щото карал едикво си.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 08 сеп 2009 15:47

mufin написа:
mania написа:Айде сега ти чети - писал съм "насадил" т.е. не казал направо, а изразил с всички мнения като общо усещане. И ако не искаш ти харесва "комплексарщина" можеш да я замениш с "който не е на моето мнение не е прав (автоматично)".

Това може ли да го броя за извинение или ти е трудно да надмогнеш себе си

Приеми го като уточнение.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”