ксенон без лупи може ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ксенон без лупи може ли?
Аз лично карам Голф 2 и съм с ксенон.Аз съм си го настройвал на стена и да Ви кажа не са ми мигали.Определено съм по доволен отколкото с крушки особено ако са >60W втори фар сменях зимата понеже се пукат при голям студ.Казвам си наблюденията и не се ръководя от никой всеки има право на избор.
- terzov
- Автомобил:
- Двигател:
Точно и ясно един колега на трета страница беше дал такава снимка... и аз мога да дам друга.
Крушката в ляво е за вар със лупа, а крушката в дясно е за фар с рефлектор.

В ляво е H7, а в дясно е H7R.
И какво става в крайна сметка.... светлината е по-добре фокусирана със H7R на един обикновен фар със рефлектор и разсеяна на много посоки със обикновенна H7 Xenon крушка....
Крушката в ляво е за вар със лупа, а крушката в дясно е за фар с рефлектор.
В ляво е H7, а в дясно е H7R.
И какво става в крайна сметка.... светлината е по-добре фокусирана със H7R на един обикновен фар със рефлектор и разсеяна на много посоки със обикновенна H7 Xenon крушка....
- serpentiny
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли за един въпрос. Монтирал съм си ксенон(5000К) на късите-рефлекторни H7 светлини на моят голф 4. Като цяло съм много доволен но мисля, че левият бие малко високо и въпроса ми е как ръчно да го регулирам защото с бутона от купето няма ефект? Друго нещо, което забелязах, е че в периферията на лъча светлината малко жълтее и не знам на какво се дължи това. И накрая вече си поръчах още един комплект за дългите светлини, но се чудя дали ми трябва някакъв конектор при наличието на два ксенона за да ги свържа и двата и къде е най-подходящото място за монтаж на 2 тънък кит, другите баласти съм ги монтирал под самият фар?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не слагай ксенон на дългите - много е тъпо да чакаш 2-3 сек да светне ... и тъкмо се накани и се появи колата насреща и пак гасиш. 

- serpentiny
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:Не слагай ксенон на дългите - много е тъпо да чакаш 2-3 сек да светне ... и тъкмо се накани и се появи колата насреща и пак гасиш.
Това между другото си го помислих, че ще има такъв момент но не се сдържах и си поръчах

Другия вариант е да си сложа единият комплект на фаровете за мъгла.
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
И аз съм с ксенон на къси и дълги и проблемът със загряването е само при първоначалното светване.После трябва много дълго да караш на къси за да истине крушката на дълги и пак да се появи проблемът.Личното ми мнение е,че ксенонът на дълги е даже по-полезен от този на къси,защото осветеността на пътя се променя в пъти и при добре регулирани фарове е направо удоволствие да се кара вечер.
- serpentiny
- Автомобил:
- Двигател:
delian1978 написа:И аз съм с ксенон на къси и дълги и проблемът със загряването е само при първоначалното светване.После трябва много дълго да караш на къси за да истине крушката на дълги и пак да се появи проблемът.Личното ми мнение е,че ксенонът на дълги е даже по-полезен от този на къси,защото осветеността на пътя се променя в пъти и при добре регулирани фарове е направо удоволствие да се кара вечер.
ОК. А къде монтира вторият чифт баласти или изобщо всички. И трябва ли ми някакъв конектор за да свържа два комплекта?
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Никакви конектри не ти трябват,само една дупка си правиш за кабелите и маншончето и си ги вързваш,както на късите.Двата комплекта баласти са ми под фара.Проблемът дойде като сложих и на халогените ксенон и вече нямаше място за трети баласт под фара и сега виси отстрани и е много грозно,ама красотата иска жертви.Ако решиш да слагаш ксенон и на лупите си вземи 3000К за да има наистина полза при мъгла.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
serpentiny написа:myrshavija написа:Не слагай ксенон на дългите - много е тъпо да чакаш 2-3 сек да светне ... и тъкмо се накани и се появи колата насреща и пак гасиш.
Това между другото си го помислих, че ще има такъв момент но не се сдържах и си поръчах
Другия вариант е да си сложа единият комплект на фаровете за мъгла.
Да и направо им дръпни шалтера на фаровете за мъгла, щото просто ще станат неизползваеми в мъгла

- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
Имам един съсед е наредил навсякъде ксенони на неговата четворка без лупи е на фаровете само готин реглаж и свети уникално
(не го слушай професора Stefan4o)Не разбрах зашто да им дърпа шалтера нали само халогенките са с лупи 

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
"Професорът" не е лошо да се послуша. Ксенон на фарове за мъгла има смисъл само ако е 3000К. 3000К свети по-слабо от 4300К/5000К по причини, които може да се издирят из форума и гугъл. Като вземем предвид само 3000К изникват два въпроса:
1. Толкова ли много караш на халогени, че да ти излезе сметката цена<>занижена консумация на ток?
1.1. От тия идиоти ли си, дето карат на халогени постоянно само от чиста гъзария (извинявай, ама много съм им набрал на такива)? Ако си от тях, действай, заслепявай хората пред/срещу теб!
2. Дали ще има нужната разлика между H3/55w и ксенон/35w, че да си оправдаеш разходите?
Ако вземеш предвид останалите ксенони, си е чиста форма на гъзария, която няма смисъл да се дискутира.
Не забравяйте, че фаровете са, за да вършат работа! Ако заслепите някого в подходящия момент, може да се случат доста фатални неща... Дано не се случват на никого!
1. Толкова ли много караш на халогени, че да ти излезе сметката цена<>занижена консумация на ток?
1.1. От тия идиоти ли си, дето карат на халогени постоянно само от чиста гъзария (извинявай, ама много съм им набрал на такива)? Ако си от тях, действай, заслепявай хората пред/срещу теб!
2. Дали ще има нужната разлика между H3/55w и ксенон/35w, че да си оправдаеш разходите?
Ако вземеш предвид останалите ксенони, си е чиста форма на гъзария, която няма смисъл да се дискутира.
Не забравяйте, че фаровете са, за да вършат работа! Ако заслепите някого в подходящия момент, може да се случат доста фатални неща... Дано не се случват на никого!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
slimmer написа:"Професорът" не е лошо да се послуша. Ксенон на фарове за мъгла има смисъл само ако е 3000К. 3000К свети по-слабо от 4300К/5000К по причини, които може да се издирят из форума и гугъл. Като вземем предвид само 3000К изникват два въпроса:
Взе ми думите от пръстите

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
myrshavija написа:Не слагай ксенон на дългите - много е тъпо да чакаш 2-3 сек да светне ... и тъкмо се накани и се появи колата насреща и пак гасиш.
След като веднъж загрее и след час да ги включиш няма проблеми - веднага запалват
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това не важи за всички ксенонови комплекти.Velko написа:myrshavija написа:Не слагай ксенон на дългите - много е тъпо да чакаш 2-3 сек да светне ... и тъкмо се накани и се появи колата насреща и пак гасиш.
След като веднъж загрее и след час да ги включиш няма проблеми - веднага запалват
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”