Да това е така, но братушките тестват свещите с напрежение до 22КV и на мотора ВАЗ2111 и т.н.
В заключение мисля, че при дадена горивна камера, подходящо напрежение и качествена многоелектродна свещ е по-добър вариант...независимо от гориво и мотор...именно заради фронта на горенето...впрочем и в каталозите съвременните мотори са с многоелектродни свещи....е са ясно , че ако са ментета с кофти материали е по-добре качествена едноелектродна...това е вън от съмнение и дискусия...не занам що се коментира изобщо...
Едноелектродни или триелектродни свещи да избера
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
nortrop написа:Да това е така, но братушките тестват свещите с напрежение до 22КV и на мотора ВАЗ2111 и т.н.
В заключение мисля, че при дадена горивна камера, подходящо напрежение и качествена многоелектродна свещ е по-добър вариант...независимо от гориво и мотор...именно заради фронта на горенето...впрочем и в каталозите съвременните мотори са с многоелектродни свещи....е са ясно , че [b]ако са ментета с кофти материали е по-добре качествена едноелектродна[/b]...това е вън от съмнение и дискусия...не занам що се коментира изобщо...
А така!!!!Ей това е истината!
- mavi13
- Автомобил:
- Двигател:
Да ви кажа честно новак съм спрямо вас,но смятам че триполюсните са по добри и ще ви кажа защо - когато я купих беше с такива и изкара без проблем цяла година и след като ги смених започнаха проблемите в момента е с бош-еднополюсни но се замислям да ги сменя.преди палеше без газ а сега се налага да поддържам газта. 

- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
има една книжарница тук в С.З. нали знаеш църквата св. Николай ,пингвините до цветята от тази страна тръгваш към БКП блока нагоре и ще я видиш на 50м е че там има поредица за обслужване и ремонт на голф,пасат,джета,опел бмв.Видях че си от Гълъбово за това....mavi13 написа:Някои може ли да ми каже откъде да си купя книга за vw2 !!! Моля!

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Ще дам само пример без да хваля .Откакто съм купил колата преди две зими карам с едни и същи свещи около 60 000 км на газ . На бензин имам изминати около 2000 км .Свещите са делко триполюсни като обръщам внимание на факта че си бяха на колата когато я купувах .Не съм сменял и кабели свещите работят много добре .Последния път когато ми настройваха газовата след смяна на масло и филтри майстора не искаше да повярва че това е истина

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
свещи
Взех си колата с триполюсен Champion, като и сложих газта ги смених с нови пак със същите никви ядове. Взех си едни Brisk за газ колко и да ги менкам разлика не усетих, в момента съм с Бриска на около 14000 км.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”