Golf MK4 При спиране притриса

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: golf 4 при спиране притриса

Мнениеот Ka6iKa » Пон 05 апр 2010 20:06

Здравейте колеги тези коли тресът поради ред причини.
1.При спиране с висока скорост Дискове или Джанти.
2.При ниска скорост маховик.
3.Последно са тампони защото най-лесно се хващат.
Мислете един спомен имам при който заради джанти 2000лева за какво ли не :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Сря 28 юли 2010 20:03

ivankov написа:имам голф 4 1.9 тди когато натискам спирачката по рязко не притриса а когато карам 20кил.и натискам спирачката лекичко докато колата спре напълно при самото спиране се получава притрисане някои сблъскал ли се с подобен проблем.
mod edit: vaskoto1

ъпсоютно същия пробуем :) направих тест не в движение, а на място. вдигнах на крик едната предна после другата паля и включвам на скорост. Нещата си се въртят супер без кривина... и като пипна леко спирачката ЛЕЛЕЛЕ.. мотора все едно ще се откъсне от тампоните и тресееее яко.

Потребителски аватар
joro801
Автомобил: GOLF 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот joro801 » Пон 02 авг 2010 14:34

И на мен ми прави същата мизерия, при спиране притриса, явно маховила е заминал, но ми казаха че мога да си перкам много време така, иначе 1100лв няма от къде, а също имам и криви дискове, така че не се косете, няма грижи, ще я карам докато ме заебе някъде, но пак казвам, може да се кара много дълго време, така че смело, гадното е само самото чувство като притресе колата ;) Това е от мен.

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Вто 03 авг 2010 15:55

TiL написа:леле много сте нацвъкали темата... Тъка като чета всеки сменил накладки, дискове всичко и пак терсе. А възможно ли е да е от недобър баланс, криви джанти? Също ми се върти в главата някакъв луфт в кормилната уредба... Приемайте мненията ми като разсъждения на глас а не като препоръки.

проблема го има с години в които са сменено много гуми, зимни летни и няколко модели джанти. на всеки би му се искало да е така, но уви.. не е толкова прост проблема.

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Вто 03 авг 2010 15:57

joro801 написа:И на мен ми прави същата мизерия, при спиране притриса, явно маховила е заминал, но ми казаха че мога да си перкам много време така, иначе 1100лв няма от къде, а също имам и криви дискове, така че не се косете, няма грижи, ще я карам докато ме заебе някъде, но пак казвам, може да се кара много дълго време, така че смело, гадното е само самото чувство като притресе колата ;) Това е от мен.

Едно приятелче от враца каза 700лв на Валео комплект с работата е сменил на неговата каляска. Маховика бил НЕдемферен.

Потребителски аватар
burn666
Автомобил: VW Golf 4 Variant 2002
Двигател: 1.9 Tdi ALH 90hp+

Мнениеот burn666 » Сря 26 фев 2014 20:15

Здравейте колеги, да вдигна малко темата. При мен проблема е, че при спиране със скорост над 100км/ч тресе цялата кола(на волана не се усеща чак толкова силно). Возех се даже отзад и като се намаля усещам тресенето. Дисковете отпред са сменени и накладките също. Когато ги сменях се оказа че десния апарат задържа, заради единия водач, всичко се оправи и сглоби. Ходовата част е стегната. Какво може да е ?
Ще съм благодарен ако споделите мнение по въпроса.

kyceto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kyceto » Чет 27 фев 2014 21:05

колега мотора претриса или купето, ако мотора мени оборотите претриса при спиране е съединителя демпфера ти е заминал на 100%

Потребителски аватар
burn666
Автомобил: VW Golf 4 Variant 2002
Двигател: 1.9 Tdi ALH 90hp+

Мнениеот burn666 » Чет 27 фев 2014 21:11

kyceto написа:колега мотора претриса или купето, ако мотора мени оборотите претриса при спиране е съединителя демпфера ти е заминал на 100%

купето се тресе при спиране
пп. мисля да пробвам да сменя предни със задни гуми и да видя как ще е

curious
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AFN 1998

Мнениеот curious » Пон 07 юли 2014 11:52

Някой има ли положително развитие по въпроса??? Аз съм в същата ръченица. Не карам пасатор /пасат 5 афн/, а вибратор. Нови дискове и накладки /600-700 км - Textar/ нови гуми /goodyear effigrip/ нови тампони, здрава предница, задница. От над 100 км/ч тресе яко цялото купе. Няма значение на скорост или не или дали е натиснат съединител или не.

Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Мнениеот malin.angelov » Пон 07 юли 2014 13:10

Незнам колега,

със старите дискове пак ли беше по същия начин?

curious

Мнениеот curious » Пон 07 юли 2014 13:45

със старите беше като че ли малко по-малко тресенето. Вече не знам къде да ходя и какво да сменявам. Утре сутрин ще видя гумите и джантите и ако не е от тях... отчаянието става пълно

Потребителски аватар
malin.angelov
Автомобил: vw passat
Двигател: BMP 07

Мнениеот malin.angelov » Пон 07 юли 2014 15:59

Колега, незнам кво да ти кажа. Да не би да не са улегнали дисковете и накладките още или Менте дискове :banghead

curious

Мнениеот curious » Пон 07 юли 2014 16:47

Утре сутрин съм при гумаджията в Казичене и после ще видим. Странно е, че никой от колегите не казва има ли решение на този проблем или продължават да си карат така.

curious

Мнениеот curious » Пон 07 юли 2014 17:24

От 20 години обслужвам колите си /окачване, спирачки и всичко свързано с механика/ при един човек. Той знае какво прави. Също и откъде купува части /въпреки, че в бг вече е много трудно да познаеш точно какво ти продават/. В случая и той се предаде. Главини, супорти, апарати - всичко е на 6. Аз смених дисковете именно заради това тресене, въпреки че бяха на 55К - имаше още хляб в тях. Дисковете съм ги "разработил" към 500 км. Спирачната течност е сменена заедно с дисковете. Визуално се вижда, че накладките работят равномерно по цялата повърхност на диска. Тръгнеш ли да намаляваш от 160-140 в купето става страшно. Залагам на криви джанти - ама май съм се хванал като удавник за сламка за тях. Силно се надявах, колегите да споделят опит, ако са се преборили успешно.

curious

Мнениеот curious » Пон 07 юли 2014 18:08

"Причините за биене на волана при спиране са няколко както и колегите тук казаха:
1.Крива гума/джанта- симтоми:
Усещане на леко биене на волана при висока скорост. При натискане на спирачката биенето се засилва, до промяна на скоростта с поне 30-40 км/ч надолу, при което почти изчезва. Характерното тук е че се усеща клатене на волана при скорости от около 20км/ч.
2.Криви гуми/джанти (и двете) -симптоми.
Тук симптомите са същите с разликата , че в зависимост от положението на едното колело спрямо другото понякога изпадат в резонанс, понякога почти се "унищожават" вибрациите. Тоест, карате направо и винаги едно и също. След това обаче правите по-дълъг завой и пак излизате на правата отсечка, но нещата вече не са същите :) . С една дума, след всеки завой е различно :wink:
3. Дебалансирани гуми/джанти - симптоми:
Същите , но при ниска скорост всичко спи :)
4. Криви дискове -симптоми:
Вибрации на волана има ЕДИНСТВЕНО , при натискане на спирачката. Ако не се пипа спирачката биене НЯМА, независимо от скоростта.При то тежки ситуации се усеща и биене на спирачният педал.
Когато дисковете са вентилирани, обикновенно се пукат именно в ребрата. Не се вижда, но при интензивно спиране (180 на 100 ) диска се загрява, измята се и започва леко биене във волана. Като изстине , "уж" се оправя.
5.Разбита "предница" -симптоми :
Освен евентуално биене, се чуват и други звуци от рода "клоп-клоп" при натискане на спирачката :)"

ТОВА ГО Е НАПИСАЛ ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ DOBROMIRSKI. АЗ ДНЕС ГО ПРОЧЕТОХ И НАЛИ КАЗАХ - ХВАНАХ СЕ КАТО УДАВНИК ЗА СЛАМКА

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”