Мнениеот BAN » Пон 20 фев 2006 13:53
Голф 2; 1,6; 2е2;
Здравейте,
Признавам, че не изчетох всички мнения, но със сигурност повече от половината и поради това, че имах сходни проблеми:
1. Дави на бензин – студена/топла.
2. Харчи – 40-50л./100км
3. и проче..
реших да споделя опита си, като потърсих майстор:
1. Отивам на промивка охладителна система: Сервиза е при МЕИ-то, 12-ти блок. (като вървите по Кл. Охридски и завиете в дясно – посока Икономическия, след 100на метра в дясно се виждат рекламни надписи) – това се налага, поради мръсотия в системата, която се натрупва в каналите/маркучите „топлещи” автоматичния смукач. А и за друго разбира се.
2. Отивам на центровка – автосервиз Юве (симеоновско шосе, More info: google)– там има един възрастен и при него – младоците са надувки и ми оставиха впечатление повече с приказките си от колкото с работата си.
2.1. Изважда маркучите влизащи/излизащи от карбуратора, други… продухва всичко,.
2.2. Проверява капачката на разширителния съд (моята беше счупена, което съм сигурен, че е било част от проблема – както виждате от постванията до сега проблема е доста комплексен).
2.3. Закача кабели – тук, там – газ анализатори ……. Изобщо прави центровка на „топло”;
3. Каза ми, че ще е необходимо да се проследи на другата сутрин и може да се наложи да я оставя колата за една вечер, за да я центрова и на „студено” .
На другата сутрин – колата студена – дави се! Предполагам, че вече харчи малко, поне! Загрява на 90 C – направо ще литне, няма давене няма нищо, върви страхотно.
4. Оставям я вечерта на същия чичко, на другия ден (сутрин), пак извадил промил/продухал/променил туй онуй…. Показа ми няк’ви боклуци, лъга ме някакви неща.
До тук всичко 60лв. + 6лв. Капачка за разширителния.
В момента съм много доволен. Студена/топла – върви доста добре. Засичам я в момента на разход – но по всичко личи, че каране в интервал 900-2000 оборота, дава доста малко разход.
Е ми това е, ако на някой му помогне инфото да дерзае.
П.с.
В периода на центровка, дочух и добри неща за сервиза в Борово – до италианеца. Също добре почиствали и центровали. Инфо за него – search – има го по постван в други форуми.