абе вие прости ли сте или на прости се правите имал съм предвид съвременни инжекциони според вас симос инжекцион от 94 година съвремен ли е говорех за система TFSI то не е вече и инжекцион дори това е разработка на двигател от 2009 година насам за това говоря 5/100 а не за АГГ от панти века
и незнам кой съм обидил и какви илюзии храни...
Колеги да питам тракат повдигачите на абу то идеи хм
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Re: Колеги да питам тракат повдигачите на абу то идеи хм
Абе те германците направиха антигравитационно тяло през 40-те години (КАМБАНАТА) Ама голфа още не е почнал да лети.
Е ти искаш сега да сравниш СИМОС от късните 90-те със разработка от 2010.
Погледни реално на нещата баланса се пада на между 1.0 и 2.0 всичко друго е в преаразход или недостиг
и като говоря общо не само за вагените.
Е ти искаш сега да сравниш СИМОС от късните 90-те със разработка от 2010.
Погледни реално на нещата баланса се пада на между 1.0 и 2.0 всичко друго е в преаразход или недостиг
и като говоря общо не само за вагените.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не бе колега просто другите четат през редовете и се получава един турлюгювеч накрая и излизат някакви фантастични работи
i3v3a3n написа:Аз не говора глупости мога да ти дам пример че и координати колега продава голф 3 95 година 115 коня двигател който е по добър от твоя харчи по малко от твоя и е със сички екстри каквото се сетиш има все пак е GTI и цената е 900лв сядаш караш и не се занимаваш с глупости ... направи си сметка
Дали аз чета между редовете, или ти преписваш качества на технологии от 2009 на мотори от 1995?

Когато предлаганото от теб AGG няма общо освен обема си, с моторите даващи 5/100, поне не заблуждавай колегата чиято е темата, с глупости.Твоето AGG, и това което описваш като технология са различни неща

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
На разход го обарнахте ве нема лошо нищо кам никого но абу гори наи малко до 80км проверено,за 2000 115коня не казвам нищо но 150 абф по си заслужава разхода мое мнение 

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
i3v3a3n написа:абе вие прости ли сте или на прости се правите ...
Колега не ме разбирай неправилно но спазвай благоприличие във фирума, правила за постване във форума :
7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират.
За останалите почитатели на темата ще замоля да:
5. Отговорите да не се отклоняват от темата. Моля не превръщайте темите в чат има лични съобщения (Л.С.) за тази цел.
Това са цитати от от правилата за постване във форума!http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=36&t=185202
А относно разходите на гориво в България е много трудно да се остигне нормален разход на гориво, казвам го от личен опит. Карал съм си колата доста време с българските горива и никога не успях да докарам нещо нормално като разход на гориво и мощност. Сега разбирам защо, в момента колата се кара извъм България и мога да кажа спокойно че проблема не бил в колата ми а в горивото.
За колегата с проблемното ABU, измерването на компресия е относително понятие, дали системата има пречко по трасето на засмуканият въздух, дали се отваря напълно дроселната клапа, дали манометъра е точен и още. Това че си измерил еднакво налягане на цилиндрите е добре, показва че дори и да е износен двигателят е в добро състояное. Ако не ти се занимава можеш да си смениш повдигача и да видиш какво ще стане, но това не е гаранция, че след това няма да е същият проблем. Така че пак се стига до това какво ще решиш, а иначе можем да си пишем цяла година.
Ако решиш да сменяш някога двигател си помисли какво искаш от колата и двигателя, каква е целта ти и колко пари имаш, и ако правиш нещо го прави правилно, не претупвай неяата защото после ще ги правиш пак на ново.
-
- Автомобил:
- Двигател:
последно край на споровете ....кой какво разбрал си е негов проблем
КАЗАХ ЧЕ С AGG МОТОР Е ВЪЗМОЖНО КОЛЕГАТА ДА ИМА ПО МАЛЪК РАЗХОД ОТ КОЛКОТО СЕГА С ABU-ТО МУ казвам възможно щото не му знам колко му е разхода сега , казах че AGG дава разход 7-8 на 100 и че е 2 литров двигател .... какви думи да си връщам назад за кое
никога не съм твърдял че AGG дава разход 5/100 , но казах че съвременен инжекцион от 2009 та година при 2 литров двигател може да ти даде разход и по-малък от 5/100 .... айде проверете какво съм писал и вижте къде съм казал нещо противно на това
КАЗАХ ЧЕ С AGG МОТОР Е ВЪЗМОЖНО КОЛЕГАТА ДА ИМА ПО МАЛЪК РАЗХОД ОТ КОЛКОТО СЕГА С ABU-ТО МУ казвам възможно щото не му знам колко му е разхода сега , казах че AGG дава разход 7-8 на 100 и че е 2 литров двигател .... какви думи да си връщам назад за кое
никога не съм твърдял че AGG дава разход 5/100 , но казах че съвременен инжекцион от 2009 та година при 2 литров двигател може да ти даде разход и по-малък от 5/100 .... айде проверете какво съм писал и вижте къде съм казал нещо противно на това
-
- Автомобил:
- Двигател:
харчи по малко от твоя и е със сички екстри каквото се сетиш има все пак е GTI и цената е 900лв
и сега го твърдя защото 7-8/100 дава двигател 1.4 ПРОВЕРЕНО Е и то в нормално състояни ... неговия е 1.6 и е разбит или ако не е разбит е тръгнал .... СПОРЕД ТЕБ ДАЛИ НЕ ХАРЧИ ПОВЕЧЕ ???
и сега го твърдя защото 7-8/100 дава двигател 1.4 ПРОВЕРЕНО Е и то в нормално състояни ... неговия е 1.6 и е разбит или ако не е разбит е тръгнал .... СПОРЕД ТЕБ ДАЛИ НЕ ХАРЧИ ПОВЕЧЕ ???
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
i3v3a3n написа:харчи по малко от твоя и е със сички екстри каквото се сетиш има все пак е GTI и цената е 900лв
Колега, по това което говориш неговия е разбит, твоя перфектен - всичко е относително

Именно колега -
Аз също не виждам Възможно е а категорично харчи по-малко, така че като не знаеш неговия колко харчи, не вади останалите криви, че ти не знаеш какво искаш да кажеш. Това е абсолютно безсмислен спор, в който не мисля да участвам повече, все пак всеки е свободен да си драска каквито иска глупости нали така?
i3v3a3n написа:голф 3 95 година 115 коня двигател който е по добър от твоя харчи по малко от твоя
Аз също не виждам Възможно е а категорично харчи по-малко, така че като не знаеш неговия колко харчи, не вади останалите криви, че ти не знаеш какво искаш да кажеш. Това е абсолютно безсмислен спор, в който не мисля да участвам повече, все пак всеки е свободен да си драска каквито иска глупости нали така?

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Моя гори на газ в града 10-12
изван 7-10 краините цифри са при силна стъпка
На бензин в града 8-10
изван 5,5 до 80км и до 120 7литра над 10 до 150 но загрява
Това е калкулацията за моя абу бензин 95
изван 7-10 краините цифри са при силна стъпка

На бензин в града 8-10
изван 5,5 до 80км и до 120 7литра над 10 до 150 но загрява

- snupeca
- Контакти:
vaiper 1 написа:Моя гори на газ в града 10-12
изван 7-10 краините цифри са при силна стъпка![]()
На бензин в града 8-10
изван 5,5 до 80км и до 120 7литра над 10 до 150 но загрява![]()

Какво да говорим повече? Нали и аз съм с 2 кила мотор и виждам разликата, така че за мен темата е приключена. Колегата като смени повдигачите - да е наясно, че е възможно да почукват в началото, но би трябвало да се оправят, ако естествено започнат де, и това е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Говорех за двигател последно поколение преди четворките АГГ ... но заеби двигателя инжекциона е важен той трябва да смъкне разхода на гориво Затова категорично казах че харчи по малко и сега го твърдя защото слушам какво говорят колеги които имат този двигател.....НИТО ЕДИН ОТ ВАС НЯМА ТОЗИ ДВИГАТЕЛ дори инжекциона за който говоря НО СТЕ СЕДНАЛИ ДА СПОРИТЕ ЗА РАЗХОДА НА ГОРИВО И КАКВО СЪМ КАЗАЛ .... прави ми друго впечатление
Разхода зависи от куп неща не само от двигател и инжекцион , има ли климатик или не колата и дали е включен, хидравлика на волана, колко е натоварена колата , с какво масло дори се кара двигателя , в какво състояние е ламбда сондата , с каква скорост се кара и в какво състояние е двигателя и не напоследно място задкормилното у-во....
Карал съм с 1.4 двигател само при смяна на маслото с 15/40 по гъсто ми вдигна с 1 литър разхода говоря за каране 140-160км с кола пълна догоре и включен климатик на макс .... преди тази кола ми харчеше 5/100 извън градско бензин но без хидравлика , без климатик с масло 10/40 и средна скорост 100-120 в момента разхода ми е 7-8/100 извънградско .... това е един и същ двигател ...а сега си направете асоциации за другите двигатели много ви бива в това само дето никой нищо не е прочел , пипнал, проверил а само се говори
Разхода зависи от куп неща не само от двигател и инжекцион , има ли климатик или не колата и дали е включен, хидравлика на волана, колко е натоварена колата , с какво масло дори се кара двигателя , в какво състояние е ламбда сондата , с каква скорост се кара и в какво състояние е двигателя и не напоследно място задкормилното у-во....
Карал съм с 1.4 двигател само при смяна на маслото с 15/40 по гъсто ми вдигна с 1 литър разхода говоря за каране 140-160км с кола пълна догоре и включен климатик на макс .... преди тази кола ми харчеше 5/100 извън градско бензин но без хидравлика , без климатик с масло 10/40 и средна скорост 100-120 в момента разхода ми е 7-8/100 извънградско .... това е един и същ двигател ...а сега си направете асоциации за другите двигатели много ви бива в това само дето никой нищо не е прочел , пипнал, проверил а само се говори
- snupeca
- Контакти:
Ти си карал и знаеш, аз не съм карал 3г. ABU и само говоря
За да ти го обяснявам вероятно съм карал, а този твой инжекцион 3г. по-нов от моя в момента да е с 1л по-икономичен - сам си прави сметка, защото екстрите ги имам и аз и не са фактор, или поне нещо което мислиш че не отчитам 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хора, за 6 стр. щом не сте сте се разбрали - единствения вариант е един масов бой да си спретнете според мен
А и де го заглавието - де ги нещата, дето обсъждате!
Ай наздраве и ако на някой колата почне да му връща бензин - да свирка! КУПУВАМ!!!

А и де го заглавието - де ги нещата, дето обсъждате!

Ай наздраве и ако на някой колата почне да му връща бензин - да свирка! КУПУВАМ!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”