ксенон без лупи може ли?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo_gp
Автомобил:
Двигател:

Re: ксенон без лупи може ли?

Мнениеот emo_gp » Пон 02 май 2011 20:47

Аз лично карам Голф 2 и съм с ксенон.Аз съм си го настройвал на стена и да Ви кажа не са ми мигали.Определено съм по доволен отколкото с крушки особено ако са >60W втори фар сменях зимата понеже се пукат при голям студ.Казвам си наблюденията и не се ръководя от никой всеки има право на избор.

golf_mk3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mk3 » Пон 02 май 2011 23:19

С ксенон се прераждаш само да не пречиш другите. това е моито мнение. :)

Потребителски аватар
terzov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terzov » Вто 03 май 2011 0:17

Точно и ясно един колега на трета страница беше дал такава снимка... и аз мога да дам друга.
Крушката в ляво е за вар със лупа, а крушката в дясно е за фар с рефлектор.
Изображение

В ляво е H7, а в дясно е H7R.
И какво става в крайна сметка.... светлината е по-добре фокусирана със H7R на един обикновен фар със рефлектор и разсеяна на много посоки със обикновенна H7 Xenon крушка....

Потребителски аватар
serpentiny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serpentiny » Пон 13 юни 2011 22:57

Може ли за един въпрос. Монтирал съм си ксенон(5000К) на късите-рефлекторни H7 светлини на моят голф 4. Като цяло съм много доволен но мисля, че левият бие малко високо и въпроса ми е как ръчно да го регулирам защото с бутона от купето няма ефект? Друго нещо, което забелязах, е че в периферията на лъча светлината малко жълтее и не знам на какво се дължи това. И накрая вече си поръчах още един комплект за дългите светлини, но се чудя дали ми трябва някакъв конектор при наличието на два ксенона за да ги свържа и двата и къде е най-подходящото място за монтаж на 2 тънък кит, другите баласти съм ги монтирал под самият фар?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 14 юни 2011 5:42

Не слагай ксенон на дългите - много е тъпо да чакаш 2-3 сек да светне ... и тъкмо се накани и се появи колата насреща и пак гасиш. :не:

Потребителски аватар
serpentiny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serpentiny » Вто 14 юни 2011 8:01

myrshavija написа:Не слагай ксенон на дългите - много е тъпо да чакаш 2-3 сек да светне ... и тъкмо се накани и се появи колата насреща и пак гасиш. :не:

Това между другото си го помислих, че ще има такъв момент но не се сдържах и си поръчах :)
Другия вариант е да си сложа единият комплект на фаровете за мъгла.

Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Мнениеот delian1978 » Вто 14 юни 2011 8:21

И аз съм с ксенон на къси и дълги и проблемът със загряването е само при първоначалното светване.После трябва много дълго да караш на къси за да истине крушката на дълги и пак да се появи проблемът.Личното ми мнение е,че ксенонът на дълги е даже по-полезен от този на къси,защото осветеността на пътя се променя в пъти и при добре регулирани фарове е направо удоволствие да се кара вечер.

Потребителски аватар
serpentiny
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serpentiny » Вто 14 юни 2011 8:35

delian1978 написа:И аз съм с ксенон на къси и дълги и проблемът със загряването е само при първоначалното светване.После трябва много дълго да караш на къси за да истине крушката на дълги и пак да се появи проблемът.Личното ми мнение е,че ксенонът на дълги е даже по-полезен от този на къси,защото осветеността на пътя се променя в пъти и при добре регулирани фарове е направо удоволствие да се кара вечер.

ОК. А къде монтира вторият чифт баласти или изобщо всички. И трябва ли ми някакъв конектор за да свържа два комплекта?

Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Мнениеот delian1978 » Вто 14 юни 2011 9:01

Никакви конектри не ти трябват,само една дупка си правиш за кабелите и маншончето и си ги вързваш,както на късите.Двата комплекта баласти са ми под фара.Проблемът дойде като сложих и на халогените ксенон и вече нямаше място за трети баласт под фара и сега виси отстрани и е много грозно,ама красотата иска жертви.Ако решиш да слагаш ксенон и на лупите си вземи 3000К за да има наистина полза при мъгла.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 14 юни 2011 19:02

serpentiny написа:
myrshavija написа:Не слагай ксенон на дългите - много е тъпо да чакаш 2-3 сек да светне ... и тъкмо се накани и се появи колата насреща и пак гасиш. :не:

Това между другото си го помислих, че ще има такъв момент но не се сдържах и си поръчах :)
Другия вариант е да си сложа единият комплект на фаровете за мъгла.

Да и направо им дръпни шалтера на фаровете за мъгла, щото просто ще станат неизползваеми в мъгла mhihi освен ако не смяташ да правиш заварки на насрещните на пътя :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ilian.
Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
Двигател: AUM AHF

Мнениеот ilian. » Сря 15 юни 2011 9:53

Имам един съсед е наредил навсякъде ксенони на неговата четворка без лупи е на фаровете само готин реглаж и свети уникално :да: (не го слушай професора Stefan4o)Не разбрах зашто да им дърпа шалтера нали само халогенките са с лупи :да:

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 15 юни 2011 10:54

"Професорът" не е лошо да се послуша. Ксенон на фарове за мъгла има смисъл само ако е 3000К. 3000К свети по-слабо от 4300К/5000К по причини, които може да се издирят из форума и гугъл. Като вземем предвид само 3000К изникват два въпроса:
1. Толкова ли много караш на халогени, че да ти излезе сметката цена<>занижена консумация на ток?
1.1. От тия идиоти ли си, дето карат на халогени постоянно само от чиста гъзария (извинявай, ама много съм им набрал на такива)? Ако си от тях, действай, заслепявай хората пред/срещу теб!
2. Дали ще има нужната разлика между H3/55w и ксенон/35w, че да си оправдаеш разходите?

Ако вземеш предвид останалите ксенони, си е чиста форма на гъзария, която няма смисъл да се дискутира.
Не забравяйте, че фаровете са, за да вършат работа! Ако заслепите някого в подходящия момент, може да се случат доста фатални неща... Дано не се случват на никого!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 15 юни 2011 10:57

slimmer написа:"Професорът" не е лошо да се послуша. Ксенон на фарове за мъгла има смисъл само ако е 3000К. 3000К свети по-слабо от 4300К/5000К по причини, които може да се издирят из форума и гугъл. Като вземем предвид само 3000К изникват два въпроса:
1. Толкова ли много караш на халогени, че да ти излезе сметката цена<>занижена консумация на ток?
1.1. От тия идиоти ли си, дето карат на халогени постоянно само от чиста гъзария (извинявай, ама много съм им набрал на такива)? Ако си от тях, действай, заслепявай хората пред/срещу теб!
2. Дали ще има нужната разлика между H3/55w и ксенон/35w, че да си оправдаеш разходите?

Ако вземеш предвид останалите ксенони, си е чиста форма на гъзария, която няма смисъл да се дискутира.
Не забравяйте, че фаровете са, за да вършат работа! Ако заслепите някого в подходящия момент, може да се случат доста фатални неща... Дано не се случват на никого!

Взе ми думите от пръстите mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 15 юни 2011 11:14

След като веднъж загрее и след час да ги включиш няма проблеми - веднага запалват

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 15 юни 2011 11:46

Velko написа:

След като веднъж загрее и след час да ги включиш няма проблеми - веднага запалват
Това не важи за всички ксенонови комплекти.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”