Съвет за покупка на Г4!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Re: Съвет за покупка на Г4!

Мнениеот hooligan_sk » Вто 13 юли 2010 11:45

theultimate написа:В чужбина обичат толкова дизелите, защото там слагането на газова не е толкова просто като тук. Разхода на 1.8Т с ГИ e горе-долу колкото на TDI и общо взето са конкуренция. Умреляците (1.4, 1.6) имат едно единствено предимство - ниска цена, евтина поддръжка. Въпроса е кой за какво има финанси... Разхода при еднакво каране не се различава чак толкова. Разликата идва от това че мощния двигател много рядко се кара с 50/90/130.

Всъщност "модата" по газовите идва от Русия/източна Европа, защото допреди няколко години газта беше на половина на сегашната цена, дори тук беше 60ст, а към Украйна и Русия на всеки 5 кила ти дават 10кг подарък mhihi

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 13 юли 2010 12:39

абе аз рядко виждам дизелови таксита ама айде.Газта пък-малко хора ли си изгоряха живи по пътищата.
Оставам с впечатление че на мода вече са малки турбо двигатели както бензин така и дизел.Друг е въпроса колко живот имат в сравнение със атмосферните по-големи двигатели?

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 13 юли 2010 14:15

Да бе.....всяка кола на газ всеки момент може да гръмне. 90% съм сигурен че във всички случаи е имало техническа неизправност, не е ходено на преглед и т.н. Дори последния гърмеж беше заради метан в бутилка от пропан-бутан. Много повече хора катастрофират заради спукана гума например, но не е толкова интересно, че да го дадат по новините.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 13 юли 2010 14:31

ами тия дето ги подбират отзад на магистралата примерно и са с газови уредби до голяма степен се запалват.А това не е от типа "оле колата гори да бягаме", нямаш шанс за нищо, колкото и гадно да звучи.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 13 юли 2010 14:51

hitman0013 написа:ами тия дето ги подбират отзад на магистралата примерно и са с газови уредби до голяма степен се запалват.А това не е от типа "оле колата гори да бягаме", нямаш шанс за нищо, колкото и гадно да звучи.

А бе не съм много съгласен за безопасността на газовата, аз лично знам 3 отделни случая на избухнала бутилка след удар и за съжаление знам и за последствията и да ти кажа те са ужасяващи във всеки един аспект.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 13 юли 2010 19:51

Абе хора, човека пуснал тема да пита за Голф 4, отдавна го купиха и приключи темата, ама вие не спирате да си чешете езиците - бензинки, газ и прочие глупости. Кой е по-по-най...

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 13 юли 2010 19:58

Ljubon написа:Абе хора, човека пуснал тема да пита за Голф 4, отдавна го купиха и приключи темата, ама вие не спирате да си чешете езиците - бензинки, газ и прочие глупости. Кой е по-по-най...

Тя темата може да послужи и на други ! Иначе наистина споровете относно вида на горивата са много и все безсмислени ! :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”