Ръждясали прагове на Golf 4 какво следва за въстановяването им?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Re: Ръждясали прагове на Golf 4 какво следва за въстановяването им?

Мнениеот M3ntata » Чет 08 сеп 2016 19:13

Ето че взех колата и снимки от боядисването, като цяло съм доволен. Мазал е грес личи си от тук там се подава. Показа ми снимка и като видях какво е правил останах учуден, доста голяма дупка. Кусурите са ми два, че можело още малко да си поиграе с брака от вънка да го прилепне хубаво към вратата, но това се вижда само челно на прага (на снимката го забелязах). Другото е самото преливане на старата и новата боя на прага от вътрешната страна между вратата. Иначе калника където нямаше кой знае какво направо е :th_up. Пък и аз съм си махнаджия голям, също мисля, че колата ми не е правена от него има един помощник (май са семейни) понеже като го питах дали е сваляна джантата каза "мисля че не".

ЦЪК, ЦЪК, ЦЪК, разрез

Та предложи ми и добра цена за цялостно боядисване, на лято ако имам възможност съм строго навит. :mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 08 сеп 2016 20:35

Ако не е усилил вътре, пак ще се сгъне ръбчето с тези заварки по края му.
В такива случаи се сменя цял праг, изкърпва се вътрешността, обработва се с преобразовател, грунд, заварява се. Отдолу заварките се правят през отвор на вертикалното ръбче, за да е като точкова. Заваряването отдолу по ръба драстично снижава здравината на надлъжната греда, която се оформя от прага, средната вертикална ламарина и вътрешния праг. След заварката вътрешната кухина се пръска с подходящ грунд през технологични отвори със съответен пистолет, после външно грунд, шагре, боя.
Проста работа...

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Чет 08 сеп 2016 20:41

Не мисля, че е подсилил прага от вътре но ми каза че го е мазал/обработил. Колкото до лайсната долу където се поставя крика като го питах дали е слагал метално парче каза, че там не е слагал/заварявал. Само го е изправил и вероятно с кит или нещо друго го е докарал на вид. Иначе самото място където е разреза е доста масивно смисъл на натиск не се усеща да поддава. Кусури винаги има колеги, то и аз намерих както казах за мен и тоя град това е най доброто. За това трябва да се примиря, иначе за сливането какво ще кажеш нормално ли е да си личи толкова или можеше да се прилее по добре говоря за във вътрешността на вратата.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 08 сеп 2016 21:07

Преливането остана в далечното минало. Аз бих боядисал целия детайл.

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Чет 08 сеп 2016 21:11

Ясно значи отново е с пропуски, те хората са казали ако искаш да е както трябва си го направи сам. Но като нямам нужното оборудване и опит няма как... :neutral

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 08 сеп 2016 21:26

Това бе една от причините да се откажа от тази работа, а и годините си казват своето.
Всеки иска хубаво, евтино и бързо, но от 3-те неща можеш да съвместиш само 2...
Отделно се намесва и фактор алчност - бояджийската работа перфектна, но кухините непипнати; гарнитурата сменена, дал си пари за гумички и пасване на клапани, но не са и погледнати, плащаш за изправяне на джанти, а получаваш само баланс. Да не говорим когато плащаш за смяна на сегменти, а реално са сменени само гумичките на клапаните и ти обясняват, че цилиндрите са зле и ефектът от сменените сегменти ще е незначителен.

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Чет 08 сеп 2016 21:36

Хайде бре Мунс да идвам , не мога да си намеря майстор в София ;(

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 08 сеп 2016 21:49

Приключих! :beer

Потребителски аватар
M3ntata

Мнениеот M3ntata » Чет 08 сеп 2016 22:28

muns61 написа:Това бе една от причините да се откажа от тази работа, а и годините си казват своето.
Всеки иска хубаво, евтино и бързо, но от 3-те неща можеш да съвместиш само 2...
Отделно се намесва и фактор алчност - бояджийската работа перфектна, но кухините непипнати; гарнитурата сменена, дал си пари за гумички и пасване на клапани, но не са и погледнати, плащаш за изправяне на джанти, а получаваш само баланс. Да не говорим когато плащаш за смяна на сегменти, а реално са сменени само гумичките на клапаните и ти обясняват, че цилиндрите са зле и ефектът от сменените сегменти ще е незначителен.

Да ти кажа от изброените неща като изключим бояджълъка по ми допадат и бих се хванал да си оправя проблемите сам. Не казвам, че всичко е просто, но като имаш малко представа и като помниш кое от къде и как си го извадил, значи може и по обратен ред :biggrin Но бояджълъка и заварките просто не са за мен, виж мога да си боядисам доста прилично стоманените джанти например или някой елемент на двора или да направя асма на вилата, но не е толкова тънки работи. Може и да се справя но не бих се хванал никога да си набавям инструменти/техника, да чета литература и да си губя времето с опити. За всичко си има хора, няма човек за всичко, каквото мога си го мога, а каквото не вадя портмонето :mad

Благодаря за вниманието на всички. Дано темата е полезна за други, мисля че под това заглавие ще се намери лесно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”