въпрос за харченето на голф 3 1.4 ми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Вто 13 мар 2007 21:31

Със сигурност 1.4 ще му харчи повече от 1.8.....прочетете характеристиките по отношение на максималния въртящ момент,освен ако 1.4 не се гали нежно като девица през първата брачна нощ! :lol: [/quote] ...................................

Днеска засичах Голфчето. Смесено каране няколко пъти Перник-Радомир, останалото градско. С 7.2 литра минах 110 километра като това за няколко дни и термостата май ми е прецакан и я карам студена колата, предимно на късички разтояния и температурата повече от 60 градуса не се дига. Та така, през лятото го засичах смесено 5.6/100 сега е около 6.6/100 без никакав умисъл за нисък разход. Сменяне предавките на 3000-3500 оборота, абе с една дума карам си нормално :)
Със сигурност ABD харчи повече, сигурно твойта харчи 4 :) Е извинявай колега, за мен ABS-a е по-добър, но не и по отношение на разхода!
Поста ми се отнася към колегата "joker"

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Сря 14 мар 2007 2:22

joker написа:
kokovas написа:
IVD написа:Хора, прецакахте на колегата темата, като гледам повече се обсъжда 1.8 АБС отколкото 1.4 АБД. Няма ли кой да сложи един ключ, че много "рибарско" стана тук!!!!!

ами аз лично препоръчвам на момчето да не вярва на тези които му дават акъл че 1.8 или1.6 ще му харчи по малко от 1.4......

Със сигурност 1.4 ще му харчи повече от 1.8.....прочетете характеристиките по отношение на максималния въртящ момент,освен ако 1.4 не се гали нежно като девица през първата брачна нощ! :lol:

пълно е с каталози където всеки може да провери какъв му е максималния въртящ момент и да прецени как да кара колата си...но при скорост 70 км/ч в града,или приработа на двигателя на празен ход в задръстване,максималния въртящ момент едва ли ще ти намали разхода...но колега,кажи ми,защо продължават да държат на работа такива"некадърни и некомпетентни глупаци",които вече и при последното поколение Голф-5,продължават да произвеждат 1400 кубикови двигатели???.....каква им е целта...хем върви по малко,хем харчи повече???...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 14 мар 2007 9:01

kokovas написа:
joker написа:
kokovas написа:
IVD написа:Хора, прецакахте на колегата темата, като гледам повече се обсъжда 1.8 АБС отколкото 1.4 АБД. Няма ли кой да сложи един ключ, че много "рибарско" стана тук!!!!!

ами аз лично препоръчвам на момчето да не вярва на тези които му дават акъл че 1.8 или1.6 ще му харчи по малко от 1.4......

Със сигурност 1.4 ще му харчи повече от 1.8.....прочетете характеристиките по отношение на максималния въртящ момент,освен ако 1.4 не се гали нежно като девица през първата брачна нощ! :lol:

пълно е с каталози където всеки може да провери какъв му е максималния въртящ момент и да прецени как да кара колата си...но при скорост 70 км/ч в града,или приработа на двигателя на празен ход в задръстване,максималния въртящ момент едва ли ще ти намали разхода...но колега,кажи ми,защо продължават да държат на работа такива"некадърни и некомпетентни глупаци",които вече и при последното поколение Голф-5,продължават да произвеждат 1400 кубикови двигатели???.....каква им е целта...хем върви по малко,хем харчи повече???...

Целта на произвежданите 1.4 двигатели с повишена мощност и разните там други джуджавки и електроники е само една уважаеми!!!!
Твоя джоб!!!!
Производитея има интерес да ти грабне окото с динамична и красива кола,която е произведена с по-малко и по-евтини суровини,но да я караш по-кратко(точно по тази причина) за да купиш по-скоро нова......Елементарно Уотсън.
Никой вече не произвежда онези здрави машини дето сме свикнали да ги караме по 20 години....просто няма интерес.....За съжаление купувачът винаги играе по свирката на продавача.....щото сме от страната на булката(т.е от еб...та страна)

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Сря 14 мар 2007 12:07

Всичко казано до тук не променя факта че АБД е доста по- икономичен! Някой с АБС ако постигне разход 5-6 да свирка да черпя. Всичко друго е само теория, важното е на практика какво се получава! :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 14 мар 2007 12:16

dokogolf написа:Всичко казано до тук не променя факта че АБД е доста по- икономичен! Някой с АБС ако постигне разход 5-6 да свирка да черпя. Всичко друго е само теория, важното е на практика какво се получава! :wink:

Един колега беше направил сравнение и то много точно между Пасат 1.8 и Голф 1.6...Без много обяснения той много точно е посочил фактите.Не е важно кой може да постигне най-нисък моментен разход,а какъв ти е средния разход при комбинирани условия-щото реално той ти излиза от джоба!Карай ти ABD със 140 км/ч пък да видим какъв ще му е разходът!

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Сря 14 мар 2007 12:22

joker написа:
dokogolf написа:Всичко казано до тук не променя факта че АБД е доста по- икономичен! Някой с АБС ако постигне разход 5-6 да свирка да черпя. Всичко друго е само теория, важното е на практика какво се получава! :wink:

Един колега беше направил сравнение и то много точно между Пасат 1.8 и Голф 1.6...Без много обяснения той много точно е посочил фактите.Не е важно кой може да постигне най-нисък моментен разход,а какъв ти е средния разход при комбинирани условия-щото реално той ти излиза от джоба!Карай ти ABD със 140 км/ч пък да видим какъв ще му е разходът!
:deal По-точно казано нямя как да е.

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Сря 14 мар 2007 13:50

Колеги стига с тия глупости 1.4 харчи повече от 1.8:!: :!: :!: Имам ги и двата голфа 1.4 и 1.8, и много добре осещам разликата в джоба!!!!

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Сря 14 мар 2007 18:43

IVD написа:Колеги стига с тия глупости 1.4 харчи повече от 1.8:!: :!: :!: Имам ги и двата голфа 1.4 и 1.8, и много добре осещам разликата в джоба!!!!

при един и същ стил на каране,естествено че 1.4 ще харчи повече.....

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Сря 14 мар 2007 18:54

И ази съм с 1.4 АБД , и който казва че е икономична кола е в огромна ама огромна заблуда :no-no ! Градско с не много голяма ръчка ми дава към 8.5 ,9! А ако зема да го жопкам как си знам аз 10! И на това ако му викаш икономия :shock !!! За извънградско , ако не я пънеш повече от 100 на 5-та може да ти даде 6.0 л на 100км ама почнеш ли да и пробваш възможностите от 100 на горе си е като 1.8 90коня ! Аз на есен дай боже ще го сменям с 2Е ! Като ще е гарга, да е рошава поне! :lol:

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Сря 14 мар 2007 19:37

joker написа:
kokovas написа:
joker написа:
kokovas написа:

Целта на произвежданите 1.4 двигатели с повишена мощност и разните там други джуджавки и електроники е само една уважаеми!!!!
Твоя джоб!!!!
Производитея има интерес да ти грабне окото с динамична и красива кола,която е произведена с по-малко и по-евтини суровини,но да я караш по-кратко(точно по тази причина) за да купиш по-скоро нова......Елементарно Уотсън.
Никой вече не произвежда онези здрави машини дето сме свикнали да ги караме по 20 години....просто няма интерес.....За съжаление купувачът винаги играе по свирката на продавача.....щото сме от страната на булката(т.е от еб...та страна)

ми дай тогава да препоръчаме на момчето да си вземе 2000-кубиков голф.....защо му говориш за 1.8?...по твоята логика,2000 кубика ще му дават най-нисък разход.....
имам и още едно предложение,което ще е от финансова полза и за двама ни:нека да съберем една голяма аудитория и да осъдим VAG за неверните данни които дават в тези каталози: http://catalog.auto.ru/catalog/cars/vol ... /golf/.....няма да ни е трудно...имаме фактите и доказателствата на псевдо-специалистите, които както разбирам лъжат цял свят.....

Последна промяна от kokovas на Сря 14 мар 2007 21:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Сря 14 мар 2007 19:37

Golf_Blade написа:И ази съм с 1.4 АБД , и който казва че е икономична кола е в огромна ама огромна заблуда :no-no ! Градско с не много голяма ръчка ми дава към 8.5 ,9! А ако зема да го жопкам как си знам аз 10! И на това ако му викаш икономия :shock !!! За извънградско , ако не я пънеш повече от 100 на 5-та може да ти даде 6.0 л на 100км ама почнеш ли да и пробваш възможностите от 100 на горе си е като 1.8 90коня ! Аз на есен дай боже ще го сменям с 2Е ! Като ще е гарга, да е рошава поне! :lol:

А карал ли си 1.8 90 коня,че си толкова сигурен? Искам да наблегна и на друго И ДВЕТЕ КОЛИ НЕ СА СЪЗТЕЗАТЕЛНИ :!: :!: колеги карайте в рамките на разрешеното :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Друг е въпроса колко е заводския разход, утре ще ви сканирам книжките и на 2-те!?
P.S.
Който иска икономична кола да си купи някоя кибритена кутиика 0.9 и да се радва на 5/100 градско!

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Сря 14 мар 2007 20:00

IVD написа:
Golf_Blade написа:И ази съм с 1.4 АБД , и който казва че е икономична кола е в огромна ама огромна заблуда :no-no ! Градско с не много голяма ръчка ми дава към 8.5 ,9! А ако зема да го жопкам как си знам аз 10! И на това ако му викаш икономия :shock !!! За извънградско , ако не я пънеш повече от 100 на 5-та може да ти даде 6.0 л на 100км ама почнеш ли да и пробваш възможностите от 100 на горе си е като 1.8 90коня ! Аз на есен дай боже ще го сменям с 2Е ! Като ще е гарга, да е рошава поне! :lol:

А карал ли си 1.8 90 коня,че си толкова сигурен? Искам да наблегна и на друго И ДВЕТЕ КОЛИ НЕ СА СЪЗТЕЗАТЕЛНИ :!: :!: колеги карайте в рамките на разрешеното :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Друг е въпроса колко е заводския разход, утре ще ви сканирам книжките и на 2-те!?
P.S.
Който иска икономична кола да си купи някоя кибритена кутиика 0.9 и да се радва на 5/100 градско!

да калрал съм три голфа и резултатите бяха следните(при един и същ стил на каране):
голф-3 1.8-градско м-у 9-10/100...
голф-2 1.6 градско м-у 8-9/100...
в момента карам голф-4 1.4 и разхода е с още 1-1,5/100 надолу.....ако някой ме убеди че по голямата кубатура ще ми даде по нисък разход,веднага го продавам и си взимам 1.6 или 1.8

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 14 мар 2007 20:03

kokovas написа:да калрал съм три голфа и резултатите бяха следните(при един и същ стил на каране):
в момента карам голф-4 1.4 и разхода е с още 1-1,5/100 надолу.....ако някой ме убеди че по голямата кубатура ще ми даде по нисък разход,веднага го продавам и си взимам 1.6 или 1.8

Сравняваш три различни концепции колега:
1. Моноинжекцион
2. Карбуратор
3. Мултиинжекцион

И трите нямат нищо общо помежду си освен че са с двигатели с вътрешно горене.
Сравнявай двигатели от еднакъв клас, но с различна кубатура.

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Сря 14 мар 2007 21:36

vasstop написа:
kokovas написа:да калрал съм три голфа и резултатите бяха следните(при един и същ стил на каране):

Сравняваш три различни концепции колега:
1. Моноинжекцион
2. Карбуратор
3. Мултиинжекцион

И трите нямат нищо общо помежду си освен че са с двигатели с вътрешно горене.
Сравнявай двигатели от еднакъв клас, но с различна кубатура.

прав си...за тези двигатели съм засичал разход и за това тях споменавам...но това което съм засичал като разход на трите макар и различни двигателя,горе долу влиза в рамките на това което се пише в каталозите...http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/golf/...но в нито един каталог не съм срещал това за което се говори в темата...т.е. че 1.8 дава по нисък разход от 1.4.....дори и за идентични двигатели.....

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 14 мар 2007 21:57

kokovas написа:...т.е. че 1.8 дава по нисък разход от 1.4.....дори и за идентични двигатели.....

Никой не казва, че дава по-нисък разход. Но на практика разликата в разхода е толкова малка спрямо вървежа на колата, че не си заслужава да взимаш 1.4 ако имаш вариант да избереш 1.8 ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”