голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mufin
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?

Мнениеот mufin » Вто 08 сеп 2009 15:51

mania написа:Приеми го като уточнение.

А дали ще си вземеш поука да не преписваш думи на хора, които не са ги казали?

Темата е

Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?

Виж ми първото мнение
А то е:

Не е вярно

Цялата какафония след това е типично по нашенски.

Последна промяна от mufin на Вто 08 сеп 2009 16:07, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 08 сеп 2009 15:53

По-горле казах, че не ти перписвам нищо, въобще прочете ли го?

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 08 сеп 2009 15:58

mania написа:По-горле казах, че не ти перписвам нищо, въобще прочете ли го?

Тогава защо смяташ че хората с големи мотори са комплексари (поне ти така си ги нарекъл
Та към колегите ми комплексари
) :screwy

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 08 сеп 2009 16:08

mania написа:В днешно време се кара с висока скорост и в града. Колкото и да си разумен, ако трябва да влезеш в натоварено кръстовище от малкща уличка ти трябва тяга за да се впишеш. В Пловдив има места, в които дори с моята се чувствам слаб (за съгражданите ми - визирам качването на надлеза след кръстовището на сточна гара и вписването в движението от самата артерия). Когато е натоварено няма влизане. Със сигурност всеки в населеното си място има поне по едно такова място, където му трябва мощност.

Та към колегите ми комплексари: Ние имаме сигурност на пътя, която "здравомислещите" нямат.

Изобщо не съм съгласен, в днешно, както и в минало, а и в бъдеще време ограничението за града е 50, с малки изключения разбира се. Именно заради трафика можеш да се всключиш навсякъде не ако имаш мощност, а ако те пуснат (или съответно ако си много нахален). За извънградско и аз мисля, че по-голям мотор е по-добре, ама в София например... оня ден един се опитваше да направи впечатление с един Г3, на всеки светофар ръчка яко, ама така яко, че го чувам през музиката в колата, а бях усилил доста. 150м по нататък нов светофар и пак заедно един до друг. Зелено, газ, виене на метал като Азис с морков в г*за, тръгва първи и изненада - на следващия светофар отново сме заедно. Че даже после и го минах, щото ми светна зелено в движение.

Та тая мощност...

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Вто 08 сеп 2009 16:09

mufin написа:
Burner_inc написа:

То вече май на никого не му е ясно за какво се спори тук..

Много ясно е че голям мотор ще върви повече.

Обаче с тая хипотетична ситуация ме уби
Вчера съм изпреварил 30-тина ТИР-а
, сигурно съм си счупил зъбите от стискане и съм протъркал зъбчатките на 3-та скорост.

Колата си върви нормално
И ако пак трябва да избирам между 500 000 хилядник с гоооооолям мотор (едва ли сериозно си сложил 1.6 в лагера на големите) и 1.4 на 60000 , извинявай, ама пак ще си взема малкия.

Е недей сега да си кривиш душата и да разправяш, че 1.4 няма проблеми с изпреварване в извънградски условия, защото и сам знаеш че не е така, а колкото до 1.6, него не съм го причислил към големите мотори, а като най-малкия смислен двг. за Г4 при условие, че колата от време на време се кара и извънградско.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 08 сеп 2009 16:31

Да, трябва колегиалност. Ама няма. В Загреб в пиков час караш с мекото на газта с 40-50-60 и всеки те пуска. В кръгово пълзят едвам едвам. Да ама в София ако няма задръстване, камери или куки рядко карат с под 80. Трябва да се впишеш някак в движението, ето това е ръчкането на малката кола и спокойствието при голямата. И тира каращ с 40 трябва някак да се изпревари, там е същото. За съжаление нямаме магистрали от А до Б, където всяка кола може да подържа 100-130 без да се мъчи. В Европа наистина може да се кара спокойно независимо от колата, но тук поне на мен ми е трудно.

Потребителски аватар
NeKaramGolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NeKaramGolf » Вто 08 сеп 2009 16:34

mufin написа:
mania написа:По-горле казах, че не ти перписвам нищо, въобще прочете ли го?

Тогава защо смяташ че хората с големи мотори са комплексари (поне ти така си ги нарекъл
Та към колегите ми комплексари
) :screwy

Последното което си цитирал го е казал с ирония, много ясно, от шега не разбирате ли? Точно защото ТИ (mufin) нарече mania "комплексар" предни няколко страници и после му каза да те цитира, ами ето - цитира те, аз също съм свидетел, че го обиди - него и всички които защитават тезата, противна на твоята! И мисля, че в случая ТИ (mufin) си този, който трябва да се извини! Когато човек започне да обижда (както ти го направи и продължаваш) значи е изгубил спора и започва с агресия (какво друго ти остава), само че истината е една, и да обиждаш и да не обиждаш не се променят нещата... Факт е, че малките мотори имат по-малък ресурс, по-некомфортно е с тях на дълъг път, по-бързо се амортизират. Големия мотор означава комфорт на дълъг път - при една и съща скорост малкия работи в по-високи обороти (яко бучене) и т.н...

Последна промяна от NeKaramGolf на Вто 08 сеп 2009 16:43, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 08 сеп 2009 16:41

NeKaramGolf: :beer благодаря за подкрепата!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 08 сеп 2009 16:53

mania написа:NeKaramGolf: :beer благодаря за подкрепата!

Айде сега двамата да цитирате къде аджеба съм нарекъл колегата комплексар за това че кара голям мотор?

Или в противен случай да се извините (ама какво ли приказвам, все пак знаеме се, това с извинението няма как да стане :banghead: )

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 08 сеп 2009 16:56

NeKaramGolf написа:
mufin написа:
mania написа: Точно защото ТИ (mufin) нарече mania "комплексар" предни няколко страници и после му каза да те цитира, ами ето - цитира те, аз също съм свидетел, че го обиди

Къде?
Къде ме е цитирал , бъди добър че не го виждам...
И наясно ли си какъв е спора?

И пак да попитрам КЪДЕ СЪМ ГО ОБИДИЛ?
Чакам да ми отговориш, защото това не е детска градина да приказват глупости за хората, нали?

Темата съдържа въпрос. И аз съм дал отоговор.
Не съм казвал че 1.4 е върха и е най-доброто. Нямам амбиции да имам най-доброто :D
Не знам даже кое е най-доброто.
Знам че ми харчи малко и и от две години сме се забравили със сервизите.
Това ако дразни и обижда някого, съжалявам, но проблема си е в него.
По-безсмислени спорове и заяждания съм виждал само по форумите за мобилни телефони.

Последна промяна от mufin на Вто 08 сеп 2009 17:30, променено общо 1 път.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 08 сеп 2009 17:10

Има да си чакам...
Къде съм обидил колегата mania? :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Вто 08 сеп 2009 20:02

Карам от 4-5 месеца голф4 1.4 16в. 98г. вече на 120.000 км.

Момчета, мотора е несполучлив, не си купувайте голф4 с мотор 1.4!Карам го както градско така и извън градско, общо 6.000км. до сега, все още не съм изпитвал нужда от повече кончета.

Та искам да обърните внимание на това: Ако някой от вас покара голф4 1.4 16в. 50-100км. градско и 300-400 извън, и след това ми каже, че тази кола с този мотор е несполучлива.....
С рака насърцето му казвам, че е "КОМПЛЕКСАР" и неможе да кара.

Не пожелавам на никой, да му се наложи да бие кучки над 140км. в час!Не съм превишавал все още 130км. и ми се наложи 2пъти да скоча на педала.Такаче имайте го в напредвид... дистанция и спирачен път!

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Вто 08 сеп 2009 20:30

:screwy
abit написа:Карам от 4-5 месеца голф4 1.4 16в. 98г. вече на 120.000 км.

Момчета, мотора е несполучлив, не си купувайте голф4 с мотор 1.4!Карам го както градско така и извън градско, общо 6.000км. до сега, все още не съм изпитвал нужда от повече кончета.

Та искам да обърните внимание на това: Ако някой от вас покара голф4 1.4 16в. 50-100км. градско и 300-400 извън, и след това ми каже, че тази кола с този мотор е несполучлива.....
С рака насърцето му казвам, че е "КОМПЛЕКСАР" и неможе да кара.

Не пожелавам на никой, да му се наложи да бие кучки над 140км. в час!Не съм превишавал все още 130км. и ми се наложи 2пъти да скоча на педала.Такаче имайте го в напредвид... дистанция и спирачен път!

Не е нужно чак толкова удебеление на шрифта... mhihi ..всеки ще го прочете така или иначе... :да:

Koлеги,спрете се вече де(да се лаете взаимно)!!!Всеки си има мнение и не е нужно да навлизаме в ожесточени спорове.Имал съм възможност да покарам Г4 1,4 16V за 5-6 километра, да слаб е!!!НО какво желаете от 75 коня?!?Който иска мощност и бързина да взема R32...От завода излизат коли с мощност от 60-70-150-...та ако искаш и 200 конски сили.Тук се касае какви са предимствата и недостатъците на двигателя, не за това кой колко неможал да вдигне или изпреварии....Ако взимам колата за родителите ми или приятелката ТОЧНО такъв мотор ще е.Харчел масло...ми да като се кара предимно над 4000 оборота, защото момченцето няма пари за кола с голям мотор...данъка му се струва мнОО а отгоре на всичко иска и с 250 да караа Ама да харчи 5-6/100..граЦко.. death ..и на 90 000 км от мобилето.. :applause:
Ако е толкова несполучлив за какво се произвежда изобщо?

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 08 сеп 2009 21:38

Обратното на "КОМПЛЕКСАР" (с дебели букви) е "ПЕНСИОНЕР". И май това е дуела в тая тема. Никой който смята 140 за много висока скорост и не се интересува кога ще пристигне няма да се убеди че 1.4 е флегматичен мотор . Нито пък някой който обича да изпреварва камионите, да не зависи от наклона и бройката хора и да кара бързо ще се убеди че е комплексарско да караш 100+ коня.

Потребителски аватар
voi_skayt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот voi_skayt » Вто 08 сеп 2009 22:39

Преди два месеца си купих 4 ка с мотор 1,6. От случайно дочут разговор между търговци на коли чух че гледат да се отърват от 1,4 особено от италианските защото им създавали много проблеми. Не че като купих 1,6 щвейцарски цъфнах ивързах,преди два дена дадох 1200 лева за скоростна кутия със смяната защото моята сдаде багажа. Оказа се че е била пукната и лепена със смола и то в БГ. Едва ли в Щвейцария някой ще се занимава с това. Ако си навит на голф търси 1,6 и нагоре виж и в интернет че 1,6 се предлагат по малко от 1,4

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”